Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Γκορ λέει ότι αγωνίζεται για τη δημοκρατία
Ο Γκορ λέει ότι αγωνίζεται για τη δημοκρατία

(28/11/2000, 13:15 GMT)

Αγώνας Αλ Γκορ "για τη δημοκρατία"
Καθώς ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Αλ Γκόρ συνεχίζει τις δικαστικές προσπάθειες για προσβολή του εκλογικού αποτελέσματος στη Φλόριδα, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Τζορτζ Μπους που ανακηρυχθηκε νικητής των εκλογών εκεί, προετοιμάζεται για την ανάληψη της εξουσίας. Χθες, σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Αλ Γκορ κάλεσε τους αμερικανούς να είναι υπομονετικοί, λέγοντας πως είναι σημαντικό να εξασφαλισθεί όσο γίνεται περισσότερο η εγκυρότητα του εκλογικού αποτελέσματος.

Η επιδημία του AIDS χειρότερη από κάθε πρόβλεψη
Τα Ηνωμένα Εθνη λένε ότι η παγκόσμια επιδημία του AIDS έχει ξεπεράσει και τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις καθώς έχουν προσβληθεί από τον ιό HIV μέχρις στιγμής 36 εκατομμύρια άνθρωποι, διπλάσιος αριθμός από ό,τι προβλεπόταν πριν 10 χρόνια. 21 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από το σύνδρομο ενώ φέτος ο αριθμός των ανθρώπων που θα χάσουν τη ζωή τους από το AIDS αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Τη νομιμοποίηση της ευθανασίας ψηφίζει το ολλανδικό κοινοβούλιο
Το ολλανδικό κοινοβούλιο ψηφίζει σήμερα για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας στην Ολλανδία. Η πρόταση νόμου, που έχει την υποστήριξη της κυβέρνησης, αναμένεται να ψηφιστεί χωρίς δυσκολία καθιστώντας έτσι την Ολλάνδία την πρώτη χωρά στον κόσμο που νομιμοποιεί την ευθανασία.

Να μην εκτελεστεί ο Οτζαλάν λέει ο αρχηγός της ΜΙΤ
Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Σενκά Ατασαγκούν είπε ότι δεν πρέπει να εκτελεσθεί η θανατική ποινή που έχει επιβληθεί στον Κούρδο αυτονομιστή ηγέτη Αμπντουλάχ Οτζαλάν και ότι θα πρέπει να σταματήσει η απαγόρευση μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων στην κουρδική γλώσσα. Ο κ. Ατασαγκούν είπε ότι εξακολουθεί να θεωρεί το ΠΚΚ του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, απειλή αλλά κατά τη γνώμη του η εκτέλεση του Οτζαλάν θα ήταν σε βάρος των τουρκικών συμφερόντων.

Συμφωνία Γιουγκοσλάβων και Αλβανών ανταρτών
Oι Γιουγκοσλαβικές αρχές και οι αντάρτες του Απελευθερωτικού στρατού των Αλβανών στη νότιο Σερβία συμφώνησαν σε μιά εκεχειρία επ΄αόριστον. Ανώτατος ΝΑΤΟικός αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να λύσουν τις διαφορές τους με ειρηνικό τρόπο.

Συνεδρίαση επιτροπής της Κομισιόν για τις τρελές αγελάδες
Με τον πανικό των καταναλωτών σε όλες τις Ευρωπαικές χώρες για την νόσο των τρελών αγελάδων να συνεχίζεται, η επιστημονική επιτροπή της Κομισσιόν συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες για να προτείνει μιά σειρά μέτρων τα οποία θα συζητηθούν στην έκτακτη συνάντηση των υπουργών γεωργίας της κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Δευτέρα.

Νίκη Κρετιέν στον Καναδά
Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Ζαν Κρετιέν επανεξελέγη για τρίτη φορά στην πρωθυπουργία της χώρας έχοντας εξασφαλίσει αυξημένη απόλυτη πλειοψηφία. Ο κ. Κρετιέν είχε προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές προκειμένου να ενιθσχύσει τη θέση του έναντι του δεξιού κόμματος Καναδική Συμμαχία, του νοποίου ηγείται ο Στόκγουελ Ντέι.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.