Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ισραηλινοί αστυνομικοί ερευνούν το σημείο της βομβιστικής επίθεσης
Ισραηλινοί αστυνομικοί ερευνούν το σημείο της βομβιστικής επίθεσης

(02/11/2000, 1830 GMΤ)

Η "Ισλαμική Τζιχάντ" ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα στην Ιερουσαλήμ
Η παλαιστινιακή οργάνωση "Ισλαμική Τζιχάντ" ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα που εξερράγη στη Δυτική Ιερουσαλήμ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2 Ισραηλινοί. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σλόμο Μπεν-Αμί, δήλωσε πως η χώρα του εμμένει στη συμφωνία που είχε επιτευχθεί νωρίτερα με τους Παλαιστινίους με στόχο τον τερματισμό των βίαιων επεισοδίων, αλλά περιμένει, είπε, από τον ηγέτη των Παλαιστινίων να στείλει σαφές μήνυμα στο λαό του για την αναγκαιότητα του τερματισμού της βίας. Ανώτερος αξιωματούχος των Παλαιστινίων καταδίκασε τη βομβιστική ενέργεια, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες του υφυπουργού Αμυνας, Εφρέμ Σνεχ, ότι ευθύνεται η Παλαιστινιακή Αρχή, γιατί είχε αποφυλακίσει δεκάδες στελεχών των ισλαμικών οργανώσεων "Χαμάς" και "Τζιχάντ" τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Σνεχ, θα πρέπει να συλληφθούν και πάλι.

Ρώσος πρώην μυστικός πράκτορας ζήτησε πολιτικό άσυλο στη Βρετανία
Οι βρετανικές αρχές εξετάζουν την αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου που υπέβαλε ένας πρώην πράκτορας των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, ο Αλεξάντερ  Λιτβινένκο, ο οποίος έφθασε στο Λονδίνο την Τετάρτη με την οικογένειά του, δηλώνοντας πως  υπάρχουν φόβοι για τη ζωή το. Οπως εξήγησε, έχει σημαντικές πληροφορίες για τις ανατινάξεις διαμερισμάτων πέρσι στη Μόσχα και άλλες πόλεις της Ρωσίας για τις οποίες οι αρχές έχουν επιρρίψει τις ευθύνες σε Τσετσένου αυτονομιστές. Ο κ. Λιτβινένκο είχε κατηγορήσει πριν από 2 χρόνια τους ανωτέρους του ότι είχαν επιχειρήσει να δολοφονήσουν τον μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης, Μπορίς Μπερεζόφσκι.

Η Ουνίτα λέει πως κατέρριψε το αεροπλάνο στην Αγκόλα
Η ανταρτική οργάνωση "Ουνίτα" δήλωσε πως κατέρριψε το αεροπλάνο που συνετρίβη την Τρίτη στη Β. Αγκόλα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και τα 50 περίπου άτομα που επέβαιναν σ'αυτό, επειδή, όπως υποστήριξε, το σκάφος αυτό μετέφερε διαμάντια που είχαν κλαπεί από τα δικά της εδάφη. Η κυβέρνηση της Αγκόλας, όμως, πιστεύει πως το ατύχημα προκλήθηκε από βλάβη που παρουσίασε ένας από τους κινητήρες του αεροπλάνου.

Ο ΙΡΑ τηρεί την ειρηνευτική διαδικασία, λένε οι διεθνείς επιθεωρητές
Οι εκπρόσωποι της διεθνούς κοινότητας, που έχουν αναλάβει να επιθεωρήσουν το οπλοστάσιο του ΙΡΑ, δήλωσαν πως η οργάνωση αυτή είναι αποφασισμένη να τηρήσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Β. Ιρλανδία.

Υπερκέρδη για την εταιρεία πετρελαίου Shell
Η εταιρεία πετρελαίου Shell ανακοίνωσε σήμερα κέρδη ρεκόρ για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα αυτό η Shell είχε κέρδη πάνω από 2 δισεκατομύρια στερλίνες, αύξηση 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρισυ, που προέρχονται στη πλειοψηφία τους από τα διυλιστήρια της εταιρείας, καθώς αυξάνονταν οι τιμές του αργού πετρελαίου. Και η κερδοφορία αναμένεται να συνεχισθεί στο μέλλον, καθώς όπως λένε αναλυτές στο Σίτυ του Λονδίνου, οι τιμές του μαύρου χρυσού θα διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα.

Βρετανία: Κυβερνητικές προειδοποιήσεις ενάντια στις κινητοποιήσεις για τα καύσιμα
Στη Βρετανία, αγρότες και οδηγοί βυτιοφόρων λένε ότι θα παραλύσουν τη χώρα αρχίζοντας νέες κινητοποιήσεις, καθώς εκπνέει στις 14 Νοεμβρίου η προθεσμία που έδοσαν στη κυβέρνηση Μπλέρ για να μειώσει τη φορολογία στα καύσιμα. Αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Τζάκ Στρό, μιλώντας στη Βουλή των Κοινοτήτων, προειδοποίησε για τις πιθανές -όπως είπε- επιπτώσεις νέων κινητοποιήσεων: πτωχεύσεις εταιρειών, απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας και δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία της χώρας.

Εξέγερση κρατουμένων σε φυλακή της Δ. Τουρκίας
Τουλάχιστον 5 άτομα σκοτώθηκαν σε εξέγερση κρατουμένων που έγινε στις φυλακές Ουσάκ της δυτικής Τουρκίας. Ο υπουργός Επικρατείας Τούντζα Τοσκάϊ είπε ότι μερικά από τα θύματα είχαν πυροβοληθεί. Ενωρίτερα έγκλειστοι που ανήκουν -σύμφωνα με τις αρχές- σε συνδικάτο οργανωμένου εγκλήματος κρατούσαν ομήρους τον διευθυντή των φυλακών και 4 φρουρούς.

Επιστήμονες προειδοποιούν για την αλλαγή κλίματος στη Μεσόγειο
H Mεσόγειος θα υποφέρει στο εξής από λειψυδρία και φωτιές, ως αποτέλεσμα των αλλαγών που έχουν συμβεί στο κλίμα της Ευρώπης. Σύμφωνα με αναλυτική έκθεση 26 επιστημόνων, η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας σημαίνει ότι σε όλη την Ευρώπη τα καλοκαίρια θα είναι πιο ζεστά, και ιδίως στον Ευρωπαϊκό νότο, περιοχές του οποίου θα γίνουν άγονες έρημοι. Για την Ελλάδα, η έκθεση προβλέπει ότι η ζέστη θα κάνει τη χώρα μας αφόρητη για καλοκαιρινές διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ρεκόρ μεταναστών στον κόσμο
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης λέει ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ άλλοτε έχουν εγκαταλείψει τις πατρίδες τους για να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. Εκθεση του Οργανισμού υπολογίζει ότι υπάρχουν περίπου 150 εκατομμύρια μετανάστες σε ολόκληρο τον πλανήτη - 30 εκατομμύρια περισσότεροι από πριν από μιά δεκαετία. Ο Οργανισμός λέει ότι για την αύξηση της μετανάστευσης ευθύνονται οι εμφύλιοι πόλεμοι, η κατάρρευση του κομμουνισμού και η παγκοσμιοποίηση.

Σκάκι: Εχασε τον τίτλο ο Κασπάροφ
Ο Βλαντιμίρ Κράμνικ νίκησε, στο Λονδίνο, τον παγκόσμιο πρωταθλητή, Γκάρι Κασπάροφ, ο οποίος έχασε έτσι τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.