Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζεται η βία στα κατεχόμενα, καθώς ο Μπαράκ αντιμετωπίζει σήμερα το Κοινοβούλιο
Συνεχίζεται η βία στα κατεχόμενα, καθώς ο Μπαράκ αντιμετωπίζει σήμερα το Κοινοβούλιο

(30/10/2000, 0530 GMΤ)

Κινδυνεύει να χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης ο Μπαράκ στο Κοινοβούλιο του Ισραήλ - Πέντε ακόμη νεκροί Παλαιστήνιοι
Ενώ η βία στα κατεχόμενα παλαιστηνιακά εδάφη συνεχίζεται, η ισραηλινή κυβέρνηση μειοψηφίας, της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Εχούντ Μαράκ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου. Καθώς το ισραηλινό κοινοβούλιο συνέρχεται αργότερα σήμερα, ο κύριος Μπαράκ δεν έχει καταφέρει να συνάψει συμφωνία συνεργασίας για την δημιουργία κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης με τον ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης, Αριέλ Σαρόν. Στο μεταξύ, στις τελευταίες χθεσινές συγκρούσεις, τα ισραηλινά στρατεύματα σκότωσαν πέντε Παλαιστήνιους. Την ίδια στιγμή, ο παλαιστήνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ δήλωσε ότι ο λαός του δεν θα υποχωρήσει πριν η παλαιστηνιακή σημαία αρχίσει να ανεμίζει πάνω απο την Ιερουσαλήμ. Ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι λίγοι είναι εκείνοι οι Παλαιστήνιοι που ελπίζουν ακόμη ότι η ειρηνευτική διαδικασία έχει μέλλον.

Βέβαιη νίκη υποστηρίζει ότι έχει κατακτήσει ο Ρουγκόβα
Καθώς τα πρώτα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών στο Κοσσυφοπέδιο αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ο μετριοπαθής Αλβανόφωνος πολιτικός Ιμπραήμ Ρουγκόβα υποστηρίζει ότι έχει κερδίσει τις εκλογές. Ο κύριος Ρουγκόβα είπε ότι πρωταρχικός του στόχος παραμένει η ανεξαρτησία του Κοσσυοφοπεδίου. Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσαν ανεξάρτητοι παρατηρητές απο τις περισσότερες περιοχές της επαρχίας, ο Ιμπραήμ Ρουγκόβα έχει συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών. Ομως, ο γιουγκοσλάβος πρόεδρος Βόισλαβ Κοστούνιτσα δήλωσε ότι το Βελιγράδι δεν μπορεί να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα, επειδή οδηγούν στην νομιμοποίηση μιας μονο-εθνοτικής κοινωνίας. Ας σημειωθεί ότι οι Σέρβοι του Κοσσυφοπεδίου απείχαν απο τις εκλογές, εκφράζοντας φόβους ότι θα οδηγήσουν στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου.

Εξέγερση στρατιωτών στο Περού κατά Φιτζιμόρι - στρατηγών
Στο Περού, ο ηγέτης του στρατού διέταξε τα στρατεύματα του να καταπνίξουν εξέγερση στρατιωτών, η οποία δρομολογήθηκε απο την επιστροφή του πρώην ηγέτη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας απο την εξορία. Ομάδα 60 στρατιωτών, που κατέλαβε προσωρινά περιοχή με ορυχεία στο νότιο Περού, κρατά ένα στρατηγό και τέσσερεις πολίτες όμηρους. Οι εξεγερθέντες κατηγορούν την ηγεσία του στρατού ότι παραμένει πιστή στον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Πρόσθεσαν ότι η κυβέρνηση του προέδρου Φιτζιμόρι είναι παράνομη και ότι θα τερματίσουν την εξέγερση τους μόνο όταν ο κύριος Φιζτζιμόρι αντικατασταθεί απο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο.

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Πούτιν στο Παρίσι
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται στο Παρίσι - στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του στη Γαλλία - όπου σήμερα θα παρεβρεθεί στο καθιερωμένο συμβούλιο κορυφής Ευρωπαϊκής Ενωσης - Ρωσίας. Αναμένεται ότι οι δύο πλευρές θα επικεντρώσουν τις διαπραγματεύσεις σε θέματα οικονομικής και πολιτκής συνεργασίας.

Τραπεζική εκστρατεία κατά του βρώμικου χρήματος
Εντεκα απο τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο υπέγραψαν νέο κώδικο συμπεριφοράς για να καταπολεμίσουν το ξέπλημα βρώμικου χρήματος. Στόχος του κώδικα είναι να εμποδίσει το οργανωμένο έγκλημα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς απο το να χρησιμοποιούν βρώμικο χρήμα. Υπολογίζεται ότι πεντακόσια-ενενήντα (590) δισσεκατομύρια δολάρια βρώμικου χρήματος κατατίθεται στις τράπεζες κάθε χρόνο.

Στήθος με στήθος Γκόρ - Μπούς στις δημοσκοπήσεις
Καθώς η προεδρική προεκλογική εκστρατεία στις Ηνωμένες Πολιτείες οδεύει προς το τέλος της, ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλ Γκόρ και ο αντίπαλος του, υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζώρτζ Μπούς, αναλύουν προσεκτικά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ελπίζοντας να καταλάβουν εάν ένας εκ των δύο έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Αρκετές τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στον κύριο Μπούς το προβάδισμα, αλλά μέσα στα όρια του πιθανού στατιστικού λάθους. Μεγάλη αβεβαιότητα προκαλεί η απείχηση που μπορεί να έχει ο υποψήφιος των Πρασίνων Ράλφ Ναντέρ, ο οποίος είναι πιθανόν να αποσπάσει ψήφους που χρειάζεται ο Αλ Γκορ για να κατακτήσει τη νίκη.

Κακοκαιρία σε Βρετανία - Γαλλία
Χαλάζι και καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλήξει την Βρετανία και την Γαλλία, αφήνοντας χιλιάδες κατοίκους των δύο χωρών χωρίς ηλεκτρικό και προκαλώντας φόβους για νέες πλημμύρες. Την ίδια στιγμή, οι μετερεολόγοι προειδοποιούν ότι οι άνεμοι μπορεί να φτάσουν ταχύτητα 140 χιλιομέτρων την ώρα. Στην Αγγλία, δέντρα που έπεσαν λόγω των δυνατών ανέμων σκότωσαν ένα άτομο και τραυμάτησαν σοβαρά άλλα δύο. Εξάλλου, στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας, το πλήρωμα νορβηγικού πλοίου αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει λόγω, όταν ξέσπασε καταιγίδα με δυνατό χαλάζι.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.