Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Παλαιστίνιος διαδηλωτής σε οδόφραγμα, στη πόλη Ναμπλούς
Παλαιστίνιος διαδηλωτής σε οδόφραγμα, στη πόλη Ναμπλούς

(01/11/2000, 1930 GMΤ)

Αναζωπύρωση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπάρακ συγκάλεσε εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο, μετά από την σημερινή επιδείνωση των ταραχών μεταξύ Ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων. Ισραηλινά ελικόπτερα έπληξαν με ρουκέτες και πολυβόλα παλαιστινιακό χωριό κοντά στη Βηθλεέμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 Παλαιστίνιοι. Ενώ άλλοι 3 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε πως η αναζωπύρωση των συγκρούσεων απειλεί να οδηγήσει σε αποτυχία την αποψινή συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Σιμόν Πέρες με το Γιασέρ Αραφάτ.

Η Γιουγκοσλαβία επανέρχεται επισήμως στα Ηνωμένα Εθνη
Η Γιουγκοσλαβία αναμένεται να επανενταχθεί στους κόλπους των Ηνωμένων Εθνών, μετά από ψηφοφορία της Γενικής Συνέλευσης, που άρχισε πριν από λίγη ώρα στη Νέα Υόρκη. Η ψηφοφορία διεξάγεται κατόπιν ομόφωνης σύστασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου προτείνεται να ανακτήσει το Βελιγράδι τη θέση που απώλεσε το 1992. Η σημερινή ψηφοφορία συμπίπτει με την αναγγελία της Γερμανικής κυβέρνησης ότι θα αποκαταστήσει τις διπλωματικές σχέσεις της με τη Γιουγκοσλαβία.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Ταιβάν
Στην Ταιβάν ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα να οφείλεται σε σύγκρουση του αεροσκάφους με αντικείμενο στο διάδρομο απογείωσης. Εν τω μεταξύ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όλα τα πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμια του αεροσκάφους των Αερογραμμών της Σιγκαπούρης που τυλίχτηκε στις φλόγες στο αεροδρόμιο της Ταιπέϊ χθες. Εβδομήντα οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους. Δεκαέξι άτομα διασώθηκαν χωρίς τραυματισμούς και πάνω από ογδόντα πέντε έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Συντριβή επιβατικού αεροσκάφους στη Βόρεια Αγκόλα
Επιβατικό αεροσκάφος, ρωσικής κατασκευής, συνετρήβη στη Βόρεια Αγκόλα μετέδωσε το πορτογαλλικό πρακτορείο ειδήσεων Λούσα. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 42 επιβάτες και είναι όλοι τους νεκροί. Επίσης σκοτώθηκαν και τα 6 μέλη του πληρώματος. Το δυστύχημα έγινε την Τρίτη το βράδυ κοντά στην πόλη Σαουρίμο περίπου 700 χιλιόμετρα ανατολικά της Λουάντα. Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι το αεροσκάφος - Antonov 26 - εξερράγη στον αέρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σαουρίμο.

Ανησυχίες για τη διαρροή τοξικών στη Μάγχη
Γάλλοι ειδικοί είπαν ότι έχουν βάσιμες ενδείξεις ότι μία επικίνδυνη τοξική ουσία διέρρευσε από το ιταλικό δεξαμενόπλοιο Ιέβολι Σαν που βυθίσθηκε χθες στη Μάγχη. Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ βρίσκεται στο Χερβούργο στα βόρεια της χώρας για να ενημερωθεί για την επιχείρηση περιορισμού της μόλυνσης. Επιστήμονες υπογραμμίζουν η έκταση της μόλυνσης είναι περιορισμένη.

Ανοδική η πορεία του Ευρώ
Σταθερά ανοδική  είναι η πορεία του Ευρώ τις τελευταίες ημέρες. Στο Λονδίνο, η συναλλαγματική ισοτιμία του Ευρώ σε σχέση με το δολάριο έφθασε τα 85,5 σεντς. Η ανοδική πορεία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος σημειώνεται έπειτα από μία μεγάλη περίοδο ύφεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας το Ευρώ έφθασε στο χαμηλότερό του επίπεδο από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε. Ενας από τους λόγους της ανάκαμψης θεωρείται το γεγονός ότι η οικονομία στις ΗΠΑ αναπτύσσεται πλέον με πιο αργούς ρυθμούς.

Τεράστια ποσότητα κοκαίνης με προορισμό την Ελλάδα
Τεράστια ποσότητα κοκαϊνης με προορισμό την Ελλάδα, εντόπισαν τελωνιακοί, στην Αγγλία, σε πλοίο από την Κολομβία που μετέφερε κατεψυγμένο πολτό φρούτων. Οι τελωνιακοί στο Λίβερπουλ περίμεναν έξι ολόκληρες ημέρες να ξεπαγώσει ο πολτός φρούτων για να ανακαλύψουν τα ναρκωτικά. Η ποσότητα της κοκαϊνης που μετέφερε το πλοίο είναι η μεγαλύτερη που εντοπίζεται στο λιμάνι τα τελευταία δέκα χρόνια και η αξία της ανέρχεται σε 25 εκατομμύρια λίρες - περίπου 14 δισεκατομμύρια δραχμές.

Επίσημη διαμαρτυρία της Τεχεράνης προς την Τουρκία
Η ιρανική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε επίσημα στην Τουρκία επειδή η Αγκυρα υποχρέωσε επιβατικό αεροσκάφος των ιρανικών αερογραμμών να προσγειωθεί στο τουρκικό έδαφος γιά να γίνει έρευνα . Η Τεχεράνη υπογράμμισε ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί εχθρική πράξη και βασίζεται στην προπαγάνδα κατά του Ιράν.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες γιά την ανάσυρση των σωρών των ναυτών του Κουρκς
Στη Θάλασσα του Μπάρεντς οι δύτες που προσπαθούν να ανασύρουν τις σωρούς των ναυτών του πυρηνικού υποβρυχείου Κουρκς προσπαθούν τώρα να ανοίξουν μία νέα τρύπα στο κοίτος του σκάφους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες επιδιώκουν να εξετάσουν το τμήμα του σκάφους όπου ήταν το κέντρο ελέγχου.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.