Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Στα δικαστήρια προσέφυγαν θύματα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας
Στα δικαστήρια προσέφυγαν θύματα της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας

(17/11/2000, 14:30 GMΤ)

Μερικό εμπάργκο απο Ιταλία στο γαλλικό βοδινό
Η Ιταλία, που είναι η μεγαλύτερη εισαγωγέας γαλικού βοδινού επέβαλε μερικό εμπάρκο στις εισαγωγές βοδινού απο τη Γαλλία, εξαιτίας των νέων ανησυχιών για την ασθένεια των τρελών αγελάδων. Η απαγόρευση αφορά ενήλικα ζώα και το κρέας με κόκκαλο. Ο γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ εξέφρασε τη θλίψη του για την απαγόρευση. Πρόσθεσε ότι αναδεικνύει την ανάγκη να εφαρμοστούν κοινοί κανονισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων σε ολόκληρη την κοινότητα. Στο μεταξύ, οι οικογένειες δύο Γάλλων που προσεβλήθησαν από την ασθένεια Κρόιτσφελντ Γιάκομπ προσέφυγαν σήμερα στην δικαιοσύνη κατά των κυβερνήσεων της Βρετανίας και της Γαλλίας, καθώς και κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οποίες κατηγορούν ότι έθεσαν ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο και ότι είναι υπεύθυνες για ανθρωποκτονία απο αμέλεια. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρνήθηκε τις κατηγορίες. Τώρα το λόγο έχουν τα γαλλικά δικαστήρια που θα αποφασίσουν εάν η υπόθεση θα εκδικαστεί.

Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς λέει ο Σάμαρανκ
Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς του 2004 παρά τις ανησυχίες που έχουν εκφραστεί για την ετοιμότητα της χώρας. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η διοργάνωση θα είναι επιτυχής. Νωρίτερα φέτος, ο κύριος Σάμαρανκ είχε προειδοποιήσει ότι η Αθήνα μπορεί να χάσει τους Ολυμπιακούς επειδή δεν έχουν προχωρήσει τα έργα σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η σημερινή επιβεβαίωση έρχεται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη αξιωματούχων της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Ελλάδα για να μελετήσουν την πρόοδο των έργων.

Δηλώσει Αραφάτ κατά της βίας
O παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε ότι κάνει ότι είναι δυνατόν για να σταματήσει τους ισραηλινούς στρατιώτες να πυροβολούν μέσα στην περιοχή που βρίσκεται υπο παλαιστινιακό έλεγχο. Ανταποκριτές μεταδίδουν ότι οι δηλώσεις Αραφάτ αποτελούν σπάνια δημόσια έκκληση για να αντιμετωπιστεί η βία ανάμεσα στους ισραηλινούς και τους παλαιστινίους. Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ απάντησε λέγωντας ότι τα λόγια δεν είναι αρκετά και ότι το Ισραήλ περιμένει να δει τις διακηρύξεις να γίνονται πράξη. Νωρίτερα, τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν απο ισραηλινά πυρά. Αλλες πληροφορίες απο τη Λωρίδα της Γάζας λένε ότι πυρά απο ισραηλινό ελικόπτερο κατέστρεψαν ολοσχερώς τη βάση της επίλεκτης φρουράς του Γιάσερ Αραφάτ.

Κρίσιμη δικαστική απόφαση αναμένεται στη Φλόριδα
Δικαστήριο της Φλώριδα αναμένεται να λάβει εντός ολίγυ απόφαση που θα είναι καθοριστικής σημασίας για το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Το δικαστήριο πρόκειται να αποφασίσει εάν οι ψήφοι που καταμετρούνται με το χέρι σε πολλές περιφέρειες της πολιτείας θα ληφθούν υπόψιν στα επίσημα αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Οι εκλογικές αρχές δεν θέλουν να ληφθούν υπόψιν, αλλά ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκορ πιστεύει ότι η καταμέτρηση με το χέρι θα του δώσει την απαραίτητη πλειοψηφία έναντι του Τζωρτζ Μπους στην Φλώριδα, εξασφαλίζοντας έτσι την προεδρεία.

Διάγγελμα Κλίντον στο Βιετνάμ
Ο Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον απήφθυνε διάγγελμα στον λαό του Βιετνάμ κατά τη διάρκεια ιστορικής επίσκεψης του στη χώρα κατά το οποίο ζήτησε απο τους Βιετναμέζους να εργαστούν με τους Αμερικάνους ώστε να επουλωθούν οι πληγές του αιματηρού πολέμου ανάμεσα στις δύο χώρες. Σε ομιλία του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο του Βιετνάμ ο κύριος Κλίντον απαίτησε φόρο τιμής στα τρία εκατομύρια Βιετναμέζους που έχασαν τη ζωή τους κατά τον πόλεμο, ενώ τόνισε ότι ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Βιετνάμ.

Ο Φουτζιμόρι αρνείται να δηλώσει αν ζήτησε άσυλο  απο την Ιαπωνία
Ο Πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το κατά πόσο έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο απο την Ιαπωνία. Ο κύριος Φουτζιμόρι που είναι ιαπωνικής καταγωγής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο στους δημοσιογράφους κατά την άφιξη του στο Τόκυο, όπου έφτασε μετά την αναχώρηση του απο την σύνοδο των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού Ατλαντικού στο Μπρουνέι.Οι φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο περουβιανός πρόεδρος αναζητεί πολιτικό άσυλο στο εξωτερικό ακολουθούν σκάνδαλο που τον εμπλέκει σε υπόθεση δωροληψίας και το οποίο τον ανάγκασε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις οποίες όμως δεν θα είναι υποψήφιος.

Αθωώθηκε ο Αθανάσιος για το σεξουαλικό σκάνδαλο
Στην Κύπρο, η ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας αθώωσε τον Μητροπολίτη Λεμεσσού Αθανάσιο που βρισκόταν στο επίκεντρο σεξουαλικού σκανδάλου. Η Μείζων Σύνοδος ομόφωνα τον αθώωσε αναφέροντας ότι όσοι τον κατηγορούσααν δεν ήταν αξιόπιστοι. Οι ειδικοί τώρα επισημαίνουν ότι τώρα ο δρόμος είναι ανοικτός για τον Μητροπολίτη Αθανάσιο να θέσει υποψηφιότητα ως Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Νέες διευθύνσεις για το Ιντερνετ
Eγκρίθηκε η χρησιμοποίηση καινούριων καταλήξεων για τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο Ιντερνετ. Ετσι, τώρα οι καινούριες σελίδες μπορούν να έχουν στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση, μεταξύ άλλων, την κατάληξη "biz" και "pro".

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.