Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ετοιμος να αναλάβει καθήκοντα δηλώνει ο Τζ.Μπους
Ετοιμος να αναλάβει καθήκοντα δηλώνει ο Τζ.Μπους

(27/11/2000, 09:30 GMT)

Ο Τζώρτζ Μπους κηρύσσεται νικητής στη Φλώριδα - Νέα προσφυγή Γκορ
O Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρεία Τζώρτζ Μπους ο Νεώτερος δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα, μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αρχών στη Φλώριδα, σύμφωνα με την οποία επικηρώνεται η νίκη του στην πολιτεία. Στην συγκεκριμένη πολιτεία, όπου κρίνεται ποιός θα κατακτήσει και την προεδρεία ο κύριος Μπους εξασφαλίζει την πλειοψηφία με μόλις 537 ψήφους έναντι του αντιπάλου του Δημοκρατικού Αλ Γκορ. Ο  Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είπε ότι ο κύριος Γκορ δεν θα ακολουθήσει την σωστή οδό για την Αμερική, αμφισβητώντας το αποτέλεσμα. Αργότερα σήμερα, ο Αλ Γκορ πρόκειται να απευθύνει διάγγελμα στο αμερικανικό έθνος, ενώ όπως δήλωσε ο Δημοκρατικός υποψήφιος για την θέση του αντιπροέδρου, Τζο Λίμπερμαν, ο αναγκαστικός τερματισμός της καταμέτρησης με το χέρι, πριν απο την ολοκλήρωση της, δεν αφήνει άλλα περιθώρια στους Δημοκρατικούς παρά να προσφύγουν  στη Δικαιοσύνη. Ανταποκριτής του BBC στη Φλώριδα μεταδίδει ότι η επίσημη ανακοίνωση της νίκης του κυρίου Μπους του δίνει ουσιαστικό πολιτικό προβάδισμα. Γι'αυτό και ο Αλ Γκορ να πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους για τους οποιους αμφισβητεί το αποτέλεσμα.

Αλληλοκατηγορίες για τον θάνατο πέντε Παλαιστινίων απο ισραηλινά πυρά
Η παλαιστινιακή αρχή κατηγορεί τους Ισραηλινούς ότι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε Παλαιστίνιους, ενώ ο ισραηλινός στρατός λέει ότι επρόκειτο για οπλισμένους τρομοκράτες. Οι παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας φέρονται να δήλωσαν ότι οι νεκροί ήταν άοπλοι και ότι οι ισραηλινοί τους άφησαν να αιμορραγούν, καθυστερώντας την άφιξη ασθενοφόρων. Το περιστατικό σημειώνεται καθώς ανώτατοι αξιωματούχοι απο τις δύο πλευρές έχουν επαφές για να τερματιστεί η βία. Την ίδια στιγμή, μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στην Ιερουσαλήμ, οι μέχρι τώρα επαφές δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει άμεσα αποτελέσματα.

Σύνοδος ΟΑΣΕ στη Βιέννη
Υπουργοί των Εξωτερικών απο περισσότερες απο πενήντα χώρες μαζί με τον νέο πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα βρίσκονται στην Βιέννη για να συμμετάσχουν στη σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ο κύριος Κοστούνιτσα αναμένεται να προσυπογράψει τις διακηρύξεις του ΟΑΣΕ και να προχωρήσει  στην ένταξη της χώρας του στον οργανισμό. Η επικεφαλής του ΟΑΣΕ δήλωσε ότι κατά τη σύνοδο, ο οργανισμός πρόκειται να εξετάσει την αναποτελεσματικότητα της δράσης του στον Καύκασο.

Κρίσιμες φορολογικές αλλαγές συζητούν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ
O γάλλος υπουργός Οικονομικών Λωράν Φαμπιούς κάλεσε τα μέλη της κοινότητας να συμφωνήσουν ότι καμμία χώρα-μέλος δεν θα μπορεί να θέτει βέτο σε μελλοντικές κοινοτικές προτάσεις για την κοινή φορολογική νομοθεσία. Ο κύριος Φαμπιούς έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της κοινότητας, οι οποίοι πορεύονται προς την επίτευξη συμφωνίας για σειρά κρίσιμων φορολογικών διατάξεων. Οι προτάσεις συμπεριλαμβάνουν την επιβολή ευρωπαϊκού φόρου επί των καταθέσεων, ώστε να αποφευχθεί ξ φοροδοαφυγή απο κατοίκους της κοινότητας που έχουν καταθέσεις εκτός της χώρας διαμονής τους.

Νίκη στους ρουμάνους Σοσιαλιστές δίνουν τα γκάλοπ
Γκάλοπ που πραγματοποιήθηκαν έξω απο τα εκλογικά κέντρα στην Ρουμανία, όπου πραγματοποιήθηκαν γενικές και προεδρικές εκλογές προβλέπουν ότι νικητές θα ανδειχθούν οι Σοσιαλιστές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην αντιπολίτευση. Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, πρώην πρόεδρος και κομμουνιστής Ιον Ιλιέσκου φαίνεται να προηγείται του αντιπάλου του εθνικιστή Κορνήλιου Τουντόρ.

Φυγή Αλβανών απο τη Νότιο Σερβία
Μέλη των διεθνών ανθρωπιστικών αποστολών λένε ότι εκατοντάδες Αλβανοι εγκαταλείπουν την νότιο Σερβία για το Κοσσυφοπέδιο καθώς εκφράζονται νέοι φόβοι ότι θα ενταθεί η βία στην περιοχή. Εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων λένε ότι χθες εγκατέλειψαν την περιοχή του Πρέσοβο τουλάχιστον 1200 Αλβανοί. Η νέα ένταση ακολουθεί συγκρούσεις ανάμεσα στα σερβικά στρατεύματα και αλβανούς μαχητές οι οποίοι προσπαθούν να διώξουν τις σερβικές δυνάμεις απο την περιοχή, ώστε να ενωθεί το Πρέσοβο με το Κοσσυφοπέδιο.

Ενταση στους κόλπους της κυβέρνησης Γκεοργκίεφσκυ
Ο Πρωθυπουργός της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Λιούμπκο Γκεοργκίεφκυ συγκάλεσε εκτάκτως το Κοινοβούλιο της χώρας του για να αντιμετωπίσει προσπάθεια εξέγερσης στους κόλπους της κυβέρνησης συνασπισμού, της οποίας ηγείται. Η τηλεόραση της χώρας μετέδωσε ότι ο κύριος Γκεοργκίεφσκυ θα ζητούσε την αποπομπή πέντε υπουργών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βασίλ Τουπούκορφσκυ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.