Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Συνοδος κορυφης στη Νίκαια
Συνοδος κορυφης στη Νίκαια

(06/12/2000, 01.15 GMT)

Σύνοδος προκλήσεων το ευρωπαϊκό συμβούλιο κορυφής στη Νίκαια.
Μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη της ευρωπαϊκής διάσκεψης κορυφής στη Νίκαια, οι πιέσεις για την επίλυση των προβλημάτων γίνονται όλο και πιο έντονες. Οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών αντιμετωπίζουν μία σειρά προκλήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες φαίνεται να επικεντρώνονται στη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μία διευρυμένη Κοινότητα απαιτεί θεσμικές αλλαγές και νομοθετικές μεταρρυθμίσεις.

Στα δικαστήρια συνεχίζεται η μάχη γιά την αμερικανική προεδρία
Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι ελπίδες των Δημοκρατικών γιά την κατάσκτηση της προεδρίας έχουν εν μέρει αναπτερωθεί μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη του κ. Χάρι Τζείκομπς. Ο κ. Τζέικομπς είναι οπαδός του Δημοκρατικού Κόμματος και ισχυρίζεται ότι σε μία απο τις περιφέρειες  της Φλόριντα - πιό συγκεκριμένα στην περιφέρεια SEMINOLE - κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έγιναν πρατυπίες όσον αφορά τις ψηφούς των εκλογέων  που απουσιάζαν από την πολιτεία της Φλόριντα.

Ένεση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων γιά την Τουρκία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή εκτάκτου δανείου ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στον επόμενο χρόνο. H πρώτη δόση ύψους 3 δισ. δολαριων θα δοθεί στην Αγκυρα μέσα στον Δεκέμβριο. Η τουρκική κυβέρνηση, που ανακοίνωσε δέσμη οικονομικών αναδιαρθρώσεων, ελπίζει ότι το δάνειο θα βοηθήσει στον τερματισμό της κρίσης που μαστίζει τον τραπεζικό τομέα της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Παράταση του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ
Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις το Συμβολιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε παμψηφεί να παρατείνει για 6 επιπλέον μήνες το πρόγραμμα "πετρέλαιο σε αντάλλαγμα για τρόφιμα", που εφαρμόζεται στο Ιράκ. Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει την εξαγωγή πετρελαίου από το Ιράκ, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, ώστε η χώρα να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της σε τρόφιμα, φάρμακα και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Χιλή: Ο στρατός ζητάει σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για τον Πινοσέτ
Ο πρόεδρος της Χιλής Ρικάρντο Λάγκος συναντήθηκε με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας για να συζητήσει την παραπομπή του  πρώην δικτάτορα στρατηγού Αγκούστο Πινοσέτ στη δικαιοσύνη, για ανάμειξη του σε δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων το 1973.  Ό υπουργός αμύνης της χώρας είπε ότι η στρατιωτικοί ζήτησαν απο τον κύριο Λάγκος να συστήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - στο οποίο οι στρατιωτικοί συμμετέχουν - για να συζητηθεί το θέμα του Αγκούστο Πινοσέτ.

Αντιμοναρχική εκστρατεία αρχίζει η Γκάρντιαν στη Βρετανία
Εκστρατεία κατά της μοναρχίας αποφάσισε να διοργανώσει η κεντροαριστερή βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, εκμεταλλευόμενη τη νέα νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να υποστηρίξει ότι η μοναρχία παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου. Και αυτό γιατί το Σύνταγμα στη Βρετανία απαγορεύει εδώ και τριακόσια χρόνια στους Ρωμαιοκαθολικούς να διαδεχθούν κάποιον στον βασιλικό θρόνο.

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ποδοσφαιρικών συλλόγων η Μάντσεστερ
Γιά τρίτη συνεχή χρονιά η Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων ποδοσφαιρικών ομάδων του κόσμου. Ο ποδοσαφαιρικός αυτός σύλλογος έκανε τζίρο την περίοδο 1998/99 -  110,9 εκατομμυρίων λιρών.  Τη λίστα των πλουσίων συντάσσει ο οργανισμός DELOITTE & TOUCHE στη Γαλλία και δεν συμπεριλαμβάνει τις γαλλικές ομάδες. Στον κατάλογο αυτό οι ομάδες της Σκωτίας,  Ρέιντζερς και Σέλτικ καταλαμβάνουν τη 18η και την 20η θέση αντίστοιχα, ενώ στην όγδοη θέση κατατάσσεται η ιταλική Λάτσιο
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.