Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο Kimball Brace στο δικαστήριο
Ο Kimball Brace στο δικαστήριο

(03/12/2000, 09.30GMT)

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη για την προεδρία των ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζεται και σήμερα ενώπιον δικαστηρίου -στη πρωτεύουσα της Φλόριντα Ταλαχάση- η διαμάχη σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα.  Οι Δημοκρατικοί λένε ότι θα πρέπει να αρχίσει εκ νέου η δια χειρός καταμέτρηση των 14 χιλιάδων αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, ενέργεια που οι Ρεπουμπλικανοί χαρακτηρίζουν παράνομη.

Ολοι έτοιμοι για ειρήνη στο Μεξικό
Στο Μεξικό ο αρχηγός των ανταρτών Ζαπατίστας. ο "κομαντάντε" Μάρκος λέει ότι είναι πρόθυμος να αρχίσει εκ νέου ειρηνευτικές συνομιλίες με την κυβέρνηση του προέδρου Βιθέντε Φόξ, ο οποίος ανέλαβε χθές τα καθήκοντά του. Από την πλευρά του ο κ. Φοξ μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας του, διεκήρυξε ότι αποτελεί για αυτόν πρωταρχική προτεραιότητα η εφαρμογή του συμφώνου ειρήνης με τους Ζαπατίστας. Από χθές ας σημειωθεί άρχισαν σταδιακά να αποχωρούν τα κυβερνητικά στρατεύματα από την επαρχία Τσιάπας, που αποτελεί άντρο των ανταρτών. 

Η Τουρκία καταδίκασε ευρωπαική επιστολή προς PKK
Η Τουρκία καταδίκασε την επιστολή στελέχους της Ευρωπαικής Επιτροπής, προς το κουρδική αυτονομιστική οργάνωση ΠΕ ΚΑ ΚΑ. Στην επιστολή -που συνέταξε αξιωματούχος της υπηρεσίας που ασχολείται με τις σχέσεις Κοινότητας -Τουρκίας- αναφέρεται ότι τα δικαιώματα των Κούρδων δεν γίνονται σεβαστά στη γείτονα χώρα. Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής επιτροπής πήρε αποστάσεις από την επιστολή λέγοντας ότι αυτή δεν είχε την υποστήριξη του προέδρου της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι.

Ανησυχία στρατιωτικών στη Χιλή για παραπομπή Πινοσέτ
Στη Χιλή ο ηγέτης των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ρικάρντο Ιζουριέτα, ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας για να συζητήσουν το θέμα της δικαστικής παραπομπής του πρώην δικτάτορα, Αουγκούστο Πινοσέτ. Ο Πινοσέτ κατηγορείται για ανάμειξη σε πάνω από 70 απαγωγές και δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων το 1973.

Αστυνομικές δυνάμεις της Ινδονησίας επεμβαίνουν στην Ίριαν Τζάγια
Αστυνομικές δυνάμεις της Ινδονησίας κατέλαβαν το αρχηγείο του αυτονομιστικού  κινήματος στη πρωτεύουσα της επαρχίας Ιριαν Τζάγια, την Τζαγιαπούρα και κακοποίησαν οπαδούς του κινήματος. Τον προηγούμενο μήνα είχε συμφωνηθεί να παραδόσει το κίνημα το κτίριο στις αρχές το Σάββατο, αλλα μερικοί οπαδοί αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν. Εξι οπαδοί του απελευθερωτικού κινήματος σκοτώθηκαν το Σάββατο από τις αρχές ασφαλείας της Ινδνησίας στο Μεράουκε της Ιριαν Τζάγια.

Οικονομική μεταρύθμιση στη Συρία
Η Συρία ανακοίνωσε ριζικές μεταρυθμίσεις που αποσκοπούν στην απελευθέρωση της οικονομίας της χώρας. Μεταξύ αυτών είναι η παροχή άδειας λειτουργίας σε ιδιωτικές τράπεζες, (η εναρμόνιση της συναλλαγματικής ισοτιμίας με τις τιμές της ελεύθερης αγοράς) και η δημιουργία χρηματιστηρίου.

Το Εντέβωρ προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
Το αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο, Εντέβωρ, κατάφερε να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να αρχίσει την διαδικασία εγκατάστασης, στο νεοσύστατο σταθμό, των δύο μεγαλύτερων ηλιακών συλλεκτών που έχουν σταλεί ποτέ στο διάστημα.

Η δημοπρασία αντικειμένων της Μαρίας Κάλας ξεπερνά προσδοκίες οργανωτών
Η πρώτη ημέρα της δημοπρασίας των προσωπικών αντικειμένων της Μαρίας Κάλας στο Παρίσι, απέφερε στους διοργανωτές σχεδόν όσα υπολόγιζαν να εισπράξουν και από τις δύο ημέρες της δημοπρασίας. Μιά μικρή ελαιογραφία της "Χριστιανικής Αγίας Οικογένειας"  -το προσωπικό φυλακτό της Ντίβας που δεν αποχωριζόταν ποτέ- πουλήθηκε έναντι 130 χιλιάδων δολαρίων. 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.