Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Την οργή των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει στην Φλόριδα η απόφαση του δικαστηρίου
Την οργή των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει στην Φλόριδα η απόφαση του δικαστηρίου

(22/11/2000, 1900 GMT)
 

Σημαντική για τον Αλ Γκορ απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου
Το Ανώτατο Δικαστήριο στη Φλόριντα αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα των δια χειρός καταμετρήσεων των ψήφων σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές η απόφαση αυτή ευνοεί τον υποψήφιο των Δημοκρατικών και αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αλ Γκορ. Το Δικαστήριο δέχθηκε ομόφωνα τα επιχειρήματα των Δημοκρατικών ότι έχουν πρωταρχική σημασία τα εκλογικά δικαιώματα του αμερικανικού λαού. Οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν υποστηρίξει πως οι επαναληπτικές καταμετρήσεις δεν θα πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν, γιατί δεν είχαν γίνει μεσα στην προκαθορισμένη προθεσμία. Εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο Τζέιμς Μπέικερ, χαρακτήρισε την απόφαση "άδικη" και "απαράδεκτη" και υπαινίχθηκε πως η παράταξή του μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης του Δικαστηρίου.

Αλβανοί αντάρτες δολοφονούν αστυνομικούς στη Σερβία
Αλβανοί αντάρτες δολοφόνησαν τέσσερις σέρβους αστυνομικούς στην νότια Σερβία, στην κοιλάδα του Πρεσέβου. Σύμφωνα με τις γιουγκοσλαβικές αρχές στην περιοχή εισέβαλαν από το Κοσσυφοπέδιο εκατοντάδες αντάρτες. Ο υπουργός εσωτερικών της Γιουγκοσλαβίας είπε ότι οι αντάρτες έχουν περικυκλώσει τρεις αστυνομικούς σταθμούς. Οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι τουλάχιστον δέκα αστυνομικοί είνα παγιδευμένοι στους σταθμούς αυτούς. Ο Ζόραν Τζίντζτς προειδοποίησε πως εάν η διεθνής κοινότητα δεν λάβει μέτρα, τότε το Βελιγράδι θα αναγκαστεί να αναθέσει στον στρατό την επίλυση της κατάστασης.

Τουλάχιστον δύο Ισραηλινοί νεκροί από νέα έκρηξη
Εκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Χαντέρα στα βόρεια του Ισραήλ. Από την έκρηξη που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον δύο άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από είκοσι, μερικοί από αυτούς σοβαρά.  Νωρίτερα σήμερα, ισραηλινό τεθωρακισμένο άνοιξε πυρ κατά δύο παλαιστινιακών αυτοκινήτων στην Λωρίδα της Γάζας με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τέσσερις Παλαιστίνιοι. Στο Ισραήλ βρίσκεται για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπάρακ ο υπουργός άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Γουίλιαμ Κόεν.

Ισπανία: τρομοκράτες επισκιάζουν την επέτειο της στέψης του Χουάν Κάρλος
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος καταδίκασε την δολοφονία του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Γκονζάλες, Ερνεστ Λουχ, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του στην Βαρκελώνη. Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ. Ο Χουάν Κάρλος είπε ότι οι Ισπανοί είναι περισσότερο ενωμένοι από ποτέ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Νωρίτερα ο ισπανός βασιλιάς εξεφώνησς λόγο στο κοινοβούλιο για την εικοστή πέμπτη επέτειο από την στέψη του και την επιστροφή της δημοκρατίας στην Ισπανία.

Σύλληψη Βέλγου στο Ιράν
Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της χώρας συνέλαβαν Βέλγο πολίτη με την κατηγορία της κατασκοπίας και της περισυλλογής μυστικών πληροφοριών. Ο Βέλγος συνελήφθη την Κυριακή στην Τεχεράνη. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και οι Βέλγοι διπλωμάτες διεξάγουν προσπάθειες να μάθουν την ταυτότητα του συλληφθέντος. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην Ιρανική πρωτεύουσα, η σύλληψη είναι πιθανό να έχει αρνητικές συνέπειες για τις σχέσεις του Ιράν με την Ευρώπη, σχέσεις οι οποίες παρουσίαζαν σταθερή βελτίωση.

Νέος πρόεδρος στο Περού
Το Κογκρέσσο στο Περού επέλεξε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Βαλεντίν Πανιάγκουα για να αναλάβει  προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου. Ο κ. Πανιάγκουα θα παραμείνει στην προεδρία μέχρι τις εκλογές του Απριλίου. Ο νέος πρόεδρος αντικαθιστά τον Αλμπέρτο Φουτζιμόρι τον οποίο το Κογκρέσσο νωρίτερα αποκάλεσε ηθικά ακατάλληλο για να κυβερνήσει.

Διαδήλωση για τους μισθούς στη Βραζιλία
Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, Μπραζίλια, ζητώντας να αυξηθεί ο βασικός μισθός, όπως έχει υποσεχθεί ο πρόεδρος Καρντόζο. Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως θα αυξήσει τον βασικό μισθό, αλλά υπάρχουν διαφωνίες στους κόλπους της όσον αφορά το πώς θα βρεθούν τα κονδύλια γι'αυτές τις αυξήσεις. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ο βασικός μισθός είναι από τα πιο σημαντικά ζητήματα στη Βραζιλία οι μισοί κάτοικοι της οποίας ζουν στα όρια της φτώχειας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.