Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Ναμπλούς
Παλαιστίνιοι διαδηλωτές στη Ναμπλούς

(29/10/2000, 1900 GMΤ)

Αλλοι τρεις παλαιστίνιοι νεκροί στη Μέση Ανατολή
Ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν τρεις παλαιστίνιους διαδηλωτές σε νέες συγκρούσεις στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δύο διαδηλωτές που σκοτώθηκαν κνοτά στη Ναμπλούς της Δυτικής Οχθης έφεραν τραύματα από σφαίρα στο στήθος. Ενας τρίτος σκοτώθηκε στη διάβαση Καρνί, μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις ισραηλινών και παλαιστινίων στη Μέση Ανατολή έχει ξεπεράσει τους 140 -σχεδόν όλοι τους παλαιστίνιοι. Στο μεταξύ, στο Ισραήλ απέτυχε η συνάντηση του πρωθυπουργού Εχούντ Μπαράκ με τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λικούντ Αριέλ Σαρόν. Ο κ. Μπαράκ δεν δέχτηκε την απαίτηση του κ. Σαρόν να έχει δικαίωμα βέτο στην ειρηνευτική διαδικασία.

Μουσουλμάνοι απειλούν τους αμερικανούς στην Ινδονησία
Ριζοσπάστες μουσουλμάνοι έψαχναν τα ξενοδοχεία σε μια από τις κύριες πόλεις της Ινδονησίας για να βρουν αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας ότι όλοι οι αμερικανοί πολίτες θα πρέπει να έχουν φύγει μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Ο διευθυντής μεγάλου ξενοδοχείου στην Σόλο της κεντρικής Ιάβας, είπε ότι τον επισκέφθηκε ομάδα περίπου 100 ανδρών σε πράσινες στολές που δήλωσε ότι ανήκει στην οργάνωση Στρατός Χεζμπούλ.

Ο Ρουγκόβα φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τις τοπικές εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο, ο Ιμπραΐμ Ρουγκόβα και το μετριοπαθές κόμμα του, Δημοκρατική Λίγκα, κερδίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών. Τα αποτελέσματα βασίζονται σε στοιχεία που συγκέντρωσαν ανεξάρτητοι παρατηρητές. Ανταποκριτής του ΒΒC λέει ότι ένα τέτοιο αποτέλσμα θα είναι σοβαρό πλήγμα για τον Χασίμ Θάτσι που το Δημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται εμφανίζεται ως ο διάδοχος του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών αναμένονται τη Δευτέρα το πρωί και τα τελικά στο τέλος της εβδομάδας.

Εξέγερση στρατιωτών στο Περού
Στρατιώτες κατέλαβαν μια πόλη με ορυχεία στα νότια του Περού. Αρχηγός της στάσης είναι ο συνταγματάρχης Ολάντα Μόισες Χουμάλα που ηγείται περίπου 60 στρατιωτών. Χαρακτήρισε την κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φουτζιμόρι παράνομη και είπε ότι η εξέγερση θα τερματισθεί μόνον όταν αναδειχθεί έενας νεός δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος. Ο στρατός χαρακτήρισε την ενέργεια του κ. Χουμάλα παράνομη και κάλεσε τους στασιαστές να καταθέσουν τα όπλα. Νωρίτερα ο πρόεδρος Φουτζιμόρι είχε αντικαταστήσει τα μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων που, σύμφωνα με πληροφόριες, ήταν προσκείμενοι στον πρώην αρηχγό των μυστικών υπηρεσιών Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, που είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλα δωροδοκίας.

Η Ρωσία ζητά συγγνώμη για το ναυάγιο του Κουρσκ
Ο υπουργός άμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Σεργκέγιεφ ζήτησε συγγνώμη για το καταστροφικό ναυάγιο του πυρηνικού υποβρυχίου Κουρσκ στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος. Σε επιμνημόσυνη τελετή στην πόλη Σεβερομόρσκ ο κ. Σεργκέγιεφ χαρακτήρισε τους θανάτους των ρώσων ναυτών ως ανεπανόρθωτη απώλεια.

Εληξε η Παραολυμπιάδα στο Σίδνεϊ
Στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας πραγματοποιήθηκε η φαντασμαγορική  τελετή λήξης της Παραολυμπιάδας -των Ολυμπιακών Αγώνων για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Ρόμπερτ Στιούαρτ, είπε ότι ήταν οι πιο επιτυχημένοι αγώνες που είχαν γίνει ποτέ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.