Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Την οργή των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει στη Φλόριντα η απόφαση του δικαστηρίου
Την οργή των Ρεπουμπλικάνων έχει προκαλέσει στη Φλόριντα η απόφαση του δικαστηρίου

(23/11/2000, 0900 GMT)
 

Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ η μάχη για την προεδρία
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Τζορτζ Μπούς ο νεώτερος, προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτείων ζητώντας την ανατροπή της ομόφωνης απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Πολιτείας της Φλόριντα που έκρινε πως θα πρέπει να ληφθούν υπ'όψιν στο τελικό αποτέλεσμα και οι δια χειρός καταμετρήσεις των ψήφων σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή. Σε μία όμως περιφέρεια, την Miami Dade η καταμέτρηση διεκόπει διότι η εφορευτική επιτροπή έκρινε ότι δεν μπορεί να ολοκληρώσει την διαδικασία μέχρι την Κυριακή. Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος, Αλ Γκορ, προσέφυγε κατά της απόφασης της εφορευτικής επιτροπής. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές χωρίς τις ψήφους της περιοχής αυτής οι πιθανότητες του κ. Γκορ να κερδίσει την μάχη για τον Λευκό Οικο, είναι ελάχιστες.

Ο Ντικ Τσένυ υπέστει ελαφρά καρδιακή προσβολή
Στην Ουάσινγκτον οι γιατροί που παρακολουθούν τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για το αξίωμα του αντιπροέδρου, Ντικ Τσένυ, ανακοίνωσαν ότι υπέστει ελαφρά καρδιακή προσβολή. Νωρίτερα το νοσκοκομείο στο οποίο νοσηλεύεται καθώς και ο υποψήφιος πρόεδρος, Τζορτζ Μπούς, είχαν υποστηρίξει ότι ο κ. Τσένυ μετέβει απλώς στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Σε κατάσταση επιφυλακής το Ισραήλ μετά τη νέα έκρηξη βόμβας
Στο Ισραήλ συνεδρίαζει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο για να συζητήσει την λήψη μέτρων μετά την νέα βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε χθες στην πόλη Χαντέρα στο Βόρειο Ισραήλ που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα και να τραυματισθούν πάνω από εξήντα. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Μπάρακ, δήλωσε ότι θεωρεί υπεύθυνη για την βομβιστική επίθεση την Παλαιστινιακή διοίκηση διότι αποφυλάκισε τρομοκράτες. Ωστόσο ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών, Σλόμο Μπεν-Αμί, δήλωσε ότι οι Αμερικανοί τον πληροφόρησαν πως ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γασέρ Αραφάτ, επιθυμεί την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας γεγονός που μπορεί να σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι ενδέχεται να επιζητούν διέξοδο από την παρούσα κατάσταση. Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό σημειώθηκε σήμερα έκκρηξη σε συνοριακή διάβαση με την Λωρίδα της Γάζας -σύμφωνα με πληροφορίες σκοτώθηκε ένας Παλαστίνιος.

Τα Ηνωμένα Εθνη καταδικάζουν τους Αλβανούς αντάρτες στη Σερβία
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνων καταδίκασε την βομβιστική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβικής αποστολής στην πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου Πρίστινα καθώς επίσης και την δολοφονία τεσσάρων Σέρβων αστυνομικών από Αλβανούς αντάρτες που επετέθηκαν κατά αστυνομικών τμημάτων στην Νότια Σερβία, στην κοιλάδα του Πρεσέβου. Σύμφωνα με τις γιουγκοσλαβικές αρχές στην περιοχή εισέβαλαν από το Κοσσυφοπέδιο εκατοντάδες αντάρτες. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζήτησε από την υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ ειρηνευτική δύναμη στο Κοσσυφοπέδιο να αποτρέψει την συνέχιση της βίας. Νωρίτερα οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν χαρακτηρίσει τις συγκρούσεις μεταξύ της γιουγκοσλαβικής αστυνομίας και των Αλβανών ανταρτών, απειλή για την σταθερότητα στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής.

Νέα έκκρηξη αυτοκινήτου στη Σαουδική Αραβία
Νέα έκκρηξη σημειώθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν Βρετανοί υπήκοοι στην Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών τρεία άτομα τραυματίσθηκαν, αλλά όχι σοβαρά. Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη για τις αιτίες της έκκρηξης που είναι η δεύτερη που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες στην Σαουδική Αραβία. Την περασμένη εβδομάδα ένας Βρετανός σκοτώθηκε και η συζηγός του τραυματίσθηκε σε έκκρηξη που Βρετανοί αξιωματούχοι χαρακτήρισαν εσκεμμένη επίθεση.

