Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ
Μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του Τζωρτζ Μπους και του Αλ Γκορ

(07/11/2000, 17.00GMΤ)

Λίγοι ψήφοι θά κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών στις ΗΠΑ
Προσέρχονται στις κάλπες σήμερα οι αμερικανοί για να εκλέξουν τον 43ο πρόεδρο στην ιστορία της χώρας τους.  Η προεκλογική αντιπαράθεση των  δύο βασικών υποψηφίων, του Δημοκρατικού Αλ Γκορ και του Ρεμπουμπλικανού Τζωρτζ Μπούς, ήταν ιδιαίτερα σκληρή λογω της πολύ μικρής διαφοράς τους στις δημοσκοπίσεις. Οι κάλπες άνοιξαν πρώτα στις ανατολικές πολιτείες και θα ολοκληρωθουν στις δυτικές. Το τελικό αποτελέσμα αναμένεται να διαμορφωθεί από μόλις ένα εκατομμύριο ψήφους στις πολιτείες-κλειδιά, γι αυτό και τα επιτελεία των δύο αντιπάλλων εχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να πείσουν τους οπαδούς τους να προσέλθουν στις κάλπες. Το μήνυμα έχουν αναλάβει να το περάσουν στους ψηφοφόρους εκατομμύρια εθελοντών που συμμετέχουν στην προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων.

Εκδημοκρατισμό και επιλυση του κουρδικού ζητά η Ευρώπη από την Τουρκία
Αυστηρές προϋποθέσεις σχετικά με το σταδιακό εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και το κουρδικό πρόβλημα περιλαμβάνει το σχέδιο της εταιρικής σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας  συντάκτης του οποίου είναι οπ αρμόδιος για τη διεύρυνση Γερμανός επίτροπος Γκύντερ Φερχόιγκεν. Οι αναφορές στην προσπάθεια επίλυσης του κυπριακού και ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών με την Ελλάδα σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ελσίνκι περιλαμβάνονται στην εισαγωγή του κειμένου χωρίς να συνιστούν δεσμευτικούς όρους για την Άγκυρα.

Εξαπλώνονται οι στάσεις στις φυλακές της Σερβίας
Στην Σερβία, εχουν στασιάσει οι κρατούμενοι τριών φυλακών. Περίπου εξακόσιοι φυλακισμένοι στο σωφρονιστικό κατάστημα του Ποζάρεβατς πιστεύεται ότι έχουν βάλει φωτιά στο κτίριο με αίτημα καλύτερες συνθήκες κράτησης και χορήγηση αμνηστείας. Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται και στις φυλακές της Σέρμπσκα Μιτροβίτσα στον βορρά καθώς και στην πόλη Νις στον νότο.

Νέο κύμα παράνομων μεταναστών στην Ιταλία
Οι ιταλικές αρχές επέτρεψαν την αποβίβαση χιλίων και πλέον παράνομων μεταναστών, στην πλειοψηφία τους, Κούρδων οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε ιατρικο κέντρο για εξετάσεις. Η ιταλική ακτοφυλακή λέει ότι το ουκρανικής ιδιοκτησίας σκάφος. είχε αποπλεύσει από τήν Τουρκία πριν από μια εβδομάδα. Μόλις πλησίασε στο ιταλικό λιμάνι το πλήρωμα προφασίστηκε βλάβη για να εξαναγκάσει τους επιβάτες να αποβιβασθούν.

Κρούσματα της ασθένειας CJD προαναγγέλει το Γαλικό Υπουργείο Υγιείας
Οι γαλικές αρχές ανησυχούν για την Δημόσια Υγιεία μετά την αποκάλυψη ότι μολυσμένο μέ την νόσο των τρελλών αγελάδων κρέας έχει περάσει στην διατροφική αλυσίδα. Η υπουργός υγιείας της Γαλλίας Ντομινίκ Ζιλό λέει οτι αναμένεται  η εκδήλωση κρουσμάτων της ασθένειας Κρουτσφελτ Γιάκομπ, της ανθρώπινης παραλλαγής της νόσου των τρελλών αγελάδων.

Επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο της Γάζας
Λειτουργεί και πάλι απο σημερα το αεροδρόμιο της Γάζας. Το αεροδρόμιο αυτο είναι η μοναδική απευθείας συνδεση των παλαιστινιακών περιοχών με τον έξω κόσμο είχε δε κλείσει την περασμένη εβδομάδα μετά από απόφαση των ισραηλινών αρχών. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι η επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Γάζας εντάσσεται στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την παλαισγτινιακή πλευρα. Στην ανακοινωση διευκρινιζεται ότι το αεροδρόμιο θα κλεινει σε περίπτωση που θα συντρέχουν λόγοι ασφαλείας.

Επικίνδυνα για την υγιεία πολλά αντιγριπικά φάρμακα
Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσίευση μελέτης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με την οποία η ουσία Φενυλ-Προπανολαμίνη ή PPA, που χρησιμοποιείται στην παρασκευή αντιγριπικών φαρμάκων προκαλεί πιθανόν εγκεφαλικά επεισόδια. Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές σκέφτονται μάλιστα να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των αντιγριπικών αυτών.  "Η Φενυλ - προπανολαμίνη ή PPA χρησιμοπιείται ως αποσυμφορητικό σε πολλά αντιγριπικά παρασκευάσματα, που μπορούν να χορηγηθούν δίχως τη συνταγή ιατρού. Η έρευνα του πανεπιστημίου Yale συνδέει τη λήψη της ουσίας με εγκεφαλικά επεισόδια ενός συγκεκριμένου τύπου, που προκαλούν αιμορραγία. Η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων τώρα υπολογίζει ότι η PPA μπορεί να ευθύνεται για 200 έως και 500 τέτοια κρούσματα, ιδίως σε γυναίκες ηλικίας κάτω των 50 ετών, και συστήνει να μην χορηγείται η ουσία χωρίς συνταγή.

Πόλεμο κατά του Ιντερνετ κηρύσουν οι κινεζικές αρχές
Οι αρχες στην  Κίνα ανακοίνωσαν την λήψη αυστηρών μέτρων για τον έλεγχο των κόμβων του Ιντερνετ που πιστεύεται ότι προωθούν αντικυβερνητική προπαγάνδα. Η ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου τύπου τονίζει ότι απαγορεύεται η διάδοση πληροφοριών που απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Δυτική Ευρώπη
Η δυτική Ευρώπη εξακολουθείι να δοκιμάζεται από κύμα κακοκαιρίας, καθώς οι θυελλώδεις άνεμοι και καταρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει παράλυση στο επικοινωνιακό δίκτυο της Γαλλίας και της Ιταλίας. Τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες στη βόρειο Ιταλία ενώ στη Κυανή Ακτή αγνοούνται τα ίχνη δύο ατόμων που πιστεύεται ότι καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις. Στη Βρετανία οι αρχές καλούν τους κατοίκους σε επιφυλακή καθώς υπερχείλισαν 52 ποταμοί,  για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ αναμένονται νέες βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα και στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ σε περιοχές της Ελβετίας η ταχύτητα των ανέμων ξεπέρασε τα 250 χιλιόμετρα την ώρα.

Χειρουργικός μαραθώνιος για τον χωρισμό τών Σιαμαίων
Ολοκληρώθηκε σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ η επέμβαση για τον διαχωρισμό των σιαμαίων αδελφών που μοιράζονταν μια  καρδια και πνεύμονες. Ενα απά τα δύο βρέφη, η Τζοντι, διεσώθει ενώ η πιο αδύναμη από τις σιαμαίες, η Μαίρη, πέθανε.

Φορτίο ουρανίου κατάσχει η ινδική αστυνομία.
Η αστυνομία της Ινδίας κατέσχε 26 κιλά ουρανίου και συνέλλαβε δύο άτομα που προσπαθούσαν να το πουλήσουν. Το ουράνιο είχε αγορασθεί απο ιδιωτική κλινική πριν απά δύο χρόνια. Χρησιμοποιείτο γιοα την θεραπεία καρκινοπαθών και έπρεπε να έχει επιστραφεέ στο Κέντρο Ατομικών Ερευνώνν της Βομβάης

Στο χείλος της χρεωκοπίας η Daewoo
Έκτακτες διαβουλεύσεις πραγματοποιούν αξιωματούχοι της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας Daewoo Motors, σε μια προσπάθεια να σώσουν την εταιρία από την χρεωκοπία. Η Daewoo δεν εχει καταφέρει να αποπληρώσει τα χρέη της, που ανέρχονται σε σαράντα εκατομμύρια δολάρια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.