Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ
Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ

(07/11/2000, 11.00 GMΤ)

Ελάχιστοι ψήφοι θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ
Ανοιξαν οι κάλπες στις ΗΠΑ για την εκλογή του νέου Προέδρου. Πρόκειταιι για την πλέον αμφίρροπη πολιτική αναμέτρηση των τελευταιων σαράντα χρόνων. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπίσεις η διαφορά των δύο υποψηφίων του Ρεμπουμπλικανού Τζωρτζ Μπους Τζούνιορ και το Δημοκρατικού Αλ Γκόρ, κυμαίνεται απο μία έως δύο ποσοστιαίες μονάδες, είναι δηλαδή μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Το τελικο αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί από την ψήφο μόλις ενός εκατομμυρίου αναποφάσιστων ψηφοφόρων.

Ανοιξε το αεροδρόμιο της Γάζας
Λειτουργεί και πάλι από σήμερα το αεροδρόμιο της Γάζας. Το αεροδρόμιο  είναι η μοναδική απευθείας σύνδεση των παλαιστινιακών περιοχών με τον έξω κόσμο είχε δε κλείσει πριν από ένα μήνα μετά από απόφαση των ισραηλινών αρχών. ΟΓενικό Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Γάζας εντάσσεται στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την παλαιστινιακή πλευρά. Στην ανακοίνωση διευκρινιζεται ότι το αεροδρόμιο θα κλείνει μόνο στην περίπτωση που θα συντρέχουν λόγοι ασφαλείας.

Λογοκρισία του Ίντερνετ στην Κίνα
Οι κινεζικές αρχές ανακοινωσαν την λήψη αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο των κόμβων στο Διαδίκτυο που πιστεύεται ότι προωθούν αντικυβερνητική προπαγάνδα. Η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου τύπου τονίζει ότι απαγορεύεται η διάδοση πληροφοριών που απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Κρούσματα της νόσου CJD αναμένονται στην Γαλλία
Η υπουργός υγιείας της Γαλλίας Ντομινίκ Ζιλό ομολογεί ότι επίκειται  η εκδηλωση κρουσμάτων της ασθένειας Κρουτσφελτ Γιάκομπ, της ανθρωπινης παραλλαγης της νόσου των τρελλών αγελάδων, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι μολυσμένα με BSE κρέατα έχουν περάσει στην διατροφική αλυσίδα. Ηδη στα γαλικά σχολεία εχει απαγορευθεί το βοδινό κρέας.

Η Τουρκία παραδέχεται σχέδιο δυσφήμισης διανοουμένων
Λίγες μόνο ώρες πριν γίνει γνωστό το περιεχόμενο της εταιρικής σχέσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, το τουρκικό επιτελείο στρατού παραδέχεται ότι στο παρελθόν υπήρχε σχέδιο δυσφήμισης διανοουμένων και δημοσιογράφων, που ασκούσαν κριτική στην πολιτική της χώρας για το Κουρδικό. Η εν λόγω κίνηση θεωρείται από τους αναλυτές ότι εγκαινιάζει μία νέα περίοδο στη διαδικασία των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην χώρα αυτή.

Καταιγίδες σαρώνουν την Δυτική Ευρώπη
Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει την Δυτική Ευρώπη. Στη Βρετανία, η κυβέρνηση έχει εκδώσει δεκάδες προειδοποιήσεις για πλημμύρες.  Στην Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία και την Ιταλία θυελλώδεις άνεμοι δημιουργούν κωλύμματα στις συγκοινωνίες, ενώ σε περιοχές της Ελβετίας η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Ευπρόσδεκτοι οι μετανάστες στη Γερμανία
Στη Γερμανία, το κεντροδεξιό χριστιανοδημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, παραδέχθηκε ότι η χώρα της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων ολοένα και αυξάνει, έχει ανάγκη τους μετανάστες. Θα πρέπει όμως, συμπλήρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Φρήντριχ Μετς, οι μετανάστες να είναι έτοιμοι να συμμορφωθούν με την "κυρίαρχη γερμανική κουλτούρα". Η φράση προκάλεσε τις αντιδράσεις  της αριστεράς αλλά  και ωρισμένων μελών του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.

Στο χείλος της χρεωκοπίας η Daewoo
Έκτακτες διαβουλεύσεις πραγματοποιούν αξιωματούχοι της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daewoo Motors, σε μια προσπάθεια να σώσουν την εταιρία από την χρεωκοπία. Η Daewoo δεν εχει καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της, που ανέρχονται σε σαράντα εκατομμύρια δολάρια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.