Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Υποστηρικτές του προέδρου Μπους στη Φλώριδα.
Υποστηρικτές του προέδρου Μπους στη Φλώριδα.

(16/11/2000, 0600 GMΤ)

Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές.
Η υπεύθυνη για τις εκλογές στην Πολιτεία της Φλώριδα - όπου ο τελικός νικητής θα είναι και ο επόμενος Αμερικανός πρόεδρος - δήλωσε τη νύχτα ότι δεν θα δεχθεί τα αποτελέσματα των καταμετρήσεων που συνεχίζονται σε 3 Περιφέρειες της Φλώριδα με το χέρι. Η κ.Κάθρην Χάρις, που ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα το Σάββατο όταν θα έχουν φτάσει και οι τελευταίοι ψήφοι από το εξωτερικό με το ταχυδρομείο. Η Αμερικανίδα αξιωματούχος απέρριψε το αίτημα 3 Περιφερειών να συνεχίσουν την καταμέτρηση.

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή
Μια από τις πιο αιματηρές ημέρες μετά από την πρόσφατη έξαρση της βίας στη Μέση Ανατολή ήταν η χθεσινή στην περιοχή. Τουλάχιστον 7 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα. Επιπλέον, στρατιωτικά ελικόπτερα του Ισραήλ πραγματοποίησαν επιθέσεις με πυραύλους κατά Παλαιστινιακών στόχων. Εν τω μεταξύ ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή Ντένις Ρος είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ και σήμερα πρόκειται να συναντηθεί με τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ. 

Αυστηρά μέτρα γιά την Ασθένεια των Τρελών Αγελάδων
Τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της ασθένειας των τρελών αγελάδων εξέτασε χθες στις Βρυξέλλες η μόνιμη κτηνιατρική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τόσο η κτηνιατρική επιτροπή όσο και η Κομισιόν τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης των δειγματοληπτικών τεστ, που μπορούν να διαγνώσουν τη σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια στα βοοειδή.

Νέες αρνητικές δηλώσεις γιά τους Ολυμπιακούς του 2004
Σε νέες δηλώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα προέβη ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ντικ Πάουντ. Μιλώντας στο Οσλο της Νορβηγίας χθες το βράδυ, στο περιθώριο συνεδρίου για τα αναβολικά στον αθλητισμό, ο κ. Πάουντ επανέλαβε ότι η Αθήνα βρίσκεται πολύ πίσω στην προετοιμασία για την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως αρνήθηκε ότι η Δ.Ο.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει την πόλη όπου θα διοργανωθούν οι Αγώνες του 2004.

Συστάσεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου προς την Τουρκία
To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία να αναγνωρίσει ότι ο θάνατος εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν γενοκτονία. Η Τουρκία αρνείται κάτι τέτοιο και, μάλιστα, είχε αντιδράσει σε αντίστοιχες διακηρύξεις της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα, ευρωβουλευτές ζήτησαν από την Τουρκία να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Βόρεια Κύπρο - δυνάμεις τις οποίες χαρακτήρισαν κατοχικές.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αγκόλα
Τουλάχστον 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αγκολα. Ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Antonov έπεσε λίγο μετά από την απογείωσή του από την πρωτεύουσα της Αγκόλα. Πρόκειται για την δεύτερη πτώση αεροσκάφους τύπου Antonov στη χώρα αυτή σε διάστημα λίγο παραπάνω από 2 εβδομάδες. Σημειώνεται ότι πριν από το χθεσινό δυστύχημα, αξιωματούχος της κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι  λόγω των ανησυχιών που υπήρχαν, τα Antonov που βρίσκονταν στην χώρα του διέκοψαν προσωρινά τις πτήσεις τους.

Συνομιλίες γιά τους Κοσοβάρους κρατούμενους
Γιουγκοσλάβοι αξιωματούχοι έχουν μεταβεί στο Κοσσυφοπέδιο γιά να έχουν συνομιλίες με εκπροσώπους των ΗΕ που αφορούν την απελευθέρωση εκατοντάδων Κοσοβάρων Αλβανών που κρατούνται στις σερβικές φυλακές. Στην  Πρίστινα χιλιάδες Αλβάνοι συμμετείχαν σε διαδήλωση με βασικό αίτημα την απελευθέρωση των συμπατριωτών τους.

Εσπευσμένα επιστρέφει στη Λίμα ο Φουτζιμόρι
Ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι θα διακόψει την παραμονή του στο Μπρουνέι όπου μετέβη γιά συμμετάσχει στη διάσκεψη των χωρών του Ειρηνικού γιά να επιστρέψει στη Λίμα. Ο υπουργός Γεωργίας, Χοσέ Τσλίμπερ, είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο κ. Φουτζιμόρι αποφάσισε να επιστρέψει στο Περού γιά να αποδείξει ότι δεν πρόκειται να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Μαλαισία, όπως υποστήριζαν οι φήμες.    

Εκθεση καταπέλτης γιά τα μεγάλα φράγματα
Αναμένεται η δημοσίευση έκθεσης γιά τις επιπτώσεις που έχει η ανέγερση των μεγάλων φραγμάτων στο περιβάλλον. Σύμφωνα με την έλθεση οι επιπτώσεις είναι αρνητικές και η ανέγερση των φραγμάτων είχε ως αποτέλεσμα εκατομμυρία άνθρωποι να εγκαταλείψουν τις εστίες τους .

Συμφωνία γιά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος
Η γενική συνέλευση των ΗΕ ενέκρινε συμφωνία γιά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Οι χώρες που υπέγραψαν τη συμφωνία αποφάσισαν να εναρμονίσουν τις νομοθεσίες τους όσον αφορά τη διάλυση των κυκλωμάτων που επιδίδονται στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως είναι το εμπόριο λευκής σαρκός και η διακίνηση λαθρομεταναστών.   

Διαφθορά στην αστυνομία του Λος Αντζελές
Στο Λος Αντζελες τρείς αστυνομικοί κρίθηκαν ένοχοι γιά συνωμοσία . Πρόκειται γιά την πρώτη δίκη που έγινε και που αφορά ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς. Οι τρείς προσήχθησαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι ήταν μέλη μιάς ειδικής ομάδας γιά την αντιμετωπίση συμμοριών που είχε συλλάβει  και ενοχοποιήσει  εκατοντάδες αθώα άτομα, κυρίως μετανάστες από το Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.