Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας
Επεισόδια στη Λωρίδα της Γάζας

(29/10/2000, 1700 GMΤ)

Νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή -τουλάχιστον δύο νεκροί
Ισραηλινά στρατεύματα και άρματα μάχης απέκλεισαν δρόμο που οδηγεί στον εβραϊκό οικισμό της Νετζαρίμ στη Λωρίδα της Γάζας και άνοιξαν πυρ εναντίον παλαιστινίων -σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν θύματα. Συγκρούσεις σημειώθηκαν και στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον δύο άνθρωποι. Την ίδια ώρα στο Ισραήλ κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ αντιμετωπίζει ενδεχόμενο καταψήφισης της κυβέρνησης μειοψηφίας του στο κοινοβούλιο. Η συνάντηση του κ. Μπαράκ με τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ Αριέλ Σαρόν ολοκληρώθηκε χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία αν και οι συνομιλίες στελεχών των κομμάωτν συνεχίζονται.

Μουσουλμάνοι απειλούν τους αμερικανούς στην Ινδονησία
Ριζοσπάστες μουσουλμάνοι έψαχναν τα ξενοδοχεία σε μια από τις κύριες πόλεις της Ινδονησίας για να βρουν αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας ότι όλοι οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να έχουν φύγει μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ο διευθυντής μεγάλου ξενοδοχείου στην Σόλο της κεντρικής Ιάβας, είπε ότι τον επισκέφθηκε ομάδα περίπου 100 ανδρών σε πράσινες στολές που δήλωσε ότι ανήκει στην οργάνωση Στρατός Χεζμπούλ.

Ο Ρουγκόβα φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις τοπικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ο Ιμπραΐμ Ρουγκόβα και το μετριοπαθές κόμμα του, Δημοκρατική Λίγκα, κερδίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία που συγκέντρωσαν ανεξάρτητοι παρατηρητές. Ανταποκριτής του ΒΒC λέει ότι ένα τέτοιο αποτέλσμα θα είναι σοβαρό πλήγμα για τον Χασίμ Θάτσι που το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται εμφανίζεται ως ο διάδοχος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται τη Δευτέρα το πρωί και τα τελικά στο τέλος της εβδομάδας.

Αλλαγές στην ηγεσία του στρατού στο Περού
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Περού 60 ένοπλοι κατέλαβαν μια πόλη με ορυχεία στα νότια της χώρας. Αλλοι λένε πως ένας αξιωματικός είπε από ραδιοφώνου ότι πρόκειται για εξέγερση του στρατού και εναντίον του προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι. Κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να συνταχθούν μαζί του κα να συλλάβουν τον πρώην αρχηγό των μυστικών υπηρεσίων Βλαντιμίρο Μοντεσίνος. Η κατάσταση είναι προς το παρόν συγκεχυμένη. Νωρίτεα ο πρόεδρος Φουτζιμόρι είχε αντικαταστήσει τα μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που, σύμφωνα με πληροφόριες, ήταν προσκείμενοι στον κ. Μοντεσίνος, που είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλα δωροδοκίας.

Στο νοσοκομείο ο Πινοσέτ
Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο πρώην δικτάτορας της Χιλής Αουγκούστο Πινοσέτ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Χιλή, ο 84χρόνος στρατηγός έχει πνευμονία και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του στρατιωτικού νοσοκομείου της πρωτεύουσας Σαντιάγκο.

Η Ρωσία ζητά συγγνώμη για το ναυάγιο του Κουρσκ
Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Σεργκέγιεφ ζήτησε συγγνώμη για το καταστροφικό ναυάγιο του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος. Σε επιμνημόσυνη τελετή στην πόλη Σεβερομόρσκ ο κ. Σεργκέγιεφ χαρακτήρισε τους θανάτους των ρώσων ναυτών ως ανεπανόρθωτη απώλεια.

Εληξε η Παραολυμπιάδα στο Σίδνεϊ
Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική  τελετή λήξης της Παραολυμπιάδας -των Ολυμπιακών Αγώνων για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ρόμπερτ Στιούαρτ, είπε ότι ήταν οι πιο επιτυχημένοι αγώνες που είχαν γίνει ποτέ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.