Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Πάλμ Μπήτς: 420 χιλιάδες ψήφοι μεταφέρονται για καταμέτρηση
Πάλμ Μπήτς: 420 χιλιάδες ψήφοι μεταφέρονται για καταμέτρηση





(14/11/2000, 22:30  GMΤ)

Εληξε η προθεσμία για την καταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα
Δικαστήριο της Φλόριντα αποφάσισε ότι θα πρέπει να τερματισθεί η δια χειρός καταμέτρηση των ψήφων από τις προεδρικές εκλογές, μέσα στην προθεσμία που έθεσε η Ρεπουμπλικανή αξιωματούχος της πολιτείας Κάθριν Χάρις. Αλλά ο δικαστής παράλληλα αποφάνθηκε ότι ακόμα και ψήφοι που καταμετρήθηκαν μετά την προθεσμία μπορεί να θεωρηθούν έγκυρες, κατά τη διακριτική ευχέρεια της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής. Η προθεσμία παρήλθε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος, αλλά οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού υποψηφίου Αλ Γκορ που ζητούσαν την παράτασή της, κάλεσαν τις εφορευτικές επιτροπές να συνεχίσουν την δια χειρός καταμέτρηση των ψήφων.

Μέση Ανατολή: Αιματηρές συγκρούσεις στις -αποκλεισμένες πλέον- παλαιστινιακές περιοχές
Τουλάχιστον 4 νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά ισραηλινών στρατιωτών κατά τη διάρκεια νέων συγκρούσεων στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Τα σημερινά επεισόδια σημειώθηκαν μετά την απόφαση του ισραηλινού στρατού να αποκλείσει τις παλαιστινιακές περιοχές. Ο διοικητής των ισραηλινών δυνάμεων στη Δυτική Οχθη,  στρατηγός Γιτζάκ Εϊτάν, είπε ότι ο αποκλεισμός θα είναι πιό αυστηρός απ'ότι στο παρελθόν και θα επιτρέπεται να περάσουν στις περιοχές των Παλαιστινίων μόνο τρόφιμα και φάρμακα.

Εκκληση ΟΗΕ για ανάπτυξη στρατευμάτων στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών διεμήνυσε προς την κυβέρνηση του Λιβάνου ότι θα πρέπει να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο και να αναλάβει τον έλεγχο της περιοχής στα νότια σύνορα με το Ισραήλ, από την οποία αποχώρησαν πρόσφατα τα ισραηλινά στρατεύματα. Η συνοριακή αυτή περιοχή βρίσκεται υπό τον έλεγχο μαχητών της ισλαμικής οργάνωσης Χεζμπολά και η κυβέρνηση του Λιβάνου αρνείται να αποστείλει στρατεύματα εκεί, λέγοντας ότι δεν επιθυμεί να παίξει ρόλο συνοριακού φύλακα του Ισραήλ, εφόσον δεν έχει επιτευχθεί συνολική ειρηνευτική συμφωνία.

Διαφωνία ΗΠΑ - Ευρωπαϊκών χωρών στη διάσκεψη για το κλίμα
Η διαφωνία των ΗΠΑ με τις Ευρωπαϊκές χώρες για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθεί η άνοδος της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας, κυριάρχησε στη δεύτερη ημέρα της παγκόσμιας διάσκεψη για το περιβάλλον στη Χάγη. Η Ουάσινγκτον πρότεινε να μειώσει λιγότερο απ'ότι της αναλογεί, τα επιβλαβή αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και αντ' αυτού να πληρώσει αναπτυσσόμενες χώρες ώστε να περιορίσουν αυτές περισσότερο απ' όσο είχε συμφωνηθεί την έκλυση των επιβλαβών αερίων. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αντίθετα θέλει να μειωθούν περισσότερο οι εκλύσεις των αερίων αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γαλλία: Μέτρα για αντιμετώπιση της ασθένειας των τρελλών αγελάδων
Ο γάλλος πρωθυπουργός Λιονέλ Ζοσπέν ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί προσωρινά η χορήγηση σε όλα τα ζώα τροφών που περιέχουν ζωϊκά υποπροϊόντα. Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε και άλλα μέτρα για να καθησυχάσει τους καταναλωτές μετά την αύξηση του αριθμού των περιστατικών της ασθένειας των τρελλών αγελάδων που παρατηρήθηκε τελευταία. Ηδη πολλές χώρες απαγόρευσαν τις εισαγωγές γαλλικού βοδινού κρέατος.

Τεχνική βλάβη μπορεί να προκάλεσε το δυστύχημα στις αυστριακές Αλπεις
Στην Αυστρία αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν ότι διερευνούν το ενδεχόμενο να οφείλεται σε τεχνική βλάβη η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε τελεφερίκ την ώρα που περνούσε μέσα από τούνελ στις Αλπεις. Οι ειδικοί εξετάζουν ξένα σώματα που βρέθηκαν στη σιδηροδρομική γραμμή πριν την είσοδο του τούνελ. Πάνω από 159 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο στο δυστύχημα. Μέχρις στιγμής έχουν ανασυρθεί 90 σοροί.

Αίγυπτος: Αιματηρά επεισόδια στις βουλευτικές εκλογές
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αίγυπτο δύο άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, στην τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας για τις βουλευτικές εκλογές. Οι ταραχές σημειώθηκαν σε χωριό βόρεια της πρωτεύουσας Κάϊρο, όταν εκλογείς που εμποδίστηκαν να προσέλθουν στις κάλπες, άρχισαν να πετάνε πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες ανταπάντησαν με πυροβολισμούς και δακρυγόνα.

Η Ρουάντα καταγγέλει τις ιταλικές αρχές
Ο προέδρος της Ρουάντα Πωλ Καγκάμε κατηγόρησε Ιταλούς αξιωματούχους ότι περιφρονούν την χώρα του επειδή αρνήθηκαν να επιτρέψουν τον επαναπατρισμό 50 και πλέον ορφανών που υιοθετήθηκαν από ιταλικές οικογένειες μετά την διάσωση τους από την γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994.

Γενική απεργία ζητά παραίτηση του προέδρου Εστράντα στις Φιλιππίνες
Εργατικά συνδικάτα και εργοδότες πραγματοποίησαν σήμερα απεργία στις Φιλιππίνες με αίτημα την παραίτηση του προέδρου Τζόζεφ Εστράντα τον οποίο χθες το Κοινοβούλιο αποφάσισε να παραπέμψει στην δικαιοσύνη με την κατηγορία της δωροληψίας. Ο κ. Εστράντα αρνείται ότι έλαβε εκατομμύρια δολλάρια από παράνομα τυχερά παιχνίδια. Ο πρόεδρος της Γερουσίας, όπου θα δικαστεί ο κ. Εστράντα, είπε ότι η δίκη θα αρχίσει τον ερχόμενο μήνα.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.