Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο γερμανός υπουργός γεωργίας Καρλ-Χάιντς Φούνκε στο Ανόβερο, καθώς η ασφάλεια των κρεάτων έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα
Ο γερμανός υπουργός γεωργίας Καρλ-Χάιντς Φούνκε στο Ανόβερο, καθώς η ασφάλεια των κρεάτων έχει εξελιχθεί σε πολιτικό θέμα

(29/11/2000, 2115 GMT)

Μέτρα της Κομισιόν για τις τρελές αγελάδες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήγγειλε σειρά αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση της νόσου των τρελών αγελάδων. Η Κομισιόν ζήτησε την απαγόρευση της χρήσης κρεαταλεύρων στις ζωοτροφές και την μη καταναλωση κρέατος από ζώα άνω των 30 μηνών αν δεν έχουν προηγηθεί σχετικοί υγειονομικοί έλεγχοι. Επί πλέον, είπε ότι το θέμα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από κάθε χώρα ξεχωριστά, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ενωση ως σύνολο.

Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στις παλαιστινιακές περιοχές
Και άλλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, οι  στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ομάδας ενόπλων που επιχειρούσε να εισέλθει κρυφά στο Ισραήλ. Στο ίδιο το Ισραήλ, εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συζήτηση για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης τονίζουν πως η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Πάντως, νωρίτερα, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αριέλ Σαρόν, δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Δάνεια από το εξωτερικό θα ζητήσει η Τουρκία
Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων για να μπορέσει ν'αντιμετωπίσει την κρίση που διέρχεται η οικονομία της. Οι τιμές των μετοχών έπεσαν κατά 25 και πλέον τοις εκατό αυτή την εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις 10 τράπεζες που χρεωκόπησαν.

Ανοίγει προσωρινά γραφεία στην Ουάσινγκτον το επιτελείο Μπους
Το επιτελείο του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Τζορτζ Μπους, ανακοίνωσε ότι θ'αρχίσουν τα λειτουργούν τα γραφεία του σε προάστειο της αμερικανικής πρωτεύουσας, για να προετοιμάσουν έτσι την άνοδό του στο Λευκό Οίκο. Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι του αντιπάλου του κ. Μπους, Αλ Γκορ, ετοιμάζονται να προσφύγουν στα δικαστήρια της Φλόριντα, ζητώντας τη νέα αταμέτρηση των ψήφων σε ορισμένες περιφέρειες.

Δεν ήταν ρατσιστική η επίθεση κατά του αγοριού, λένε οι γερμανικές αρχές
Οι γερμανικές αρχές απορρίπτουν τον ισχυρισμό των γονέων ενός εξάχρονου αγοριού, του Τζόζεφ Αμπντούλα, ότι ο γιός τους, που σκοτώθηκε πριν από 3 χρόνια, είχε πέσει θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Οι αρχές δήλωσαν ότι θα επικεντρώσουν τις έρευνές τους στις ψευδείς, όπως υποστηρίζουν, καταγγελίες της οικογενείας και ότι είχε δόσει χρήματα σε μάρτυρες. Ο πατέρας του αγοριού είναι Ιρακινός.

Υπό τον έλεγχο της σερβικής ασττυνομίας και πάλι το χωριό Λουκάν
Η σερβική αστυνομία έθεσε και πάλι υπό τον έλεγχό της το χωριό Λουκάν στα νότια διαμερίσματα της χώρας, στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο είχε καταληφθεί νωρίτερα από Αλβανόφωνους. Σύμφωνα με την εκεχειρία που κηρύχθηκε με τη μεσολάβηση της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης, της K-FOR, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να συμβεί κανένα επεισόδιο. Η σερβική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους, που είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, να ξαναγυρίσουν στο χωριό.

Αρχισε στη Βραζιλία η δίκη για τη σφαγή των κρατουμένων
Στη Βραζιλία, άρχισε η δίκη ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, του συνταγματαρχη Ουμπιρατάν Γκουιμαράες, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε διατάξει τη σφαγή 111 κρατουμένων κατά τη διάρκεια ταραχών που είχαν γίνει πριν από 8 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας, στις φυλακές Καραντίρου του Σαν Πάολο. Η Βραζιλία εξακολουθεί να δέχεται επικρίσεις από τη διεθνή κοινότητα για τη στάση της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κι έτσι πολλές οργανώσεις ελπίζουν πως εάν καταδικασθεί τελικά ο συνταγματάρχης Γκουιμαράες, θ'ανοίξει ο δρόμος για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη και 119 άλλων αστυνομικών.

Σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της νόσου Εμπόλα
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι παρήγαγαν ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην πρώτη αποτελεσματική προληπτική θεραπεία της θανατηφόρου νόσου Εμπόλα. Τα πορίσματα των πειραμάτων που έγιναν σε πιθήκους δημοσιεύονται στην επιστηνική επιθεώρηση Νature.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.