Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Διαξιφισμοί Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων
Διαξιφισμοί Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων ψηφοφόρων


(14/11/2000, 06:00  GMΤ)

Στα δικαστήρια και σήμερα η αντιπαράθεση για το προεδρικό αξίωμα
Μία εβδομάδα μετά τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές και ακόμα ουδείς γνωρίζει το νέο Αμερικανό πρόεδρο. Αξιωματούχος της Φλόριδα είπε χθες ότι οι καταμετρήσεις με το χέρι σε ορισμένες περιφέρειες της Πολιτείας αυτής πρέπει να ολοκληρωθούν ως απόψε το βράδυ, όμως το μεσημέρι θα γνωρίζουμε αν αυτή η απόφαση αυτή ισχύει η όχι, αφού δικαστής της Florida καλείται να αποφασίσει αν αυτό το τελεσίγραφο είναι νόμιμο από την στιγμή που σε ορισμένες περιφέρειες έχει γίνει γνωστό ότι η καινούρια καταμέτρηση με το χέρι δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πριν να περάσουν αρκετές ημέρες.

Νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ κατηγόρησε την Παλαιστινιακή Αρχή για τρομοκρατία ύστερα από τον θάνατο που βρήκαν 4 Ισραηλινοί σε συγκρούσεις. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατηγόρησε την ηγεσία των Παλαιστινίων ότι ενθαρρύνει την βία και ότι καλεί σε ιερό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

Συνεχίζεται η ανάσυρση των πτωμάτων στην Αυστρία
Στην Αυστρία, συνεχίζονται οι προσπάθειες ανάσυρσης των πτωμάτων που βρήκαν τον θάνατο στο τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου όταν τρένο, που μετέφερε κόσμο που πήγαινε για ski στο βουνό, έπιασε φωτιά, εγκλωβίστηκε μέσα στο τούνελl που βρίσκοταν με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο οι περισσότεροι από τους επιβάτες του - συνολικά 159 άνθρωποι

Κινητοποιήσεις στις Φιλιππίνες για την παραίτηση του προέδρου Εστράντα
Οι αστυνομικές αρχές στις Φιλιππίνες βρίσκονται σε ετοιμότητα εν όψη της προγραμματισμένης για σήμερα εθνικής απεργίας- διαμαρτυρίας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του προέδρου Ζοζέφ Εστράντα, ο οποίος τη Δευτέρα παραπέμφθηκε σε δίκη από το Κοινοβούλιο των Φιλιππίνων με τις κατηγορίες της δωροληψίας και της διαφθοράς. Ο ίδιος ο Εστράντα δηλώνει αθώος, αποδέχτηκε όμως την απόφαση ως μια ευκαιρία για να λάμψει --όπως είπε-- η αλήθεια.

Παγκόσμια διάσκεψη για τις κλιματολογικές αλλαγές
Εκπρόσωποι από 170 και πλέον χώρες συμμετέχουν στη σύνοδο για τις κλιματολογικές αλλαγές που ξεκίνησε σήμερα στην Χάγη. Κατά την διάρκεια των δύο εβδομάδων που θα διαρκέσει η σύνοδος, οι σύνεδροι θα επιδιώξουν να χαράξουν πολιτική που θα αντιμετωπίζει τις βλαβερές συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου. Σε προηγούμενη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε πριν απο τρία χρόνια στην Ιαπωνία συμφωνήθηκαν μέτρα για να μειωθούν οι βιομηχανικοί ρύποι, αλλά οι πλέον ανεπτυγμένες αρνήθηκαν να επικυρώσουν την συνθήκη.

Πρόβλημα στην καταγραφή του πληθυσμού στην Κίνα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα στην τελευταία καταγραφή του πληθυσμού της χώρας λόγω της εκτεταμένης διαφθοράς. Τα επίσημα κινέζικα μέσα ενημέρησης μετέδωσαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο σε περιοχές της χώρας όπου οι αξιωματούχοι ζητούν απο τους αγρότες να τους δωροδοκήσουν.

Στα ίδια επίπεδα η παραγωγή πετρελαίου αποφασίζει ο ΟΠΕΚ
Υπουργοί από χώρες μέλη του ΟΠΕΚ επικύρωσαν σήμερα στη Βιένη συμφωνία για τη διατήρηση των επιπέδων παραγωγής πετρελαίου στα σημερινά επίπεδα, παρά τις εκκλήσεις για αύξηση της παραγωγής ώστε να πέσουν οι τιμές που έχουν τριπλασιαστεί σε σχέση με τις τιμές πριν απο δύο χρόνια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.