Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Μαζική διαδήλωση στη Νίκαια, την παραμονή της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής
Μαζική διαδήλωση στη Νίκαια, την παραμονή της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής

(06/12/2000, 23.30 GMT)

Μεγάλη διαδήλωση την παραμονή της ευρωπαϊκής διάσκεψης κορυφής
Ενώ λίγες μόνο ώρες απομένουν από την έναρξη της ευρωπαϊκής διάσκεψης κορυφής στη Νίκαια, δεκάδες χιλιάδες κόσμου πήραν μέρος στην πρώτη από μια σειρά διαδηλώσεων στο γαλλικό αυτό θέρετρο. Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, κράτησαν τους διαδηλωτές μακριά από το κέντρο της πόλης, όπου άρχισαν να καταφθάνουν  οι κοινοτικοί ηγέτες. Οι ηγέτες των 15 κοινοτικών χωρών αντιμετωπίζουν μία σειρά προκλήσεων, οι περισσότερες από τις οποίες φαίνεται να επικεντρώνονται στην προοπτική διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτεί θεσμικές αλλαγές και ριζικές νομοθετικές μεταρρυθμίσεις.

Ενώπιον δικαστηρίων η μάχη γιά την αμερικανική προεδρία
Στις ΗΠΑ δικηγόροι που εκπροσωπούν τους προεδρικούς υποψηφίους Αλ Γκορ και Τζώρτζ Μπους στη Φλόριντα, προετοιμάζονται για την αυριανή τους σύγκρουση ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας, σχετικά με την καταμέτρηση δια χειρός 14 χιλιάδων αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων από τις εκλογικές περιφέρειες Παλμ Μπήτς και Μαϊάμι Ντέϊντ.  Εντωμεταξύ οι ελπίδες των Δημοκρατικών γιά την προεδρία έχουν εν μέρει αναπτερωθεί μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη οπαδού του Δημοκρατικού Κόμματος, ο οποίος ισχυρίζεται ότι στην εκλογική περιφέρεια Σεμινόλ κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας έγιναν παρατυπίες όσον αφορά τις ψήφους των εκλογέων που απουσιάζαν από την πολιτεία.

Ρωσία: Καταδίκη αμερικανού επιχειρηματία σε 20ετή κάθειρξη για κατασκοπεία
Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε ένα αμερικανό επιχειρηματία σε κάθειρξη 20 ετών για κατασκοπεία. Πρόκειται για την πρώτη δίκη δυτικού πολίτη στη Ρωσία για κατασκοπεία από το τέλος του Ψυχρού πολέμου. Ο Εντμοντ Πόουπ, που στο παρελθόν είχε χρηματίσει στέλεχος του αμερικανικού ναυτικού βρέθηκε ένοχος κατασκοπείας, γιατί όπως λέει η κατηγορούσα αρχή συνέλεγε μυστικά σχέδια μιας υπερσύγχρονης ρωσικής τορπίλης, κατηγορία που ο ίδιος αρνήθηκε. Οι ΗΠΑ κάλεσαν τη Ρωσία να απελευθερώσει τον καταδικασθέντα, αφού όπως υποστηρίζουν η ενοχή του δεν στοιχειοθετείται από τα αποδεικτικά στοιχεία.

Χιλή: Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας για την παραπομπή Πινοσέτ
Ο πρόεδρος της Χιλής Ρικάρντο Λάγκος αποφάσισε να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για να συζητηθεί η παραπομπή σε δίκη του πρώην δικτάτορα της χώρας Αγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος κατηγορείται από δικαστήριο του Σαντιάγκο για δολοφονίες τουλάχιστον 70 πολιτικών του αντιπάλων το 1973. Το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι όργανο που δίνει μεγαλύτερο λόγο στους στρατιωτικούς στα πολιτικά πράγματα, προκειμένου αντιμετωπισθούν εθνικές κρίσεις.

