Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ισραηλινός έποικος κλαίει στο σημείο της επίθεσης
Ισραηλινός έποικος κλαίει στο σημείο της επίθεσης

(21/11/2000, 00:00 GMT)

Ισραηλινά αντίποινα για την βομβιστική επίθεση σε σχολικό λεωφορείο
Ισραηλινά ελικόπτερα και πολεμικά πλοία βομβάρδισαν παλαιστινιακούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για την βομβιστική επίθεση εναντίον σχολικού λεωφορείου που μετέφερε μαθητές και δασκάλους από συνοικισμό Εβραίων εποίκων - δύο Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και 9 τραυματίσθηκαν, ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και πέντε παιδιά. Δεκάδες πύραυλοι έπληξαν κτίρια στην περιοχή υπό τον έλεγχο της παλαιστινιακής αρχής - ανάμεσα τους γράφει της οργάνωσης Φατάχ και ραδιοτηλεοτικές εγκαταστάσεις. Τουλάχιστον 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν και το μεγαλύτερο τμήμα της Γάζας έμεινε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Πληροφορίες λένε ότι η επίθεση σκόρπισε τον πανικό στην περιοχή. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ κατηγόρησε τους ενόπλους της Φατάχ για την επίθεση εναντίον του λεωφορείου και πρόσθεσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή είναι υπεύθυνη για το γεγονός. Η Φατάχ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Ο επικεφαλής των Παλαιστινίων διαπραγματευτών, Σαέμπ Ερεκάτ, δήλωσε ότι το Ισραήλ ασκεί κρατική τρομοκρατία.

Εν αναμονή κρίσιμη δικαστική απόφαση για τα ψηφοδέλτια της Φλώριδας
Περισσότερο απο δύο ώρες διήρκησε η ακροαματική διαδικασία στο Ανώτατο Δικαστήριο της Φλώριδας, το οποίο αναμένεται να λάβει την κρίσιμη απόφαση για το κατά πόσον οι ψήφοι που έχουν καταμετρηθεί με το χέρι σε πολλές περιφέρειες της πολιτείας θα ληφθούν υπόψιν στο τελικό αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Δικηγόροι του Ρεπουμπικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος δέχθηκαν πλήθος ερωτήσεων απο τους επτά δικαστές που εξετάζουν την υπόθεση και οι οποίοι έχουν αποσυρθεί για να λάβουν την απόφαση τους. Η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα απο αύριο. Οι Δημοκρατικοί ελπίζουν ότι η καταμέτρηση με το χέρι θα ευνοήσει τον υπόψηφιο Αλ Γκορ, ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να σταματήσουν και να ακυρώσουν την καταμέτρηση.

Στο Στρασβούργο η υπόθεση Οτσαλάν
Αύριο αρχίζει στο Ευρωπαϊκο Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Στρασβούργο, η εκδίκαση της προσφυγής του ηγέτη των Κούρδων αυτονομιστών , Αμπντουλά Οτσαλάν κατά της θανατικής ποινής που του επεβλήθη πέρσυ απο τουρκικό δικαστήριο. Στο μεταξύ, δεκάδες υποστηρικτές του κούρδου ηγέτη στην Τουρκία συνελήφθησαν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συζητούν την διεύρυνση και τα Βαλκάνια
Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συζήτησαν σήμερα στις Βρυξέλλες την πρόοδο που σημειώθηκε αναφορικά με την διαδικασία διέυρυνσης καθώς και τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στα Βαλκάνια. Ο γερμανός υπουργός εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, χαρακτήρισε αβάσιμες τις ανησυχίες ορισμένων Βαλκανικών χωρών ότι η Δύση έχασε το ενδιαφέρον της γι αυτές και ενδιαφέρεται τώρα να υποστηρίξει την νεα κυβέρνηση του Βελιγραδίου. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η Τουρκία άσκησε πιέσεις για να απαλειφθούν από το κείμενο της εταιρικής της σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση οι αναφορές στο κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά εν όψει του σημερινού Συμβουλίου υπουργών Εξωτερικών της Κοινότητας.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση επιδιώκει απαγόρευση των εξαγωγών γαλλικού βοδινού
Στις Βρυξέλλες, στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας, Ντέιβιντ Μπάιρν, ζήτησε από την Γαλλία να εφαρμόσει σε άλλες χώρες τα ίδια μέτρα που είχε υιοθετήσει για να προστεύσει τους Γάλλους καταναλωτές από τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Οριστικοποίουνται στις Βρυξέλλες τα σχέδια για την Ευρωπαϊκή δύναμη
Οι Υπουργοί άμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης οριστικοποίησαν σήμερα τα σχέδια για την συγκρότηση της ευρωπαϊκής δύναμης ταχείας επεμβάσεως. Η νέα δύναμη θα είναι έτοιμη εώς το έτος 2003 να επεμβαίνει για την αποτροπή ή επίλυση κρίσεων και για να διεκπεραιώνει ανθωπιστικές επιχειρήσεις. Θα διαθέτει 60 χιλιάδες άνδρες - τους οποίους θα διαθέσουν κυρίως η Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία - καθώς και αεροσκάφη και πολεμικά πλοία.

Συμβιβαστική λύση στην πολιτική κρίση της Ιαπωνίας
Στην Ιαπωνία, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού Γοσίρο Μόρι, αποφάσισαν την τελευταία στιγμή  να απέχουν της ψηφοφορίας επί προτάσεως μομφής που κατέθεσε στο κοινοβούλιο η αντιπολίτευση. Η απόφαση αυτή οδήγησε στην καταψήφιση της πρόταση μομφής. Ο επικεφαλής της μεταρρυθμιστικής πτέρυγας του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόματος, Κοίτσι Κάτο, είχε απαιτήσει την παραίτηση του κ. Μόρι και αλλαγές στην οικονομική στρατηγική της κυβέρνησης.

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Περού Φουτζιμόρι
Ο εκπρόσωπος του Κογκρέσσου στο Περού επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι απέστειλε επιστολή απο την Ιαπωνία με την οποία παραιτείται απο το αξίωμα του. Ο κύριος Φουτζιμόρι παραίτεινε την επίσκεψη του στην Ιαπωνία και πολλοί συμπατριώτες του πιστεύουν ότι προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή στο σκάνδαλο δωροδοκίας που ήταν αναμεμειγμένος ο στενός του συνεργάτης και πρώην αρχηγός των δυνάμεων ασφαλείας, Βλαντιμίρο Μοντεσίνος.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.