Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις

(04/11/2000, 1000 GMΤ)

Συμπλοκές αμαυρώνουν την ειρηνευτική διαδικασία
Και νέες συμπλοκές σημειώθηκαν xθες βράδυ μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων του Ισραηλινού στρατού, παρά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που έχει συνομολογηθεί μεταξύ των δύο πλευρών, σε μιά προσπάθεια τερματισμού των ταραχών στις οποίες έχουν βρεί το θάνατο περισσότερα από 160 άτομα, στην πλειοψηφία τους Παλαιστίνιοι. Εν τω μεταξύ ενώ ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ αποδέχθηκε πρόσκληση του προέδρου Κλίντον να μεταβεί στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες. Αναμένεται ότι στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί επίσης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ για χωριστές συνομιλίες με τον Πρόεδρο Κλίντον.
Εξάλλου οι Ισραηλινοί θα πραγματοποιήσουν σήμερα στην πλατεία Γιτζχάκ Ραμπίν μεγάλη συγκέντρωση προκειμένου να τιμήσουν την πέμπτη επέτειο της δολοφονίας του τέως πρωθυπουργού.

Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας
Σήμερα ορκίζεται η νέα κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας. Σϋμφωνα με τους οπαδούς του κ. Κοστούνιτσα ανοίγει έτσι μιά νεά εποχή οικονομικής μεταρρύθμισης και διεθνούς συνεργασίας γιά τη χώρα. Ωστόσο, πριν καλά-καλά σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση, είναι φανερή η ελλειψη συνοχής στους κόλπους της, όπου συνυπάρχουν οι οπαδοί του κ. Κοστούνιτσα αφ' ενός και οι υποστηρικτες του πρώην προέδρου Μιλόσεβιτς αφ' ετέρου. Παράλληλα το Μαυροβούνιο το οποίο μποϋκοτάρισε τις πρόσφατες εκλογές έχει αναγγείλει ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα γιά την ανεξαρτητοποίησή του από την Γιουγκοσλαβία.

Αμερικανικές εκλογές
Ενώ διανύεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο των αμερικανικών προεδρικών εκλογών , ο ρεπουπλικάνος υποψήφιος Τζώρτζ Μπούς καταβάλει έντονες προσπάθειες για να περιορίσει τις κακές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αποκαλύψεις ότι είχε καταδικασθεί γιατί οδηγούσε μεθυσμένος. Σύμφωνα με μία εφημερίδα, ο λόγος που το θέμα της προστριβής του νεαρού Μπούς με το νόμο δεν είχε γίνει γνωστή, ήταν επειδή το σχετικό έγγραφο με το οποίο οι υποψήφιοι καλούνται να δηλώσουν τα του ποινικού τους μητρώου, είχε συμπληρώσει ένας βοηθός του κυβερνήτη του Τέξας ο οποίος αγνοούσε το θέμα.

Eιρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν Φρανσέσκο Βεντρέλ δήλωσε ότι το κυβερνών κίνημα των Ταλεμπάν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν γραπτώς να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού. Από την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βεντρέλ θα αρχίσει να πηγαινοέρχεται μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να δημιουργήσει την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.

Αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στην Ταιβάν
Οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης προσφέρθησαν να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 400 χιλιάδων δολλαρίων στην κάθε μία από τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους όταν ένα αεροσκάφος τους συνετρίβη κατά τη διαδικασία απογείωσής του στην Ταιβάν την περασμένη Τρίτη. Η προσφορά αυτή προνοεί επίσης αποζημίωση και καταβολή χρημάτων για ιατρικά έξοδα για όσους επιβάτες έχουν τραυματιστεί. Εξάλλου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα των διασωθέντων μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες που διεξάγονται.

Περού: ένταλμα σύλληψης εναντίον του Μοντεσίνος
Ο Πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, επιβεβαίωσε  ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του φυγάδα πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Βλαντιμίρο Μοντεσίνος. Πρόσθεσε ότι οι αρχές έχουν εντίνει τις έρευνές τους για ανακάλυψη του Μοντεσίνος ενώ οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν τα αεροδρόμια και τους δρόμους προς τα σύνορα. Ο Μοντεσίνος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ενώ η Ελβετία έχει παγώσει λογαριασμούς που σχετίζονται με το όνομά του στους οποίους υπάρχουν περίπoυ 50 εκατομύρια δολλάρια.

Και νέες πλήμμυρες στη Βρετανία
Στη Βρετανία χιλιάδες άτομα έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους στην πόλη Γιόρκ καθώς η χώρα συνεχίζει να υφίσταται τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και πενήντα χρόνια. Χθες βράδυ αστυνομία και στρατός οδήγησαν περίπου τρείς χιλιάδες άτομα σε ασφαλείς περιοχές καθώς τα σπίτια τους έχουν γεμίσει νερά. Οι μετερεωλόγοι προβλέπουν πως ραγδαίες βροχές και δυνατοί άνεμοι θα πλήξουν τη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.

Ηνωμένες Πολιτείες:Προειδοποιήσεις προς αεροπορικές εταιρείες
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν προειδοποιήσει τις αεροπορικές εταιρείες και τους πιλότους να μην εισέρχονται στις ζώνες αποκλεισμού του εναέριου χώρου του Ιράκ, γιατί όπως ανέφεραν κινδυνεύουν να γίνουν στόχος της αντι-αεροπορικής άμυνας της χώρας.
Tο Στέϊτ Ντηπάρτμεντ ανέφερε ότι εξέδωσε την προειδοποίηση επειδή μεγάλος αριθμός ανθρωπιστικών πτήσεων και πτήσεις με αποστολές ξένων πολιτικών δεν έχουν τηρήσει τις ζώνες αποκλεισμού.

Σύγκρουση αστεροειδή με τη Γή
Επιστήμονες της ΝΑΣΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι έχουν εντοπίσει ένα αστεροειδή, ο οποίος όπως υπολόγισαν έχει μία στις πεντακόσιες πιθανότητες να συγκρουστεί με τη Γή. Πρόσθεσαν ότι παρά το γεγονός πωςι οι πιθανότητες σύγκρουσης του αστεροειδή με τη Γή είναι πολύ λίγες για να προκαλέσουν σοβαρές ανησυχίες, εντούτοις οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες τώρα για οποιοδήποτε αντικείμενο αυτού του μεγέθους.  Ο αστεροειδής, τον οποίο οι επιστήμονες έχουν δεί με τηλεσκόπιο, υπολογίζεται ότι έχει μήκος περίπου 70 μέτρα.
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.