Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις

(03/11/2000, 1700 GMΤ)

Αποφασισμένοι να εφαρμόσουν την εκεχειρία Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι
Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι δηλώνουν αποφασισμένοι να θέσουν σ' εφαρμογή τη συμφωνία εκεχειρίας, παρά τις συγκρούσεις που συνεχίζονται, ανάμεσα σε παλαιστίνιους διαδηλωτές και ισραηλινά στρατεύματα. Τελευταία θύματα δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Οχθη. Η ισραηλινή κυβέρνηση δέχεται ότι ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ έδωσε ήδη εντολές για την εφαρμογή της εκεχειρίας, αλλά προσθέτει ότι δεν είναι ικανοποιημένη από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ανάκαμψη Ευρώ, μετά από παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Το Ευρώ ανέβηκε στα 87 σέντς σήμερα έναντι του δολαρίου, ενώ πριν από μία εβδομάδα η ισοτιμία του είχε φτάσει στο ναδίρ των 82 σέντς. Η ανάκαμψη του Ευρώ σημειώθηκε μετά τη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι παρενέβη στις διεθνείς αγορές συναλάγματος για να στηρίξει το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα. Είναι η δεύτερη προσπάθεια ενίσχυσης του Ευρώ, μετά την παρέμβαση που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου, η οποία όμως δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Λάθος διάδρομο χρησιμοποίησε το μοιραίο αεροπλάνο της Singapore Airlines
Οι εμπειρογνώμονες που ερευνούν τα αίτια του πολύνεκρου αεροπορικού δυστυχήματος στην Ταϊβάν δήλωσαν ότι ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους χρησιμοποίησε λάθος διάδρομο απογείωσης. Ο επικεφαλής των ερευνών δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι το Τζάμπο 747 της Singapore Airlines απογειώθηκε από ένα διάδρομο που επισκευαζόταν, και γι' αυτό προσέκρουσε σε ξένο αντικείμενο. Επακολούθησε έκρηξη που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο περισσοτέρων από 80 ατόμων.

Δημοσίευμα Financial Times: Αμφιβολίες για επιτυχία του "Αθήνα 2004"
Στενεύουν τα περιθώρια για να αποδείξει η Ελλάδα ότι μπορεί να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,  υποστηρίζουν σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times, τονίζοντας πως οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν εγκαίρως τις εσωτερικές έριδες και να εστιάσουν την προσοχή τους στο πώς θα ξεπεράσουν τις καθυστερήσεις στα   αναγκαία για την Ολυμπιάδα έργα υποδομής, πριν από την συνάντηση τους στις 22 Νοεμβρίου με την αντιπροσωπεία της ΔΟΕ.

Νέες ανησυχίες για τα γαλλικά προϊόντα βοδινού κρέατος
Αυξάνονται οι ανησυχίες για τις προδιαγραφές ασφαλείας στη γαλλική βιομηχανία κρέατος, καθώς μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων στη χώρα αποσύρει από τα μενού της όλα τα γαλλικά προϊόντα βοδινού κρέατος μαζί με το κόκκαλο. Η απόφαση της αλυσίδας Buffalo Grill ανακοινώθηκε μετά τις συζητήσεις της γαλλικής κυβέρνησης να απαγορεύσει την πώληση βοδινού κρέατος μαζί με τα κόκκαλο, φοβούμενη τους κινδύνους μετάδοσης της ασθένειας των τρελών αγελάδων.

Συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό στη Γενεύη
Συνεχίζεται στη Γενεύη ο πέμπτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλβάρο ντε Σότο συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, και ακολούθως με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς. Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιρρήσεις από ελληνοκυπριακής πλευράς σ' ένα άτυπο έγγραφο που παρουσίασε ο κ. ντε Σότο.

Κλιμακώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ
Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για την αμερικανική προεδρία, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι δύο κυριότεροι αντίπαλοι βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος προηγείτο κατά τρία με τέσσερα ποσοστά του Αλ Γκορ. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τα σφάλματα του παρελθόντος που καταδιώκουν τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο, μπορεί να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους.

Συνέδριο για τα 50 χρόνια της Ευρωπαϊκής Συνθήκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 40 Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πραγματοποιείται από σήμερα στη Ρώμη διήμερο συνέδριο, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την  υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το συνέδριο θα εξετάσει τρόπους καλύτερης εφαρμογής των όσων προβλέπει η συνθήκη και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υπογράψουν πρωτόκολλο για την εξάλειψη των προκαταλήψεων.

Εληξε η εξέγερση σε φυλακή της Τουρκίας
Τερματίσθηκε μετά από διαπραγματεύσεις η εξέγερση των κρατουμένων στις φυλακές Ουσάκ της δυτικής Τουρκίας, με την απελευθέρωση όλων των ομήρων. Χθές 5 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μάχης που ξέσπασε ανάμεσα σε εκατοντάδες εγκλείστους, ενώ ο διευθυντής των φυλακών και 20 κρατούμενοι κρατήθηκαν όμηροι.

Δικαίωση για νησιώτες του Ντιέγκο Γκαρσία, μετά 30 χρόνια
Στο Λονδίνο το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση ενήργησε παράνομα όταν εξόρισε -πριν από 30 χρόνια- το σύνολο του πληθυσμού από το νησί Ντιέγκο Γκαρσία του Ινδικού Ωκεανού, προκειμένου να κατασκευαστεί εκεί  αμερικανική αεροπορική βάση.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.