Ενδείξεις για πρόοδο στην Διάσκεψη της Χάγης
Καθώς πλησιάζει η ολοκλήρωση της Διασκεψης του ΟΗΕ για τις κλιματολογικές αλλαγές υπάρχουν ενδείξεις οτι σημειώνεται πρόοδος για την επίτευξη συμφωνίας για το πως θα εφαρμοστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η μείωση των επιβλαβών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο Ολλανδός υπουργός Γαν Προνκ, ο οποίος προεδρεύει στην Διάσκεψη, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την γεφύρωση των διαφορετικών απόψεων, στην περίπτωση όμως που θα αποτύχουν θα καταθέσει ο ίδιος σχέδιο ψηφήσματος για να ενθαρρύνει τις συνομιλίες.

Ορκίζεται ο νέος πρόεδρος του Περού
Στο Περού ορκίστηκε νέος προσωρινός πρόεδρος ο πρώην πρόεδρος του Κογκρέσου, Βαλεντίν Πανιάγκουα. Ο κ. Πανιάγκουα διαδέχεται τον Αλμπέρτο Φουτζιμόρι τον οποίο το Κογκρέσο έκρινε "ακατάλληλο να κυβερνήσει την χώρα". Η πρώτη ενέργεια του νέου προέδρου ήταν να αναθέσει την πρωθυπουργία στον πρώην Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Χαβιέ Περέζ Ντε Γουεγιάρ.

Διεθνής Διάσκεψη για την βία κατά των γυναικών
Αρχίζει σήμερα στην Βαλένσια της Ισπανίας Διεθνής Διάσκεψη για την βία κατά των γυναικών. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσουν οι αντιπροσωπείες 90 και πλέον χωρών είναι οι συνέπειες στις γυναίκες των πολέμων και του εμπορίου σαρκός καθώς και η εκστρατεία κατα της περιτομής γυναικών.

Προεδρικές και βουλειτικές εκλογές την Κυριακή στη Ρουμανία
Λήγει σήμερα η προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται για το προεδρικό αξίωμα ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας Ιον Ιλιέσκου και στις βουλευτικές, το κόμμα του το κόμμα της Κοινωνικής Δημοκρατίας. Εκθεση του Εθνικού Συμβουλίου αναφέρει ότι κανένας από τους 12 υποψήφιους για την προεδρία δεν είχε σχέσεις με την μυστική αστυνομία του πρώην κομμουνιστικού καθεστώτος αλλά αποκαλύπτει τα ονόματα 36 υποψήφιων βουλευτών που είχαν συνεργαστεί με την Σεκουριτάτε.

Ισπανία: τρομοκράτες επισκιάζουν την επέτειο της στέψης του Χουάν Κάρλος
Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος καταδίκασε την δολοφονία του πρώην υπουργού της κυβέρνησης Γκονζάλες, Ερνεστ Λουχ, τον οποίο πυροβόλησαν και σκότωσαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του στη Βαρκελώνη. Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ. Ο Χουάν Κάρλος είπε ότι οι Ισπανοί είναι περισσότερο ενωμένοι από ποτέ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Νωρίτερα ο ισπανός βασιλιάς εξεφώνησε λόγο στο κοινοβούλιο για την εικοστή πέμπτη επέτειο από την στέψη του και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ισπανία.

Σύλληψη Βέλγου στο Ιράν
Το Ιράν επιβεβαίωσε ότι οι αρχές της χώρας συνέλαβαν Βέλγο πολίτη με την κατηγορία της κατασκοπίας και της περισυλλογής μυστικών πληροφοριών. Ο Βέλγος συνελήφθη την Κυριακή στην Τεχεράνη. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες και οι Βέλγοι διπλωμάτες διεξάγουν έρευνες γιά να μάθουν την ταυτότητα του συλληφθέντος. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΒΒC στην ιρανική πρωτεύουσα, η σύλληψη είναι πιθανό να έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις του Ιράν με την Ευρώπη, σχέσεις οι οποίες παρουσίαζαν σταθερή βελτίωση.

Οι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι κυνηγούσαν σαν αγέλη
Σύμφωνα με επιστήμονες τα απολιθώματα δεινοσαύρων που βρέθηκαν στην νότιο και βόρειο Αμερική έδειξαν πως οι μεγαλόσωμοι σαρκοφάγοι δεινόσαυροι κυνηγούσαν σαν κοπάδι και όχι μεμονωμένα όπως πιστεύετο μέχρι τώρα.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.