Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Εκλογική επιτροπή ενώ εξετάζει ψηφοδέλτιο
Εκλογική επιτροπή ενώ εξετάζει ψηφοδέλτιο

(20/11/2000, 14:30 GMT)
 

Συνεχίζεται το εκλογικό αδιέξοδο στις ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες το αδιέξοδο συνεχίζεται και η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη γιά ελιγμούς και μηχανορραφίες στη μάχη της Φλώριδας. Σήμερα οι δικηγόροι των δύο υποψηφίων θα αναπτύξουν στο ανώτατο δικαστήριο της Φλόριντα τα επιχειρήματα τους για το αν θα πρέπει να υπολογιστούν στα τελικά αποτελέσματα οι ψήφοι που καταμετρήθηκαν με το χέρι σε τρείς κομητείες. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η καταμέτρηση με το χέρι θα ευνοήσει τον υπόψηφιο Αλ Γκορ. Οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να σταματήσουν την καταμέτρηση. Μετά τον υπολογισμό και των ψηφοδελτίων του εξωτερικού ο Μπούς προηγείται του Γκόρ με εννιακόσιους είκοσι εννέα ψήφους.

Επίθεση εναντίον σχολικού στη Λωρίδα της Γάζας
Βομβιστική επίθεση εναντίον σχολικού λεωφορείου που μετέφερε μαθητές και δασκάλους από συνοικισμό Εβραίων εποίκων, σημειώθηκε σήμερα το πρωϊ στη Λωρίδα της Γάζας. Δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και 9 τραυματίσθηκαν, ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και πέντε παιδιά. Ισραηλινός εκπρόσωπος επέρριψε τις ευθύνες στον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γασέρ Αραφάτ, και είπε ότι δεν θα περάσει χωρίς απάντηση από τους Ισραηλινούς. Ανώτερος σύμβουλος του κ. Αραφάτ είπε ότι η παλαιστινιακή διοίκηση δεν είχε καμμία ευθύνη και πρόσθεσε ότι η επίθεση σημειώθηκε σε περιοχή που επιτηρείται από τον ισραηλινό στρατό.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν για Τουρκία-Βαλκάνια
Πιέσεις ασκεί η Τουρκία για να απαλειφθούν από το κείμενο της εταιρικής της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι αναφορές στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά εν όψει του σημερινού Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας. Στο Συμβούλιο θα τεθεί επίσης και το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς τα Βαλκάνια.

Συνεδριάζουν οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ για τη νόσο των τρελλών αγελάδων
Σήμερα, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ αναμένεται να λάβουν συνολικά μέτρα γιά τη νόσο των τρελών αγελάδων. Η Κοινότητα είναι εν μέρει ενοχλημένη από την πολιτική της Γερμανίας στο θέμα αυτό, γράφει η Ντι Βελτ. Ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας δημόσια δηλώνει ότι θα ήθελε την εισαγωγή "γενικών ελέγχων" στο εσωτερικό της χώρας. Από την άλλη μεριά ο Γερμανός εκπρόσωπος στην Κτηνιατρική Επιτροπή της ΕΕ αντιδρά σε παρεμφερείς προτάσεις - σε προτάσεις δηλ. διεξαγωγής γενικών ελέγχων - που έχει κάνει η Ευρωπαική Επιτροπή .

Οριστικοποίουνται στις Βρυξέλλες τα σχέδια για την Ευρωπαϊκή δύναμη
Οι Υπουργοί άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οριστικοποιούν σήμερα τα σχέδια για την συγκρότηση της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επεμβάσεως. Η νέα δύναμη θα είναι έτοιμη εώς το έτος 2003 να επεμβαίνει για την αποτροπή ή επίλυση κρίσεων και για να διεκπεραιώνει ανθωπιστικές επιχειρήσεις. Θα διαθέτει 60 χιλιάδες άνδρες - τους οποίους θα διαθέσουν κυρίως η Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία - καθώς και αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.

Συμβιβαστική λύση στην πολιτική κρίση της Ιαπωνίας
Στην Ιαπωνία, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού Γοσίρο Μόρι, αποφάσησαν την τελευταία στιγμή  να απέχουν της ψηφοφορίας επί προτάσεως μομφής που κατέθεσε στο κοινοβούλιο η αντιπολίτευση. Η απόφαση αυτή σημαίνει πως η πρόταση μομφής είναι πολύ πιθανό να καταψηφιστεί. Ο επικεφαλής της μεταρρυθμιστικής πτέρυγας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόματος, Κοίτσι Κάτο, είχε απαιτήσει την παραίτηση του κ. Μόρι και αλλαγές στην οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης.

Παραιτείται ο πρόεδρος του Περού Φουτζιμόρι
Ο πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι εξέδωσε ανακοινωθέν στο Τόκυο όπου βρίσκεται, για να εκφράσει την πρόθεση του να υποβάλλει την παραίτηση του μέσα στις επόμενες δύο μέρες. Η ανακοίνωση έγινε στο Τόκυο όπου βρίσκεται ο κ. Φουτζιμόρι. Οι λόγοι που παρέτεινε την επίσκεψη του στην Ιαπωνία παραμένουν ασαφείς αλλά πολλοί συμπατριώτες του πιστεύουν ότι προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή στο σκάνδαλο δωροδοκίας που ήταν αναμεμειγμένος ο στενός του συνεργάτης και πρώην αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας, Βλαντιμίρο Μοντεσίνος. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Αλεχάντρο Τολέντο εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παραίτηση Φουτζιμόρι και είπε ότι το Περού χρειάζεται τώρα μια διαδικασία συμφιλίωσης.

Συνεχίζεται η Διάσκεψη για το Περιβάλλον
Στη Χάγη, οι διαπραγματεύσεις για τους τρόπους μείωσης των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου συνεχίζονται με την συμμετοχή αυτή την εβδομάδα αρχηγών κρατών και υπουργών. Οι αντιπροσωπείες 180 και πλέον χωρών προσπάθησαν να βρούν λύσεις στην διαφωνία μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ενωσης για το πως θα πρέπει να υλοποιηθεί η συμφωνία του Κυότο για την μείωση των επιβλαβών αερίων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα. Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Γιαν Προνκ, που προεδρεύει της διάσκεψης, υπενθύμισε ότι η επιτυχία της δεν είναι εγγυημένη αν δεν υπάρξει πολιτική βούληση από όλες τις χώρες.

Η Κίνα υπογράφει για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η Υπατη Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μαίρη Ρόμπινσον, υπέγραψε σήμερα συμφωνία με την Κίνα, με την οποία θα δεσμεύεται το Πεκίνο να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία του με τις διεθνείς συνθήκες.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.