Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια
Φορείς ελέγχουν ψηφοδέλτια




(13/11/2000, 05.35 GMΤ)

Αμερικανικές εκλογές: οι δικηγόροι στο προσκήνιο
Στην Φλόριδα των Ηνωμένων Πολιτειών που αναμένεται να αποφασίσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών,  οι εκλογικές αρχές αποφάσισαν την ανακατεμέτρηση όλων των ψήφων δια χειρός στην εκλογική περιφέρεια Παλμ Μπιτς. Η ανακαταμέτρηση του 1% των ψήφων είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν σημαντικά οι ψήφοι που έλαβε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ. Εάν αυτή η αύξηση αντικατοπτρισθεί στις ψήφους ολόκληρης της περιφέρειας, τότε ο κ. Γκορ θα έχει συγκεντρώσει αρκετούς ψήφους ώστε να αποκτήσει την πλειοψηφία στην πολιτεία της Φλόριδα και να εκλεγεί έτσι πρόεδρος ολόκληρης της χώρας. Οι δικηγόροι του εκλογικού του αντιπάλου Τζορτζ W Μπους, θα ζητήσουν σήμερα από δικαστήριο της πολιτείας να χαρακτηρίσει τις δια χειρός ανακαταμετρήσεις άδικες και ανοικτές στην εκλογική απάτη. Μία δεύτερη εκλογική περιφέρεια της Φλόριδα αναμένεται να ζητήσει παράταση της προθεσμίας για την ανακήρυξη του αποτελέσματος των εκλογών της περασμένης Τρίτης. Αρκετοί ψηφοφόροι κατέθεσαν μήνυσεις καταγγέλοντας εκλογικές ατασθαλίες.

Η ημέρα μετά το δυστύχημα στις Αλπεις
Ενα πελώριο "γιατί" κυριαρχεί στην Αυστρία που πενθεί τους τουλάχιστον 150 νεκρούς από το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου με το τρένο που μετέφερε, κυρίως, νέους στο βουνό για να κάνουν σκι. Στο τρένο εκδηλώθηκε φωτιά από άγνωστη, μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα να "εγκλωβιστεί" μέσα σε tunnel και να βρουν τραγικό θάνατο οι περισσότεροι από τους επιβάτες του.Τα πιο πολλά θύματα ήταν Αυστριακοί και Γερμανοί. Αρκετοί έχουν καεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατη η αναγνώρισή τους - 40 από τους νεκρούς δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί - καιπιθανότατα θα χριεαστεί ανάλυση DNA γα να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους.

Αναβάλεται η έναρξη της συνόδου του ΟΠΕΚ
Λόγω του πένθους για τα θύματα της τραγωδίας, στη Βιέννη οι εκπρόσωποι των πετρελαιοπαραγωγών χωρών αποφάσισαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη επίσημη έναρξη της έκτακτης συνόδου τους για σήμερα. Οι πληροφορίες από τις συζητήσεις που έχουν γίνει στο παρασκήνιο λένε ότι αναμένεται να διατηρήσουν την παραγωγή του πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα παρά τις υψηλές τιμές του.

Συνομιλίες Μπάρακ-Κλίντον καθώς συνεχίζεται η βία
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ είχε συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στην Ουάσιγκτον με αντικείμενο τον τερματισμό της βίας στην Μέση Ανατολή. Ο κ. Μπάρακ δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις συνομιλίες οι οποίες όπως είπε είχαν στόχο την σταθεροποίηση της κατάστασης και την εφαρμογή της συμφωνίας του Σαρμ ελ-Σεϊκ.Ο κ. Κλίντον συναντήθηκε με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ την Πέμπτη.  Εν τω μεταξύ, ένας ακόμα Παλαιστίνιος βρήκε το θάνατο στο φυλάκιο Ερέζ, στα σύνορα του Ισραήλ με την Λωρίδα της Γάζας από τις σφαίρες ισραηλινού στρατιώτη. Ενας ακόμα Παλαιστίνιος ο οποίος κατηγορείτο για συνεργασία με το Ισραήλ βρήκε το θάνατο από πυροβολισμό. Επίσης σφαίρα έπληξε αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην οποία συμμετείχε η Υπατη Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Οργανισμούς, η κ. Μαίρη Ρόμπινσον.

Ο σαουδάραβας διάδοχος ζητά πάγωμα των σχέσεων με Ισραήλ
Ο διάδοχος του σαουδαραβικού θρόνου κάλεσε τις μουσουλμανικές χώρες που διατηρούν σχέσεις με το Ισραήλ να τις παγώσουν. Σύμφωνα με τον διπλωματικό συντάκτη του ΒΒC πρόκειται για μία σαφή αναφορά στην Αίγυπτο και την Ιορδανία μεταξύ άλλων. Ο πρίγκηπας Αμπντουλά είπε κατά την διάρκεια ισλαμικής συνόδου ότι οι περαιτέρω σχέσεις με το Ισραήλ θα πρέπει να εξαρτώνται από την πρόοδο της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή.

Ολοι αυτοαποκαλούνται νικητές στις Βοσνιακές εκλογές
Καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, όλα τα κόμματα αυτοαποκαλούνται νικητές. Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το μεσημέρι. Πάντως ο αναποκριτής του ΒΒC στο Σαράγεβο μεταδίδει ότι οι Σοσιαλδημοκράτες της αντιπολίτευσης φαίνεται πως σημείωσαν κέρδη στην Ομοσπονδία Κροατών και Μουσουλμάνων ενώ στις σερβοβοσνιακές περιοχές αναμένεται να αναδειχθούν νικητές οι σκληροπυρηνικοί εθνικιστές του SDS. Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του Κροατικού Εθνικιστικού Κόμματος είπε ότι δεν αναγνωρίζει πλέον την δικαιοδοσία της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία. Το κόμμα του HDZ οργάνωσε παράνομο δημοψήφισμα που αφορούσε στους Κροάτες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και αναμένεται να του επιβληθούν κυρώσεις από τον ΟΑΣΕ, τον οργανισμό για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη που διεξάγει τις εκλογές.

Αεροπειρατεία ρωσικού αεροσκάφους λήγει ειρηνικά στο Ισραήλ
Ο ένοχος για την αεροπειρατεία του ρωσικού αεροσκάφους μεταφέρεται από το Ισραήλ όπου και παραδόθηκε στις αρχές στη Μόσχα. Οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους επιστρέφουν στην πατρίδα τους σε διαφορετικό αεροσκάφος. Ο αεροπειρατής επιβιβάσθηκε σε πτήση εσωτερικού, από το Νταγκεστάν στη Μόσχα και μετά ανάγκασε τον πιλότο να πετάξει στο Ισραήλ αλλά τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή μέχρι στιγμής. Οι ρωσικές αρχές είπαν χαρακτηριστικά ότι είναι πνευματικά ασταθής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.