Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Δικηγόροι των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών εκθέτουν τα εκατέρωθεν επιχειρήματα
Δικηγόροι των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών εκθέτουν τα εκατέρωθεν επιχειρήματα

(30/11/2000, 0500 GMT)

Αμερικανικές εκλογές: 1 εκατομμύριο ψηφοδέλτια έτοιμα προς καταμέτρηση
Στις ΗΠΑ δικαστήριο της Φλόριντα διέταξε την μεταφορά ενός εκατομμυρίου ψηφοδελτίων από τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην πρωτεύουσα της πολιτείας, Ταλαχάση, ενόψει της πιθανής εκ νέου καταμέτρησής τους, μετά από αίτημα δικηγόρων του ρεπουμπλικανού υποψηφίου Τζόρτ Μπούς. Τα ψηφοδέλτια φυλάγονται από ένοπλους αστυνομικούς, καθώς αναμένεται το Σαββάτο η απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου για το εάν θα καταμετρηθούν δια χειρός τα 14 χιλιάδες ψηφοδέλτια που αμφισβητούν οι Δημοκρατικοί. Εντωμεταξύ ο δημοκρατικός υποψήφιος Αλ Γκορ πραγματοποίησε σειρά τηλεοπτικών εμφανίσεων, σε μια προσπάθεια να πείσει τον αμερικανικό λαό ότι η δικαστική αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι βάσιμη.

Μέτρα της Κομισιόν για τις τρελές αγελάδες
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήγγειλε σειρά αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση της νόσου των τρελών αγελάδων. Η Κομισιόν ζήτησε την απαγόρευση της χρήσης κρεαταλεύρων στις ζωοτροφές και την μη καταναλωση κρέατος από ζώα άνω των 30 μηνών αν δεν έχουν προηγηθεί σχετικοί υγειονομικοί έλεγχοι.

Νέες αιματηρές συγκρούσεις στις παλαιστινιακές περιοχές
Ο Ισραηλινός στρατός λέει ότι δυνάμεις του σκότωσαν 3 Παλαιστίνιους που προσπαθούσαν να περάσουν από φράκτη ασφαλείας ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και στο Ισραήλ. Νωρίτερα Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν  Παλαιστίνιους που πετούσαν πέτρες εναντίον τους στη Χεβρώνα.  Καθώς τα βίαια επεισόδια συνεχίζονται, ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ διακήρυξε ότι δεν θα επιτύχουν οι προσπάθειες εκφοβισμού -όπως χαρακτηριστικά είπε- της Ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής.

Δάνεια από το εξωτερικό θα ζητήσει η Τουρκία
Η Τουρκία ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα δάνεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολλαρίων για να μπορέσει ν'αντιμετωπίσει την κρίση που διέρχεται η οικονομία της. Οι τιμές των μετοχών έπεσαν κατά 25% αυτή την εβδομάδα, ενώ αυξάνονται οι ανησυχίες για τις έρευνες που διεξάγει η αστυνομία για τις 10 τράπεζες που χρεωκόπησαν.

Αναγγελία συνομιλιών ΟΗΕ - Ιράκ τον Ιανουάριο
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν θα αρχίσει τον Ιανουάριο συνομιλίες με Ιρακινούς αξιωματούχους για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο σχετικά με τις επιθεωρήσεις του Ιρακινού οπλοστασίου της Βαγδάτης, με απώτερο στόχο την άρση των διεθνών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Βαγδάτη. Οπως δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν χωρίς προυποθέσεις, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του κ. Ανάν με Ιρακινούς εκπροσώπους στην Ισλαμική διάσκεψη κορυφής.

Κίνδυνος λιμοκτονίας για εκατομμύρια Βορειοκορεάτες
Τα Ηνωμένα Εθνη προειδοποιούν ότι εκατομμύρια κάτοικοι της Βόρειας Κορέας κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα εάν  δεν αυξηθεί σημαντικά η ανθρωπιστική βοήθεια προς τη χώρα αυτή. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για τον  τριπλασιασμό της βοήθειας που δίδεται ήδη στη Βόρεια Κορέα, σε 400 εκατομμύρια δολλάρια.

Ανάκληση 6 αστυνομικών του ΟΗΕ από τη Βοσνία
Η αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Βοσνία διέταξε έξη μέλη της διεθνούς αστυνομικής δύναμης της να απομακρυνθούν από την χώρα, γιατί πήραν μέρος σε επιδρομές εναντίον νυκτερινών κέντρων στην πόλη του Πρίγεντορ. Ο επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών στη Βοσνία είπε ότι οι έξη αστυνομικοί -από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και την Ισπανία- ενήργησαν παράτυπα χωρίς την παρουσία μελών της τοπικής αστυνομίας.

Περού: Καταγγελίες εναντίον του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών
Ο πρώην πρωθυπουργός του Περού Φεντερίκο Σάλας, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια ένορκης κατάθεσής του στο Κογκρέσο, ότι ο αποπεμφθείς πρώην αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Βλαντιμίρο Μοντεσίνος, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροδοκίας, απειλούσε ότι θα προχωρήσει σε πραξικόπημα. Ο κ. Σάλας είπε ότι όταν κάλεσε τον κ. Μοντεσίνος να παραιτηθεί, αυτός τού είπε ότι έχει υπό τις διαταγές του 3 χιλιάδες άνδρες που είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο της χώρας.

Χαλάρωση του εμπάργκο κατά της Κούβας ζητούν αμερικανοί ειδικοί
Ομάδα αμερικανών ειδικών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής ζήτησε να χαλαρώσουν οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον της Κούβας, με στόχο την ενίσχυση του εκδημοκρατισμού στη χώρα αυτή. Η ομάδα -που αποτελείται από ανώτερα στελέχη των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών- συνιστά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών προς την Κούβα, την έναρξη επαφών στο στρατιωτικό επίπεδο και την διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών.

Αϊτή: Εκλογική νίκη Αριστίντ με 92% των ψήφων
Στην Αϊτή η κεντρική εφορευτική επιτροπή ανακήρυξε τον πρώην πρόεδρο της χώρας Ζαν Μπερτράν Αριστίντ νικητή των εκλογών της περασμένης Κυριακής, με ποσοστό σχεδόν 92% των ψήφων. Η νίκη του κ. Αριστίντ ήταν αναμενόμενη μετά την απόφαση της αντιπολίτευσης να απέχει από τις εκλογές.

Αρχισε στη Βραζιλία η δίκη για τη σφαγή των κρατουμένων
Στη Βραζιλία, άρχισε η δίκη ενός ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας, του συνταγματαρχη Ουμπιρατάν Γκουιμαράες, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε διατάξει τη σφαγή 111 κρατουμένων κατά τη διάρκεια ταραχών που είχαν γίνει πριν από 8 χρόνια σε μία από τις μεγαλύτερες φυλακές της χώρας, στις φυλακές Καραντίρου του Σαν Πάολο.

Σημαντικό βήμα στον αγώνα κατά της νόσου Εμπόλα
Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι παρήγαγαν ένα εμβόλιο το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην πρώτη αποτελεσματική προληπτική θεραπεία της θανατηφόρου νόσου Εμπόλα. Τα πορίσματα των πειραμάτων που έγιναν σε πιθήκους δημοσιεύονται στην επιστηνική επιθεώρηση Νature.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.