Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ετοιμος να αναλάβει καθήκοντα δηλώνει ο Τζ.Μπους
Ετοιμος να αναλάβει καθήκοντα δηλώνει ο Τζ.Μπους

(27/11/2000, 04:30 GMT)

Ο Τζώρτζ Μπους κηρύσσεται νικητής στη Φλώριδα - Νέα προσφυγή Γκορ
Ανώτατοι αξιωματούχοι των εκλογικών αρχών στην Φλώριδα επικύρωσαν την νίκη του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρεία Τζώρτζ Μπους στην πολιτεία. Τα αποτελέσματα απο 6 σχεδόν εκατομύρια ψήφους δίνουν στον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο προβάδισμα κατά 537 μόλις ψήφους. Παρότι τυπικά ο Τζώρτζ Μπους θα έπρεπε να εκλεγεί στην αμερικανική προεδρεία μετά απο αυτή την ανακοίνωση, προσφυγές στη δικαιοσύνη απο τον αντίπαλο του Αλ Γκορ, αλλά και τους συνεργάτες του κυρίου Μπους καθυστερούν το τελικό αποτέλεσμα. Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτείων θα αποφασίσει την επόμενη Παρασκευή εάν θα πρέπει να θεωρηθεί έγκυρη η καταμέτρηση των ψήφων με το χέρι.

Διάγγελμα Γκορ - Ετοιμος για την προδρεία δηλώνει ο Μπους
Στο μεταξύ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκόρ πρόκειται σήμερα να απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος. Οπως δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου, Τζο Λίμπερμαν, ο αναγκαστικός τερματισμός της καταμέτρησης με το χέρι, πριν απο την ολοκλήρωση της, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στους Δημοκρατικούς παρά να προσφύγουν  στη Δικαιοσύνη. Στο μεταξύ, μόλις πριν απο λίγο ο Τζώρτζ Μπους ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει την προεδρεία και κάλεσε τον Αλ γκορ να δεχθεί το αποτέλεσμα.

Οι Ισραηλινοί λένε ότι σκότωσαν ένοπλους Παλαιστίνιους
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι έστησε ενέδρα και σκότωσε τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους κοντά στην πόλη Καλγκιλία της Δυτικής Όχθης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ένοπλοι ήταν μαχητές της Φατάχ που επρόκειτο να προχωρήσουν σε νυχτερινή επίθεση κατά ισραηλινών στόχων. Η παλαιστινιακή αρχή δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. Ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ μεταδίδει ότι το επεισόδειο μπορεί να οξύνει και πάλι την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές μετά απο μία ημέρα σχετικής ηρεμίας. Την ίδια στιγμή, φαίνεται ότι λαμβάνονται νέες διπλωματικές πρωτοβουλίες για να τερματιστεί η κρίση.

Φυγή Αλβανών απο τη Νότιο Σερβία
Μέλη των διεθνών ανθρωπιστικών αποστολών λένε ότι εκατοντάδες Αλβανοι εγκαταλείπουν την νότιο Σερβία για το Κοσσυφοπέδιο καθώς εκφράζονται νέοι φόβοι ότι θα ενταθεί η βία στην περιοχή. Εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων λένε ότι χθες εγκατέλειψαν την περιοχή του Πρέσοβο τουλάχιστον 1200 Αλβανοί. Η νέα ένταση ακολουθεί συγκρούσεις ανάμεσα στα σερβικά στρατεύματα και αλβανούς μαχητές οι οποίοι προσπαθούν να διώξουν τις σερβικές δυνάμεις απο την περιοχή, ώστε να ενωθεί το Πρέσοβο με το Κοσσυφοπέδιο.

Ενταση στους κόλπους της κυβέρνησης Γκεοργκίεφσκυ
Ο Πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Λιούμπκο Γκεοργκίεφκυ συγκάλεσε εκτάκτως το Κοινοβούλιο της χώρας του για να αντιμετωπίσει προσπάθεια εξέγερσης στους κόλπους της κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας ηγείται. Η τηλεόραση της χώρας μετέδωσε ότι ο κύριος Γκεοργκίεφσκυ θα ζητούσε την αποπομπή πέντε υπουργών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βασίλ Τουπούκορφσκυ.

Σύνοδος ΟΑΣΕ στη Βιέννη
Υπουργοί των Εξωτερικών απο περισσότερες απο πενήντα χώρες μαζί με τον νέο πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα βρίσκονται στην Βιέννη για να συμμετάσχουν στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο κύριος Κοστούνιτσα αναμένεται να προσυπογράψει τις διακηρύξεις του ΟΑΣΕ και να προχωρήσει  στην ένταξη της χώρας του στον οργανισμό. Η επικεφαλής του ΟΑΣΕ δήλωσε ότι κατά τη σύνοδο, ο οργανισμός πρόκειται να εξετάσει την αναποτελεσματικότητα της δράσης του στον Καύκασο.

Νίκη στους ρουμάνους Σοσιαλιστές δίνουν τα γκάλοπ
Γκάλοπ που πραγματοποιήθηκαν έξω απο τα εκλογικά κέντρα στην Ρουμανία, όπου πραγματοποιήθηκαν γενικές και προεδρικές εκλογές προβλέπουν ότι νικητές θα ανδειχθούν οι Σοσιαλιστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση. Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, πρώην πρόεδρος και κομμουνιστής Ιον Ιλιέσκου φαίνεται να προηγείται του αντιπάλου του εθνικιστή Κορνήλιου Τουντόρ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.