Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν και Ζακ Σιράκ
Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Λιονέλ Ζοσπέν και Ζακ Σιράκ

(08/12/2000, 1930 GMT)

Παζάρι στη Νίκαια για τη διεύρυνση της ΕΕ
Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης άρχισαν στη Νίκαια κρίσιμες διαπραγματεύσεις για την προώθηση μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν τη διεύρυνση της Κοινότητας με 13 επιπλέον μέλη. Ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρόεδρος της Γαλλίας Ζακ Σιράκ τόνισε ότι όλες οι χώρες προτίθενται να υιοθετήσουν τα αναγκαία μέτρα. Πρόσθεσε, όμως, ότι στο κυριότερο ζήτημα που αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας λήψης των κοινοτικών αποφάσεων θα είναι εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη συμβιβασμού. Ο κ. Σιράκ συζητά απόψε τις μεταρρυθμίσεις με κάθε έναν ηγέτη ξεχωριστά. Ως αποτέλεσμα, και για πρώτη φορά στα χρονικά, ανεβλήθη το καθιερωμένο δείπνο των 15.

Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή
Οξύνεται και πάλι η ένταση στη Δυτική Οχθη και την Ιερουσαλήμ. Αποτέλεσμα της βίας ήταν να χάσουν την ζωή τους δέκα άνθρωποι, επτά Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί. Οι πέντε Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, σκοτώθηκαν στην Δυτική Οχθη όταν ισραηλινή ρουκέτα έπληξε το αυτοκίνητο τους. Οι τρεις Ισραηλινοί άφησαν την τελευταία τους πνοή όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος επί του οποίου επέβαιναν.

Συσκέπτονται οι δικαστές της Φλώριδας για την κρίσιμη επανακαταμέτρηση
Στη Φλόριντα οι επτά δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου συνεχίζουν και σήμερα την επανεξέταση των επιχειρημάτων που έχουν αναπτύξει οι δικηγόροι των δύο διεδικητών της προεδρίας- των κυρίων Μπους και Γκορ . Δεν αποκλείεται μέχρι αύριο το πρωί οι δικαστές να έχουν καταλήξει σε κάποια απόφαση για την επανακαταμέτρηση με το χέρι των ψήφων που ζητάει ο κ. Γκορ σε δύο εκλογικές περιφέρειες της Φλόριντα. Πάντως ο Αλ Γκορ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις να αναγνωρίσει την ήττα του σε περίπτωση που η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν είναι ευνοϊκή για τον ίδιο.

Χάρη για τον Ποπ ζητούν οι ΗΠΑ
Εκπρόσωπος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον δήλωσε πως η αμερικανική πλευρά ελπίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα ακολουθήσει την συμβουλή ειδικής επιτροπής και θα δώσει χάρη στον Αμερικανό επιχειρηματία που καταδικάστηκε στη Ρωσία για κατασκοπεία. Η εκπρόσωπος του αμερικανού προέδρου πρόσθεσε ότι ο Εντμοντ Ποπ έχει σοβαρά προβλήματα υγείας και θα πρέπει να αποφυλακιστεί σύντομα.

Άρχισε η διαδικασή παραπομπής του Εστράντα
Στις Φιλιππίνες, ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση παραπομπής του προέδρου της χώρας Τζόζεφ Εστράντα στη δικαιοσύνη. Η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν, όπως υποστηρίζει, ότι ο Τζόζεφ Εστράντα ενέχεται σε υποθέσεις δωροδοκίας και διαφθοράς.

20 χρόνια από το θάνατο του Λένον
Σημπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από την δολοφονία του Τζον Λένον, του αστέρα των Μπιτλς. Εκατομμύρια θαυμαστών του σε όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος σε ειδικές εκδηλώσεις στη μνήμη του σκαθαριού. Στη Βρετανία έγιναν τα αποκαλυπτήρια πλάκας στο σπίτι που μεγάλωσε ο Λένον στο Λίβερπουλ, ενώ στη Νέα Υόρκη, όπου δολοφονήθηκε ο Λένον, έγινε συγκέντρωση στο Σέντραλ Πάρκ.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.