Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 


Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις
Σε κατάσταση επιφυλακής παραμένουν οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις

(04/11/2000, 1330 GMΤ)

Συμπλοκές στη Δυτική Όχθη
Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά Παλαιστινίων διαδηλωτών στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη και τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, τηρείται σε γενικές γραμμές η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις δύο πλευρές εν όψει του νέου γύρου διπλωματικών διαβουλεύσεων για το Μεσανατολικό που αρχίζουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον. Μια δεκατετράχρονη Παλαιστίνια τραυματίστηκε σοβαρά σε συμπλοκές στη Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης. Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης και στις πόλεις Ραμάλα και Τουλκάρμ καθώς και σε στρατόπεδο προσφύγων στη Λωρίδα της Γάζας. Πάντως, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι τα βίαια επεισόδια στην περιοχή έχουν περιορισθεί δραστικά.

Ορκίζεται σήμερα η νέα κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας
Σήμερα ορκίζεται η νέα κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του νέου προέδρου Βόισλαβ Κοστούνιτσα ανοίγει μιά νέα εποχή οικονομικής μεταρρύθμισης και διεθνούς συνεργασίας για τη χώρα. Ωστόσο, πριν καλά-καλά σχηματισθεί η νέα κυβέρνηση, είναι φανερή η ελλειψη συνοχής στους κόλπους της, όπου συνυπάρχουν οι συνεργάτες του Βόισλαβ Κοστούνιτσα αφ' ενός και οι υποστηρικτές του πρώην προέδρου Μιλόσεβιτς αφ' ετέρου. Παράλληλα το Μαυροβούνιο το οποίο μποϋκοτάρισε τις πρόσφατες εκλογές έχει αναγγείλει ότι το καλοκαίρι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα γιά την ανεξαρτητοποίησή του από την Γιουγκοσλαβία.

Στην τελική ευθεία η κούρσα για το Λευκό Οίκο
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι δύο αντίπαλοι για τις προεδρικές εκλογές Τζορτζ Μπους ο νεώτερος και Αλ Γκόρ αναμένονται σήμερα στην πολιτεία της Πενσυλβανίας, ενώ η κούρσα για τη διαδοχή του προέδρου Κλίντον εισήλθε στο τελευταίο Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο υποψήφιος των Ρεπουπλικανών Τζορτζ Μπούς ο νεώτερος προηγείται με 4% έναντι του Δημοκρατικού αντιπάλου του Αλ Γκόρ, ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από τη χθεσινή σφυγμομέτρηση, παρά την αποκάλυψη ότι ο κ. Μπους είχε συλληφθεί να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ πριν από 24 χρόνια.

Αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στην Ταιβάν
Οι αερογραμμές της Σιγκαπούρης ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 400 χιλιάδων δολαρίων σε κάθε μία από τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους όταν αεροσκάφος της εταιρείας συνετρίβη κατά τη διαδικασία απογείωσής του στην Ταιβάν την περασμένη Τρίτη. Η εταιρεία δεσμεύεται επίσης να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας των επιβατών που τραυματίσθηκαν. Εξάλλου απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα των διασωθέντων μελών του πληρώματος του μοιραίου αεροσκάφους μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι έρευνες που διεξάγονται.

Νέες πλήμμυρες στη Βρετανία
Ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Τζον Πρέσκοτ, προεδρεύει έκτακτης σύσκεψης για να εξετασθούν τρόποι αντιμετώπισης του χάους που προκαλούν στη χώρα οι χειρότερες πλημμύρες εδώ και πενήντα χρόνια. Εν τω μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι υποχρεώθηκατα σπίτια τους στην πόλη Γιόρκ καθώς η χώρα συνεχίζει να υφίσταται τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και πενήντα χρόνια. Χθες βράδυ αστυνομία και στρατός οδήγησαν περίπου τρείς χιλιάδες άτομα σε ασφαλείς περιοχές καθώς τα σπίτια τους έχουν γεμίσει νερά. Οι μετερεωλόγοι προβλέπουν πως ραγδαίες βροχές και δυνατοί άνεμοι θα πλήξουν τη Βρετανία την επόμενη εβδομάδα.

Eιρηνευτικές συνομιλίες στο Αφγανιστάν
Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν Φρανσέσκο Βεντρέλ δήλωσε ότι το κυβερνών κίνημα των Ταλεμπάν και εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης συμφώνησαν γραπτώς να αρχίσουν ειρηνευτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού. Από την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Βεντρέλ θα αρχίσει να διαπραγματεύσεις και με τις δύο πλευρές προκειμένου να καταρτίσει την ημερήσια διάταξη των συνομιλιών.
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.