Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Υποστηρικτές του Αλ Γκόρ προσεύχονται για τη νίκη , καθώς κορυφώνεται η αγωνία
Υποστηρικτές του Αλ Γκόρ προσεύχονται για τη νίκη , καθώς κορυφώνεται η αγωνία

(08/11/2000, 1030 GMΤ)

Αβεβαιότητα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές
Αβεβαιότητα επικρατεί σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα, μετά από μια νύχτα δραματικών αλλαγών στις τύχες των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία, του ρεπουμπλικανού Τζόρτζ Μπούς του Νεώτερου και του Αλ Γκόρ των Δημοκρατικών. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά μέσα εμμένουν στις προβλέψεις τους που δίνουν ελάχιστο προβάδισμα στον κ. Μπούς. Αλλά καθώς από τα αποτελέσματα των υπολοίπων 49 αμερικανικών πολιτειών φαίνεται ότι υπάρχει ισοπαλία στον αριθμό των εκλεκτόρων ανάμεσα στους 2 διεκδικητές, τα μάτια όλων είναι στραμένα στην καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριδα που θα δώσει 25 εκλέκτορες στο νικητή. Εκεί -με καταμετρημένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων ο κ. Μπούς προηγείται αυτή τη στιγμή με λίγες εκατοντάδες ψήφους, αλλά όπως ανακοινώθηκε θα πραγματοποιηθεί εκ νέου καταμέτρηση.  Χαρακτηριστικό της αβαβαιότητας που επικρατεί είναι το ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκορ τηλεφώνησε αρχικά στον αντίπαλό του για να τον συγχαρεί αλλά απέσυρε αργότερα τη δήλωση του.

Από "πρώτη κυρία" γερουσιαστής η Χίλαρυ Κλίντον
Η σύζυγος του προέδρου Κλίντον, Χίλαρι, έγραψε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη... πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών που εξασφαλίζει θέση στη Γερουσία, κερδίζοντας τον αντίπαλό της, ρεπουμπλικανό, Ρικ Λάτζιο, σε μία αγωνιώδη αναμέτρηση στην Νέα Υόρκη.

Κομισιόν: Ανέτοιμη η Τουρκία για ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Οπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά το Γαλικό πρακτορείο ειδήσεων, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με την πρόοδο των υποψηφίων προς ένταξη στη Κοινότητα χωρών,  η Τουρκία δεν έχει ανταποκριθεί ακόμα στις απαραίτητες προυποθέσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαρπαγματεύσεων.

Σποραδικές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
Μια Ισραηλινή σκοτώθηκε στη Λωρίδα της Γάζας, κατά τα τελευταία βίαια επεισόδια μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Στο μεταξύ, η επικεφαλής της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Μαίρη Ρόμπινσον αρχίζει σήμερα διαμεσολαβητική περιοδεία στην περιοχή.

Πτώχευση της Νταεβού στη Νότια Κορέα
Η αυτοκινητοβιομηχανία Νταεβού της Νοτιας Κορέας κήρυξε -και επίσημα- πτώχευση. Εκπρόσωπος των τραπεζών που είχαν πιστώσει την Νταεβού, είπε ότι η απόφαση ελήφθη καθώς τα εργατικά συνδικάτα απέρριψαν ένα σχέδιο διάσωσης της εταιρείας που προέβλεπε μεγάλες απολύσεις.

Σύλληψη αρχηγού αντάρτικης οργάνωσης στη Ιαπωνία
Η ιαπωνική αστυνομία λέει ότι συνέλαβε τον ηγέτη της ανταρτικής οργάνωσης  Ιαπωνικός Κόκκινος Στρατός. Ο πενηνταπενταχρονος Φουσάκο Σιγκενόμπου διέφευγε της σύλληψης πάνω από 30 χρόνια. Η οργάνωση του είχε αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης το 1972 στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ από την οποία είχαν σκοτωθεί 26 άτομα.

Βρετανικές επικρίσεις για τις πτήσεις γαλλικών αεροσκαφών προς Ιράκ
Η Βρετανία επέκρινε τη γαλλική πολιτική όσον αφορά το Ιράκ, υποστηρίζοντας ότι οι γαλλικές πτήσεις προς το Ιράκ υπονομεύουν τις προσπάθειες του Συμβουλίου Ασφαλείας να διατηρήσει τις κυρώσεις εναντίον της Βαγδάτης.

Ολοκληρώθηκε ο χειρουργικός μαραθώνιος για τον χωρισμό των Σιαμαίων
Ολοκληρώθηκε χθες σε νοσοκομείο του Μάντσεστερ η επέμβαση για τον διαχωρισμό των δύο Σιαμαίων αδελφών που μοιράζονταν την καρδιά και τους πνεύμονες. Ενα απά τα δύο βρέφη - η Τζόντι - διασώθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η πιο αδύναμη από τις Σιαμαίες - η Μαίρη - πέθανε.

Επίδοξοι κλέφτες διαμαντιών συνελλήφθησαν στον "Θόλο της Χιλιετίας"
Η αστυνομία στη Βρετανία εξουδετέρωσε σχέδιο κλοπής μεγάλης ποσότητας κοσμημάτων από τον "Θόλο της Χιλιετίας". Οπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές του Λονδίνου, οι επίδοξοι δράστες της κλοπής χρησιμοποίησαν εκσκαφέα για να περάσουν υπογείως τις πύλες του "Θόλου της Χιλιετίας" και να φθάσουν στον τομέα όπου εκτίθενται ανεκτίμητης αξίας διαμάντια, ανάμεσά τους και το λεγόμενο "Αστρο της Χιλιετίας", ένα από τα πιο εντυπωσιακά διαμάντια που υπάρχουν.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.