Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση αυτοκτονίας

(27/10/2000, 08:30 GMΤ)

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας
Το Ισραήλ εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας μετά την χθεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, από την οποία τραυματίσθηκε ένας Ισραηλινός στρατιώτης. Χρησιμοποιώντας μπουλντόζες, ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε την δενδρώδη περιοχή γύρω από το στρατιωτικό φυλάκιο όπου έγινε η επίθεση, ώστε να μην χρησιμοποιηθεί ξανά για τυχόν νέα επίθεση. Η ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια, και ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες επιθέσεις αυτοκτονίας κατά ισραηλινών δυνάμεων. Στο μεταξύ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τις προσπάθειες για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, παρά την άρνηση του δεξιού κόμματος Λικούντ να συνεργασθεί, αν δεν τού δωθεί δικαίωμα άσκησης βέτο στην ειρηνευτική διαδικασία.

Πτώση Ευρώ και άλλων νομισμάτων έναντι του δολαρίου
Νέα πτώση του Ευρώ -στο χαμηλότερο μέχρι τώρα επίπεδο -έναντι του δολαρίου. Χθές στη Νέα Υόρκη σε κάποια στιγμή η ισοτιμία του Ευρωπαϊκού κοινού νομίσματος έφτασε τα 82,5 σέντς, αλλά κατόπιν σημείωσε ελαφρά ανάκαμψη. Το αμερικανικό δολάριο συνεχίζει την ανοδική πορεία του και έναντι άλλων νομισμάτων, όπως η βρετανική στερλίνα, το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας. Εντούτοις έκπληξη προκαλεί στη χρηματαγορά  -όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Νέα Υόρκη -η απροθυμία των Ευρωπαίων να στηρίξουν το Ευρώ.

Αποκαλύφθηκε επιθανάτιο σημείωμα αξιωματικού στο υποβρύχιο Κούρσκ
Το χειρόγραφο σημείωμα που ανακαλύφθηκε στο βυθισμένο ρωσικό υποβρύχιο Κούρσκ επιβεβαίωσε ότι ορισμένα μέλη του πληρώματος είχαν παγιδευθεί ζωντανά μέσα στο σκάφος, μετά από τη μεγάλη έκρηξη που προκάλεσε την βύθισή του τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με το σημείωμα 23 ναύτες βρήκαν καταφύγιο στο πίσω μέρος του υποβρυχίου και περίμεναν την διάσωσή τους μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Το σημείωμα βρέθηκε στην τσέπη αξιωματικού το πτώμα του οποίου ανασύρθηκε χθες μαζί με 3 άλλα από το μοιραίο υποβρύχιο από δύτες.

Γαλλία: Νέες εκτάσεις λαμβάνει η υπόθεση των τρελλών αγελάδων
Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τα σουπερμάρκετ σε ολόκληρη τη χώρα πιθανότατα έχουν αγοράσει οκτώ φορές μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος μολυσμένου με σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια, απ' ότι αρχικά υπελόγιζαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάνω από 8 τόνοι βοδινού κρέατος έχουν πωληθεί σε τρεις εταιρείες κρέατος και ο εντοπισμός των ποσοτήτων αυτών θα είναι πολύ δύσκολος. Η αποκάλυψη πιστεύεται οτι θα θορυβήσει ακόμα περισσότερο τους γάλλους καταναλωτές και θα οδηγήσει σε κάθετη μείωση των πωλήσεων κρέατος.

Βρετανική έκθεση για την εξάπλωση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας
Στη Βρετανία η έκθεση για την εξάπλωση της ασθένειας των τρελών αγελάδων και της θανατηφόρας για τον άνθρωπο παραλλαγής της, επικρίνει δριμύτατα επιστήμονες, υπουργούς και αξιωματούχους, γιατί - όπως αναφέρει - δεν αναγνώρισαν εγκαίρως την σοβαρότητα της κατάστασης. Ο συντάκτης της έκθεσης Λόρδος Φίλιπς είπε ότι η εντατικές μέθοδοι κτηνοτροφίας -ιδιαίτερα η χρησιμοποίηση ζωϊκών καταλοίπων στις ζωοτροφές- αποτελεί τη ρίζα του προβλήματος. Ταυτόχρονα με την έκθεση, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε μια δέσμη μέτρων για την αποζημίωση των 80 μέχρι στιγμής θυμάτων της ασθένειας και των οικογενειών τους.

Ανενεργό παραμένει το οπλοστάσιο του ΙΡΑ, λένε διεθνείς παρατηρητές
Οι διεθνείς παρατηρητές που επιθεώρησαν -για δεύτερη φορά μέσα σε 5 μήνες- τα οπλοστάσια του ΙΡΑ στη Βόρειο Ιρλανδία λένε ότι τα αποθέματα όπλων δεν έχουν πειραχθεί και παραμένουν ανενεργά. Ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας Μάαρτι Αχτισάρι και ο νοτιοαφρικανός πολιτικός Σύριλ Ραμαφόσα υπέβαλλαν σχετική αναφορά, με τα συμπεράσματα της επιθεώρησής τους, στις κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Ακτή Ελεφαντοστού: σχηματίζεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Στην Ακτή του Ελεφαντοστού ο βετεράνος πολιτικός της αντιπολίτευσης Λορέν Γκμπάγκμπο, μετά την χθεσινή ορκωμοσία του στο προεδρικό αξίωμα, αναμένεται να σχηματίσει σήμερα κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι στη νέα κυβέρνηση θα κληθούν να συμμετάσχουν και πολιτικοί άλλων κομμάτων, στα οποία δεν επετράπη να πάρουν μέρος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Μετά από τις εκλογές -οι οποίες ανέδειξαν νικητή τον κ. Γκμπάγκμπο - ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις, στις οποίες μόνο χθές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι.

Επίσκεψη Φιντέλ Κάστρο στη Βενεζουέλα
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεθ υποδέχθηκε στην πρωτεύουσα Καράκας τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο, που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στη χώρα αυτή για πρώτη φορά. Ο Κουβανός ηγέτης αναμένεται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας, με την οποία θα ενισχύονται οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Χένρυ Κίσινγκερ
Ο πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χένρυ Κίσινγκερ νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, μετά από καρδιακή προσβολή -περιορισμένης έκτασης όπως λένε οι θεράποντες ιατροί. Εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε ότι ο 77χρονος κ. Κίσινγκερ βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης αλλά θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μερικές ημέρες.

Σχέδια της ΝΑΣΑ για εξερεύνηση του πλανήτη Αρη
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η ΝΑΣΑ, ανακοίνωσε τα νέα φιλόδοξα σχέδια της για την εξερεύνηση του πλανήτη Αρη. Η ΝΑΣΑ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει 6 αποστολές προς τον Αρη την επόμενη δεκαετία, σε συνεργασία με Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση περισσότερα διαστημόπλοια θα σταλλούν σε τροχιά γύρω από τον Αρη ενώ  θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη αποστολή για συλλογή δειγμάτων από το έδαφος του πλανήτη αυτού.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.