Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Τα συντρίμμια του Μπόινγκ
Τα συντρίμμια του Μπόινγκ

(01/11/2000, 1000 GMΤ)

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ταιβάν
Στην Ταιβάν, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όλα τα πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα τα συντρίμια του αεροσκάφους των Αερογραμμών της Σιγκαπούρης που τυλίχτηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο της Ταιπέι. Εβδομήντα οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους. Δεκαέξι άτομα διασώθηκαν χωρίς τραυματισμούς και πάνω από ογδόντα πέντε έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Καθώς αρχίζουν οι έρευνες για την αιτία του ατυχήματος, εκπρόσωπος του αεροδρομίου απεκάλυψε ότι στον διάδρομο απογείωσης βρέθηκε μία ρόδα η οποία δεν ανήκει στο Μπόινγκ των Αερογραμμών της Σιγκαπούρης.

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στη Βόρεια Αγκόλα
Επιβατικό αεροσκάφος, ρωσικής κατασκευής, συνετρήβη στη Βόρεια Αγκόλα μετέδωσε το πορτογαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Λούσα. Το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρεία Guicango. Το δυστύχημα έγινε την Τρίτη το βράδυ κοντά στην πόλη Σαουρίμο περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Λουάντα. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι το αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σαουρίμο. Προορισμός του αεροσκάφους ήταν η Λουάντα. Λεπρομέρειες γιά την τύχη των επιβατών ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές .   

Ανησυχίες για τη διαρροή τοξικών στη Μάγχη
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ βρίσκεται στο Χερβούργο στα βόρεια της χώρας για να ενημερωθεί για την επιχείρηση περιορισμού της μόλυνσης μετά το ναυάγιο του Ιταλικού τάνκερ, Ιέβολι Σαν, που μετέφερε χιλιάδες τόνους επικίνδυνων τοξικών ουσιών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι διέρρευσε στηρόλιο, μιά εξαιρετικά τοξική και εύφλεκτη ουσία. Πάντως οι οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος προειδοποιούν για το ενδεχόμενο οικολογικής καταστροφής όμοιας με αυτής που έγινε πέρυσι με το ναυάγιο του Ερικα κοντά στις ακτές της Βρετάνης.

Εκρυθμη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Το Παλαιστινιακό Υπουργικό Συμβούλιο επανέλαβε την έκκληση για τη διεθνή προστασία του Παλαιστινιακού λαού. Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζουν νέα διπλωματική πρωτοβουλία στην Μέση Ανατολή, καθώς η υπουργός των εξωτερικών Μαντλήν Ολμπράιτ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με ανώτατους Ισραηλινούς και Παλαιστινίους επισήμους. Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες - ο οποίος έλαβε το Νόμπελ ειρήνης το 1994 μαζί με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γασέρ Αραφάτ, προσπαθεί να συναντήσει τον κ.Αραφάτ. Χθές τέσσερεις τουλάχιστον Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίσθηκαν στις συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς στρατιώτες σε μεθοριακό φυλάκιο κοντά στην πόλη της Γάζας.

Η Γιουγκοσλαβία και πάλι στον ΟΗΕ
Η αίτηση της Γιουγκοσλαβίας να αποτελέσει ξανά μέλος των Ηνωμένων Εθνών έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο αμερικανός εκπρόσωπος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, είπε ότι είναι μεγάλη μέρα για την δημοκρατία στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, μεγάλη μέρα για τα Ηνωμένα Εθνη.

Συλλήψεις στελεχών της Χεζμπολά στην Τουρκία
Οι Τουρκικές αρχές δήλωσαν ότι αργώτερα σήμερα θα δόσουν περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση σύλληψης 18 ατόμων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι ήταν μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολά. Ο διευθυντής των δυνάμεων ασφαλείας στην Κωνσταντινούπολη, Καζίμ Αμπανόζ, είπε ότι η σύλληψη του νέου ηγέτη της Χεζμπολά, του Μεχμέτ Σουντάν, πρόκειται για πολύ σημαντική εξέλιξη στον αγώνα κατά των ακραίων ισλαμιστών.

Στην τελική ευθεία οι Αμερικανικές εκλογές
Εξι ημέρες πρίν απο τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Αλ Γκόρ των Δημοκρατικών και ο Τζώρτζ Μπούς των Ρεπουμπλικάνων περιοδεύουν στις δυτικές περιοχές της χώρας. Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει 5% προβάδισμα στον κύριο Μπούς, αλλά όπως μεταδίδουν οι ανταποκριτές τα πάντα θα κριθούν στο νήμα.

Ο Ερικσον νέος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας
Η εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της Αγγλίας θα έχει για πρώτη φορά στην ιστορία της ξένο προπονητή. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου διόρισε τον Σουηδό Σβεν Γκόραν Ερικσον τον προπονητή της Λάτζιο. Ο κ.Ερικσον διαδέχεται τον Κέβιν Κήγκαν που παραιτήθηκε στις αρχές Οκτωβρίου μετά την ήττα της Αγγλίας στον προκριματικό αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002, με την Γερμανία.

Απογραφή πληθυσμού στην Κίνα
H μεγαλύτερη απογραφή στην παγκόσμια ιστορία ξεκινάει σήμερα στην Κίνα. Τις επόμενες δύο εβδομάδες 6 εκατομμύρια υπάλληλοι θα επισκεφθούν και το πιό απομακρυσμένο χωριό της αχανούς αυτής χώρας για να μετρήσουν επακριβώς τον πληθυσμό της Κίνας ο οποίος υπολογίζεται πάνω απο ένα δισεκατομμύριο.
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.