Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες αμερικανών πολιτών για εκλογικές παραβάσεις
Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες αμερικανών πολιτών για εκλογικές παραβάσεις

(11/11/2000, 09.00 GMΤ)
 

Aρχίζει στις ΗΠΑ ανακαταμέτρηση των ψήφων
Στις Ηνωμένες Πολιτείες επίσημοι στην πολιτεία της Φλόριδα αρχίζουν σήμερα ανακαμέτρηση των ψήφων με το χέρι, καθώς παραμένει άγνωστο ποιός είναι τελικά ο νικητής των προεδρικών εκλογών της περασμένης Τρίτης.
Την ίδια ώρα οι Ρεπουπλικανοί φαίνεται ότι ετοιμάζουν προσφυγή στη δικαιοσύνη για να αποτρέψουν τη νέα καταμέτρηση, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος η εκλογική αναμέτρηση να κριθεί στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος των Ρεπουπλικανών Τζόρτζ Μπούς ζήτησε από τον εκπρόσωπό του στη Φλόριδα, Τζέημς Μπέηκερ να καταφύγει στα δικαστήρια για να σταματήσει τη νέα καταμέτρηση των ψήφων, που αρχίζει σε τρείς κομητείες. Το στρατόπεδο του Αλ Γκόρ ελπίζει ότι ο έλεγχος των ψηφοδελτίων με το χέρι θα αποκαλύψει ψηφοδέλτια υπέρ των Δημοκρατικών που ακυρώθηκαν επειδή, λόγω κάποιου προβλήματος, δεν τα αναγνώρισε η μηχανή καταμέτρησης.

Εκκληση Αραφάτ για αποστολή ειρηνευτικής δύναμης στη Μέση Ανατολή
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ απηύθυνε έκκληση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να στείλει στρατιωτική δύναμη στη Μέση Ανατολή για την προστασία των αμάχων από τις συγκρούσεις με τους Ισραηλινούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μισά περίπου από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, φαίνεται να στηρίζουν την πρόταση Αραφάτ, με την οποία διαφώνησαν η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ισραήλ απέρριψε την πρόταση του Παλαιστίνιου ηγέτη καθώς και μια συμβιβαστική αντιπρόταση της Γαλλίας για την αποστολή ομάδας αόπλων παρατηρητών.

Συμβούλιο της Ευρώπης - Εκλογές στην Αλβανία
Ο αναπληρωτής γραμματέας του Κογκρέσου ευρωπαϊκών τοπικών και περιφερειακών αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ούλριχ Μπόνερ δήλωσε στο ΒΒC ότι η πρόταση έκθεση των παρατηρητών του Συμβούλιου σχετικά με τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία, η οποία αναφερόμενη σε σειρά παρατυπιών εκεί, έκανε λόγο για ελληνόφωνη μειονότητα στη Χειμάρα, δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει προβλήματα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις. Ο κ.Μπόνερ πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είπε στην αλβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τις μειονότητες και τις μειονοτικές γλώσσες στη χώρα, βάσει των συνθηκών του Συμβουλίου.

Διαδηλώσεις  στην επαρχία Ατσε της Ινδονησίας
Στην Ινδονησία εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της επαρχίας Ατσέ ζητώντας από τα Ηνωμένα Εθνη τη διενέργεια δημοψηφίσματος για ανεξαρτησία της περιοχής. Την ίδια ώρα οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισχυρίζονται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν βία για να σταματήσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές που συρρέουν στην πόλη.

Σαντάκο Ογκάτα - Πρόσφυγες - Ειρηνευτική δύναμη
Η επικεφαλής της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Σαντάκο Ογκάτα, επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του Διεθνούς Οργανισμού, επειδή όπως ανέφερε, η ειρηνευτική δύναμη που αποστέλλει σε περιοχές όπου υπάρχουν αναταραχές, φτάνει πολύ αργά για να προστατεύσει τους εκτοπισμένους πολίτες.

Κατάπαυση του πυρός στη Σιέρα Λεόνε
Η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε και αντάρτες του Επαναστατικού Ενιαίου Μετώπου έχουν υπογράψει συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός προκειμένου να τερματιστούν οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών που άρχισαν τον περασμένο Μάϊο. Το Επαναστατικό Ενιαίο Μέτωπο συμφώνησε να επιτρέψει σε δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών να μεταβούν σε περιοχής που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του, να επιστρέψει όλα τα όπλα και μηχανήματα που έχει πάρει από τους άνδρες του διεθνούς οργανισμού και να επιτρέψει ελευθερία κινήσεων στις αποστολές βοηθείας και στους εκτοπισμένους.

Βουλευτικές εκλογές στη Βοσνία
Στη Βοσνία πραγματοποιούνται σήμερα βουλευτικές εκλογές, για τρίτη φορά από τον τερματισμό του πολέμου πριν από πέντε χρόνια. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις για πρώτη φορά το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα προβλέπεται ότι θα τα πάει καλά, μετά τα μεγάλα ποσοστά που κέρδισε στις τοπικές εκλογές που έγιναν στη χώρα τον περασμένο Απρίλιο.

Αντισυλληπτικό χάπι - Ερευνα
Τελευταίες έρευνες που διενήργησε η βρετανική Επιτροπή για την Ασφάλεια των Φαρμάκων απέδειξαν ότι ελάχιστες ήταν τελικά οι γυναίκες που σώθηκαν από τις θρομβώσεις ύστερα από τον τερματισμό της λήψης του αντισυλληπτικού χαπιού, μετά τις προειδοποιήσεις της εταιρείας το 1995 για τους κινδύνους που ενέχει η λεγόμενη "τρίτη γενιά" του χαπιού. Εκπρόσωπος των βρετανικών Συμβουλευτικών Κέντρων Εγκυμοσύνης δήλωσε ότι η "τρίτη γενιά" του αντισυλληπτικού χαπιού, φόβισε όλες τις γυναίκες, όπως τις φόβισε και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε το όλο θέμα από τα Μέσα Ενημέρωσης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.