Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Elections official emptying ballot box
Elections official emptying ballot box

(29/10/2000, 09.00 GMΤ)

Μεγάλη προσέλευση Αλβανών ψηφοφόρων στις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο
Ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο, Μπερναρντ Κουσνέρ χαρακτήρισε ως μεγάλη επιτυχία τις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Κοσσυφοπέδιο. Ο κ. Κουσνέρ εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αποχή της σερβικής μειονότητας από τις κάλπες. Η συμμετοχή των Αλβανόφωνων του Κοσσυφοπεδίου στις εκλογές ήταν πολύ υψηλή. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται τη Δευτέρα το πρωί και τα τελικά στο τέλος της εβδομάδας.

Βαθαίνει η πόλωση στη Μέση Ανατολή
Ο πρωθυπουργός του Ισραηλ Εχουντ Μπαρακ δηλωσε οτι βρισκεται πολύ κοντά στο σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τη συμμετοχή και του Αριέλ Σαρόν. Εντωμεταξυ, συνεργάτες του  Γιάσερ Αραφάτ κάλεσαν τους Παλαιστινίους να κλιμακώσουν την εξέγερση, καθώς οι συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται για δεύτερο μήνα.

Νίκη κατά της πολιομυελίτιδας στις χώρες του Δυτικού Ειρηνικού
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας στις χώρες που βρίσκονται στις δυτικές ακτές του Ειρηνικού ωκεανού, σε συνέδριο οπου πραγματοποιήθηκε στο Κυότο της Ιαπωνίας. Η ασθένεια που προκαλεί οξεία παράλυση έχει περιοριστεί σε 37 χώρες από την Κίνα μέχρι και τη Νέα Ζηλανδία. Η εξάλειψη της πολιομυελίτιδας από τις δυτικές ακτές του Ειρηνικού χαρακτηρίστηκε σπουδαίο ιατρικό επίτευγμα και έρχεται 12 χρόνια ύστερα από τη δέσμευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να εξαλείψει την ασθένεια από όλο τον κόσμο μέχρι το 2005.

Αλλαγές στην ηγεσία του στρατού στο Περού
Ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι αντικατέστησε τα μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που, σύμφωνα με πληροφόριες, ήταν προσκείμενοι στον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών Βλαντίμιρο Μοντεσίνο, σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της πολιτικής κρίσης στην περιοχή. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στη Λίμα, με τις κινήσεις του ο κ. Φουτζιμόρι επιχειρεί να αποδείξει ότι διατηρεί τον έλεγχο της κυβέρνησης και να αποστασιοποιηθεί από τον κ. Μοντεσίνο που είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλα δωροδοκίας.

Στο νοσοκομείο ο Πινοσέτ
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χιλή, ο 84χρόνος στρατηγός έχει πνευμονία και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του στρατιωτικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας Σαντιάγκο.

Την επιστροφή αρχαίας μούμιας ζητά το Ιράν
Την επιστροφή μιας αρχαίας περσικής μούμιας που βρέθηκε λαθραία στο Πακιστάν ζητά το Ιράν. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, πρόκειται για τη μούμια περσίδας πριγκίπισσας ηλικίας 2600 χρόνων. Τη μούμια μετέφεραν σε μουσείο στο Καράτσι οι αστυνομικές αρχές του Πακιστάν που την κατάσχεσαν  από σπείρα που προσπαθούσε να την πουλήσει.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.