Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Αλ Γκορ κάλεσε σε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση τον Τζόρτζ Μπους
Ο Αλ Γκορ κάλεσε σε κοινή τηλεοπτική εμφάνιση τον Τζόρτζ Μπους

(16/11/2000, 13:00 GMΤ)

Συνεχίζεται το δικαστικό αδιέξοδο για το αποτέλεσμα των Αμερικανικών εκλογών
Ενώ κορυφώνεται η δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ για το αποτέλεσμα των εκλογών στην πολιτεία της Φλόριντα, ο υποψήφιος των Ρεμπουμπλικανών Τζόρτζ Μπους, που προηγείται κατά 300 ψήφους, απέρριψε την πρόταση του αντιπροέδρου Αλ Γκορ για μία από κοινού δημόσια εμφάνιση, ενόσω θα καταμετρούνται οι ψήφοι σε 4 υπό αμφισβήτηση κομητείες. Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος της Φλόριντα Κάθρην Χάρις, που πρόσκειται στους Ρεμπουμπλικανούς, απέρριψε απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της πολιτείας, τα μέλη του οποίου πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς, που επιτρέπει την συνέχιση της δια χειρός καταμέτρησης στις 4 κομητείες.

Νέες επιθέσεις ισραηλινών ελικοπτέρων κατά παλαιστινιακών στόχων
Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον 5 παλαιστινιακών στόχων στη Δυτική Οχθη κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν ήταν - σύμφωνα με τους Ισραηλινούς- αποθήκη πυρομαχικών κοντά στην Ιεριχώ και κτίρια της οργάνωσης Φατάχ του Γιασέρ Αραφάτ. Ο ανταποκριτής του ΒBC στην Ιερουσαλήμ λέει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε καμία προειδοποίηση για τις επιθέσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας γερμανός γιατρός σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στο παλαιστινιακό χωριό Μπέϊτ Τζάλα.

Προβληματισμός Κομισιόν για την ασθένεια των "τρελλών αγελάδων"
Προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έξαρση της νόσου των "τρελλών αγελάδων", και για το λόγο αυτό μελετάται η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων, που θα κοινοποιηθούν στις χώρες-μέλη. Εξάλλου τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της ασθένειας αυτής συζήτησε χθες στις Βρυξέλλες η μόνιμη κτηνιατρική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Συστάσεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς Τουρκία για την γενοκτονία των Αρμενίων
To Eυρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία να αναγνωρίσει ότι οι σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων Αρμενίων στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν γενοκτονία. Η Τουρκία αρνείται κάτι τέτοιο και είχε αντιδράσει σε αντίστοιχες διακηρύξεις της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Βελιγράδι αποκαθιστά τις διπλωματικές του σχέσεις με τη Δύση
Η Γιουγκοσλαβία ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι προτίθεται να αποκαταστήσει τις διπλωματικές της σχέσεις με τα κράτη που ηγήθηκαν της περσινής Νατοϊκής εκστρατείας στο Κοσσυφοπέδιο. Η νέα κυβέρνηση του Βελιγραδίου υπό τον πρόεδρο Βόϊσλαβ Κοστούνιτσα θα συνάψει εκ νέου διπλωματικούς δεσμούς με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Βρετανία, την Γαλλία και την Γερμανία.

Πρώτη επίσκεψη αμερικανού προέδρου στο Βιετνάμ για 25 χρόνια
Στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ Ανόϊ φτάνει σε λίγες ώρες ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αμερικανού ηγέτη στη χώρα αυτή μετά το τέλος του πολέμου το 1975. Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι η τριήμερη επίσκεψη του ζεύγους Κλίντον θα επικεντρωθεί στις μελλοντικές προοπτικές της χώρας και όχι στα τραύματα του παρελθόντος.

Εκθεση καταπέλτης γιά τα μεγάλα φράγματα
Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την περιβαλλοντική ισορροπία στον πλανήτη μας είναι τα μεγάλα φράγματα που βρίσκονται υπό σχεδιασμό και ανέγερση, όπως αποκαλύπτει νέα έκθεση του ΟΗΕ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιοτητα. Η έκθεση καλεί τις κυβερνήσεις να αναστείλουν όλα τα σχέδια κατασκευής φραγμάτων έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες που αφορούν στις επιπτώσεις των έργων αυτών στο περιβάλλον.

Πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στην Αγκόλα
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα στην Αγκολα. Ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Antonov έπεσε λίγο μετά από την απογείωσή του από την πρωτεύουσα Λουάντα. Πρόκειται για την δεύτερη πτώση αεροσκάφους αυτού του τύπου στην Αγκόλα σε διάστημα λίγο παραπάνω από 2 εβδομάδες.

Διάσκεψη ηγετών Ασίας - Ειρηνικού στο Μπρουνέϊ
Ηγέτες από χώρες της Ασίας και του Ειρηνικού ζήτησαν να διεξαχθεί νέος γύρος διαπραγματεύσεων για το παγκόσμιο εμπόριο, τον επόμενο χρόνο. Οι ηγέτες, που συναντώνται στο σουλτανάτο του Μπρουνέϊ στα πλαίσια του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας - Ειρηνικού, ζητούν να υπάρξει σταθερότητα στις τιμές πετρελαίου, αλλά δεν καθόρισαν ποιό επίπεδο τιμών θεωρούν επιθυμητό.

Αποφυλάκιση 600 πολιτικών κρατουμένων στη Συρία
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ λέει ότι διέταξε την αποφυλάκιση 600 πολιτικών κρατουμένων, που ανήκουν σε οργανώσεις που έχουν τεθεί εκτός νόμου. Η σημερινή ανακοίνωση συμπίπτει με την επέτειο 30 χρόνων από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο εκλιπών πατέρας του σημερινού προέδρου της Συρίας,  Χαφέζ Αλ Ασαντ.

Παραίτηση γερμανού υπουργού μετά από καταδίκη του για απάτη
Στη Γερμανία ανακοινώθηκε σήμερα η παραίτηση του υπουργού μεταφορών Ράϊνχαρντ Κλίμτ, μετά την καταδίκη του -την περασμένη Δευτέρα- για απάτη. Στον κ. Κλίμτ επεβλήθη πρόστιμο 12 χιλιάδων δολαρίων γιατί βοήθησε να διοχετευθούν χρηματικά κονδύλια από ιατρική φιλανθρωπική οργάνωση στην ποδοσφαιρική ομάδα Σααρμπρίκεν, της οποίας είναι πρόεδρος.

Συμφωνία γιά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος
Η γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε συμφωνία γιά την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει την εναρμόνιση των εθνικών νομοθεσιών για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων, που επιδίδονται στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σε άλλες παράνομες δραστηριότητες όπως είναι η διακίνηση λαθρομεταναστών.

Διαφθορά στην αστυνομία του Λος Αντζελές
Στο Λος Αντζελες τρείς αστυνομικοί κρίθηκαν ένοχοι γιά συνωμοσία . Πρόκειται γιά την πρώτη δίκη που έγινε και που αφορά ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς. Οι τρείς προσήχθησαν στη δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι ήταν μέλη μιάς ειδικής ομάδας γιά την αντιμετωπίση συμμοριών που είχε συλλάβει και ενοχοποιήσει εκατοντάδες αθώα άτομα, κυρίως μετανάστες από το Μεξικό.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.