Ενεση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων γιά την Τουρκία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παροχή εκτάκτου δανείου ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα στον επόμενο χρόνο. H πρώτη δόση ύψους 3 δισ. δολαριων θα δοθεί στην Αγκυρα μέσα στον Δεκέμβριο. Η τουρκική κυβέρνηση, που ανακοίνωσε δέσμη οικονομικών αναδιαρθρώσεων, ελπίζει ότι το δάνειο θα βοηθήσει στον τερματισμό της κρίσης που μαστίζει τον τραπεζικό τομέα της χώρας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Διαρροή ραδιενεργού ύδατος στο Τσέρνομπιλ- "Ουδείς κίνδυνος" λένε οι υπεύθυνοι
Διαρροή ραδιοενεργού ύδατος σημειώθηκε στον τελευταίο ενεργό πυρηνικό αντιδραστήρα του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας.Υπεύθυνοι του εργοστασίου, που σε 9 ημέρες θα κλείσει οριστικά, διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης και ότι ο αντιδραστήρας έκλεισε ως μέτρο προφύλλαξης. Η Δύση επιμένει στο κλείσιμο του εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ ύστερα από το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα στον κόσμο το 1986.

Το πρώτο γενετικά μεταλλαγμένο κοτόπουλο παρουσιάζει το ερευνητικό κέντρο Ρόσλιν
Τη δημιουργία του πρώτου γενετικά μεταλλαγμένου κοτόπουλου ανακοίνωσαν σήμερα οι επιστήμονες που δημιούργησαν την Ντόλι, το πρόβατο. Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου Ρόσλιν στη Σκωτία ανακοίνωσαν ότι ύστερα από τη  γενετική μετάλλαξη τα κοτόπουλα θα γεννούν αυγά που θα περιέχουν προτεϊνες που βοηθούν την αντιμετώπιση καρκίνου, κυρίως του μαστού και των ωοθηκών.

Παράταση του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Ιράκ
Μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις το Συμβολιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αποφάσισε παμψηφεί να παρατείνει για 6 επιπλέον μήνες το πρόγραμμα "πετρέλαιο σε αντάλλαγμα για τρόφιμα", που εφαρμόζεται στο Ιράκ. Το πρόγραμμα αυτό επιτρέπει την εξαγωγή πετρελαίου από το Ιράκ, υπό την εποπτεία των Ηνωμένων Εθνών, ώστε η χώρα να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της σε τρόφιμα, φάρμακα και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Αντιμοναρχική εκστρατεία άρχισε η εφημερίδα Γκάρντιαν στη Βρετανία
Εκστρατεία κατά της μοναρχίας αποφάσισε να διοργανώσει η κεντροαριστερή βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν, εκμεταλλευόμενη τη νέα νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα προκειμένου να υποστηρίξει ότι η μοναρχία παραβαίνει τις διατάξεις του νόμου. Και αυτό γιατί το Σύνταγμα στη Βρετανία απαγορεύει εδώ και τριακόσια χρόνια στους Ρωμαιοκαθολικούς να διαδεχθούν κάποιον στον βασιλικό θρόνο.

Πλουσιότερη ομάδα στον κόσμο η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ
Γιά τρίτη συνεχή χρονιά η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κατάλογο των πλουσιότερων ποδοσφαιρικών ομάδων του κόσμου. Οι "Μπέμπηδες" του Αλεξ Φέργκιουσον αποδεικνύονται επιχειρηματικοί γίγαντες αφού έκαναν την περίοδο 1998 -1999 τζίρο 111 εκατομμυρίων στερλινών, δηλαδή σχεδόν 62 δισεκατομμύρια δραχμές. Στη δεύτερη θέση έρχεται η Μπάγιερν Μονάχου, τρίτη η Ρεάλ Μαδρίτης, τέταρτη η αγγλική Τσέλσι και πέμπτη η ιταλική Γιουβέντους.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.