Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Υποστηρικτές του προέδρου Μπους στη Φλώριδα.
Υποστηρικτές του προέδρου Μπους στη Φλώριδα.

(15/11/2000,17:00  GMΤ)

Αμφίρροπο ακόμη το αποτέλεσμα στις ΗΠΑ
Αμφίρροπο παραμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.  Το Ανώτατο Δικαστήριο της Φλώριδας, στο οποίο καταφεύγουν οι Δημοκρατικοί, θα κληθεί τώρα να αποφασίσει αν οι εκ νέου καταμετρήσεις με το χέρι θα ληφθούν τελικά υπόψιν. Σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα στην πολιτεία της Φλώριδα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Μπους προηγείται με 300 ψήφους διαφορά του αντιπάλου του των Δημοκρατικών Αλ Γκορ. Νωρίτερα, η υπεύθυνη εκλογών της Φλώριδα ζήτησε μάλιστα από το Ανώτατο δικαστήριο της χώρας να ομαδοποιηθούν όλες οι δικαστικές διενέξεις που έχουν σχέση με τις εκλογές σε μία.

Η Τουρκία καλείται να αναγνωρίσει την Αρμενική γενοκτονία
Το Ευρωπαικο Κοινοβούλιο, κάλεσε σήμερα με απόφασή του την Τουρκία να αναγνωρίσει επισήμως την αρμενική γενοκτονία και να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για τη μαζική δολοφονία 1.5 εκατ. Αρμενιων στη διάρκεια του Πρωτου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Κοινοβούλιο κάλεσε επίσης την Άγκυρα να αποσύρει τα 'στρατεύματα κατοχής', όπως τα χαρακτήρισε, από τη Βόρεια Κύπρο.

Σεισμός στην Τουρκία
Σεισμός 5.5 ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα στη νοτιοανατολική Τουρκία στην αραιοκατοικημένη περιοχή Σμεντινλί, στα σύνορα με το Ιράκ. Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για θύματα και ζημιές.

Νέα έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή
Ταραχές ξέσπασαν και πάλι σήμερα το πρωϊ στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι Ισραηλινές δυνάμεις, σκότωσαν τουλάχιστον έξι και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους διαδηλωτές που συγκεντρώνονταν για να ακολουθήσουν τις κηδείες τριών Παλαιστινίων οι οποίοι είχαν βρει το θάνατο τη Δευτέρα.

Αμφίρροπη αναμέτρηση και στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, φαίνεται ότι μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι εθνικιστές με τους πολυεθνοτικούς μετριοπαθείς υποψήφίους. Στο Σερβικό τμήμα πάντως επικρατεί καθαρά το κόμμα του Ράντοβαν Κάραζιτς.

Διαψεύδονται φήμες για επίθεση κατά του Αφγανιστάν
Η Τουρκία διέψευσε φήμες που την εφεραν να επιτρεπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική βάση του Ιντσιρλικ για να εξαπολύσουν αεροπορική επίθεση εναντιον του καθεστώτος Ταλεμπάν στο Αφγανιστάν. Ο Τούρκος πρόξενος στην Καμπούλ διαβεβαιωσε τους Ταλεμπάν ότι προκειται για ανυποστατες φήμες που προέρχονται απο το Ιραν, σε μια προσπάθεια να πληγουν τα τουρκικά συμφέροντα στην περιοχή.

Ομιλία Κοστουνίτσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Τη θέληση της Γιουγκοσλαβίας να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, επανέλαβε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Βοϊσλαβ Κοστούνιτσα.

Χάγη: Διάσταση απόψεων γιά τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου
Στην παγκόσμια διάσκεψη γιά το κλίμα, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται στη Χάγη, οι εκπρόσωποι των αναπτυσσομένων χωρών εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιά την  απροθυμία των αναπτυγμένων κρατών να συζητήσουν σχέδια γιά τη μείωση των εκπομπών των βιομηχανικών αερίων. Ο Μοχάμεντ Μπαρκίντο υποστήριξε ότι οι βιομηχανικές χώρες παρεμποδίζουν την εφαρμογή των μέτρων που είχαν αποφασισθεί στο Κιότο πριν από τρία χρόνια γιά την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου

Αυστρία: Ερευνες γιά τα αίτια του δυστυχήματος στο Καπρούν
Στην Αυστρία, τα συνεργεία ανέσυραν και το τελευταίο πτώμα από τα συντρίμμια του ηλεκτρικού τραίνου στο Καπρούν. Συνεχίζεται όμως η έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος του Σαββάτου όταν το τρένο, γεμάτο με κόσμο που πήγαινε να κάνει σκι , πήρε φωτιά μέσα σε σήραγγα με αποτέλεσμα 159 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο. Οι ειδικοί επικεντρώνουν την προσοχή τους σε ένα τεχνικό λάθος που ενδεχομένως να προκάλεσε το δυστύχημα.

Προτάσεις γιά την ανάδειξη του προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ  επανέλαβε τις εκκλήσεις του να εκλέγεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος σήμερα διορίζεται  από τις κυβερνήσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλώντας στις Βρυξέλλες, ο κ. Φίσερ  δήλωσε ότι ένας εκλεγμένος πρόεδρος της Commission θα δώσει στην Ευρώπη μια αναγνωρισμένη πολιτική προσωπικότητα με ουσιαστική δημοκρατική δομή.

Αντριπροσωπεία του ΟΗΕ  στο Δυτικό Τιμόρ
Αντιπροσωπεία των ΗΕ έχει αφιχθεί στο Δυτικό Τιμόρ , στην πόλη Αταμπούα όπου τρείς υπάλληλοι του ΟΗΕ σκοτώθηκαν από μέλη των φιλο-ινδονησιακών πολιτοφυλακών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η αντιπροσωπεία του διεθνούς οργανισμού θα εξετάσει αν οι ινδονησιακές αρχές έχουν συναινέσει με την απόφαση των ΗΕ γιά τη διάλυση και τον  αφοπλισμό των πολιτοφυλακών που παρεμπόδιζαν την επιστροφή χιλιάδων προσφύγων από το Ανατολικό Τιμόρ στις εστίες τους .

Νέες έρευνες γιά την καταπολέμηση του Aids
Σε ένα μεταλλαγμένο χρωμόσωμα εστιάζονται οι ελπίδες των επιστημόνων για νέο φάρμακο για το Aids. Νέα έρευνα υποστηρίζει ότι μια μικρή μετάλλαξη στο γενετικό υλικό κάποιων ανθρώπων τους κάνει να έχουν διπλάσιες πιθανότητες να γίνουν φορείς του ιού του Aids, αλλά πολύ λιγότερες να νοσήσουν εντέλει.
Η ανακάλυψη αυτή αναμένεται να επηρεάσει καθοριστικά τις έρευνες για τη θεραπεία της ασθένειας, καθώς αν απομονωθεί το μεταλλαγμένο αυτό χρωμόσωμα, θα μπορεί να παρασκευαστεί φάρμακο που να επιβραδύνει την ανάπτυξη του ιού.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.