Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Israeli troops
Israeli troops

(23/10/2000, 0700 GMT)

Μ. Ανατολή: Συνεχίζονται τα επεισόδια βίας
Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν και χθες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ισραηλινός στρατός χρησιμοποίησε άρματα μάχης και πολεμικά ελικόπτερα, εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρείς παλαιστινιοι . Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στις δύο εβδομάδες των συγκρούσεων ξεπερνά τους 120.

Ο Μπαράκ αναστέλει τις ειρηνευτικές προσπάθειες και προτίθεται να προβεί σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας
Ο πρωθυπουργός του Ισραηλ Εχούντ Μπαράκ , δήλωσε ότι αναστέλει κάθε ειρηνευτική προσπάθεια, μετα την ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησαν εναντίον της χώρας του οι άραβες ηγέτες  στο Κάιρο και ότι προτίθεται να απευθυνθεί στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Η απόφαση του κ. Μπαρακ να διακόψει την ειρηνευτική διαδικασία θορύβησε τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ο οποίος απο τήν Ν.Υόρκη που βρισκόταν για την  προεκλογική εκστρατεία της συζύγου του Χίλαρυ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό. Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, ο κ. Κλίντον συνέστησε στον κ. Μπαρακ να μήν κόψει τις γέφυρες, αλλά  απέφυγε να επικρίνει την απόφαση του ισραηλινού πρωθυπουργού δημοσίως.

Παραιτείται η κυβέρνηση της Σερβίας
Στο Βελιγράδι συνεδριάζει σήμερα το κοινοβούλιο της Σερβίας που αναμένεται να αποδεχθεί την παραίτηση της παρούσης κυβέρνησης και να προχωρήσει στον διορισμό υπηρεσιακής,  έως τις εκλογές του Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Μίρκο Μαριάνοβιτς έχει ήδη υποβάλλει την παραίτηση του που, μάλλον, θα επικυρωθεί στην σημερινή συνεδρίαση.

Στη Βόρειο Κορέα η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών
Ιστορικής σημασίας επίσκεψη πραγματοποιεί η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, στη Βόρειο Κορέα. Κατ΄αρχας η κ. Ωλμπράιτ είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της χώρας, Τζό Μιόνγκ Ρόκ. Η αναμενόμενη συνάντηση της αμερικανίδας υπουργού με τον πρόεδρο της Β.Κορεας, Κίμ Γιόνγκ Ιλ, θα είναι η πρώτη  στην νεώτερη ιστορία της χώρας. Απο το αποτέλεσμα της επίσκεψης Ωλμπράιτ θα κριθεί αν τελικά θα μεταβεί στην Β.Κορεα και ο πρόεδρος Κλίντον.

Πλήγμα για την ελληνοτουρκική προσέγγιση η Νατοϊκή άσκηση
Πλήγμα για την ελληνοτουρκική προσέγγιση θεωρεί η βρετανική εφημερίδα Ντέιλυ Τέλεγκραφ την στρατιωτική διένεξη Ελλάδος-Τουρκίας στο πλαίσιο της στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ "Destined Glory". Η εφημερίδα μεταφέρει τις αντιδράσεις της Αθήνας και της Αγκυρας για το θέμα.  Η Ντέιλυ Τελεγκραφ, επικαλείται διπλωματικές πηγές στην Αγκυρα που εκτιμούν οτι η Αθήνα μεγαλοποιεί την κατάσταση με στόχο να προβάλει εμπόδια στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαική Ενωση.

Οι Ισπανοί καταδικάζουν τον τελευταίο φόνο της ΕΤΑ
Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, καταδίκασε την δολοφονία ενός υπάλληλου φυλακών από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητο του στη Βιτόρια στη Βόρειο Ισπανία. Ο κύριος Αθνάρ, είπε ότι εγκληματική αυτή ενέργεια δεν θα αποτρέψει την κυβέρνηση του από τον στόχο της που είναι η  πάταξη του πολιτικού εγκλήματος. Η ισπανική αστυνομία κατηγόρησε την αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ για την βομβιστική ενέργεια. Η έκρηξη έλαβε χώρα μία μόλις μέρα μετά την διαδήλωση περίπου εκατό χιλιάδων ανθρώπων στό Μπιλμπάο κατά της συνεχιζόμενης βίας από την ΕΤΑ.

Τίγρεις Ταμίλ βυθίζουν δύο πλοία του ναυτικού της Σρι Λάνκα
Σύμφωνα με τις αρχές της Σρι Λάνκα, οι αντάρτες Τίγρεις Ταμίλ πραγματοποίησαν επίθεση αυτοκτονίας με τέσσερα σκάφη στό λιμάνι του Τρινκομαλί, στα βορειοανατολικά της χώρας, βυθίζοντας δύο πλοία του ναυτικού. Ταυτόχρονα ομάδα αντάρτών βομβάρδιζαν με όλμους, το λιμάνι και ναυτικές εγκαταστάσεις.

Η Ινδονησία αφήνει ελεύθερο ηγέτη πολιτικοφυλακής
Δικαστήριο της Ινδονησίας αποφάσισε να αφήσει ελεύθερο ηγέτη πολιτικοφυλακής του Τιμόρ, ο οποίος κατηγορείται ότι ήταν ένας απο τους οργανωτές των μαζικών δολοφονιών στο Ανατολικό Τιμόρ, πριν και μετά το δημοψήφισμα για ανεξαρτησία. Ο Γκουτιέρες αφέθηκε ελεύθερος γιατί είχε συλληφθεί χωρίς ένταλμα συλλήψεως. Η απόφαση αναμένεται να δυσαρεστήσει  τις χώρες που παρέχουν οικονομική βοήθεια στή Τζακάρτα υπό τον όρο να σταματήσει τη βία των πολιτικοφυλακών.

Η Κίνα πρέπει να ξεπεράσει ορισμένες δυσκολίες πριν μπεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου
Ο ανώτατος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής πολιτικής, Χαβιέρ Σολάνα, μιλώντας από το Πεκίνο όπου αρχίζει σήμερα η ετήσια συνάντηση Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κίνας, είπε οτι υπάρχουν ακόμα κάποιες δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν πριν μπορέσει η Κίνα να γίνει μέλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου.

Φυσιολογικά επίπεδα ραδιενέργειας επιτρέπουν την περισυλλογή νεκρών από το Κούρσκ
Το Ρωσικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι δείγματα νερού που πήρε από το εσωτερικό του βυθισμένου υποβρυχίου Κούρσκ παρουσιάζουν φυσιολογικά επίπεδα ραδιενέργειας. Ο διοικητής του Βορείου Στόλου είπε ότι αυτό θα επιτρέψει ανάσυρση των σωρών μελών του πληρώματος.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.