Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

 


Αστυνομικοί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ
Αστυνομικοί έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

(12/12/2000, 09.15 GMT)

Αμερικανικές εκλογές : Αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Το ανώτατο δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να εκδώσει σήμερα την απόφασή που ουσιαστικά θα κρίνει αν ο επόμενος αμερικανός πρόεδρος θα είναι ο Τζορτζ Μπους ή ο Αλ Γκορ. Μετά από πεντε εβδομάδες αβεβαιότητας και πολυπλοκων νομικών διαδικασιών, οι 9 δικαστές του ανωτάτου δικαστηρίου θα αποφασίσουν εαν θα επιτρέψουν την δια χειρός ανακαταμέτρηση ψήφων στην πολιτεία της Φλόριντα. Ο Αλ Γκορ πάντως είπε ότι  θα αποσυρθεί οριστικά από τη διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ, σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας δεν επιτρέψει τη διά χειρός ανακαταμέτρηση των ψήφων στη Φλόριντα.

Νίκη Ιλιέσκου στη Ρουμανία
Στη Ρουμανία, ο πρώην κομμουνιστής, Ιον Ιλιέσκου, αναδείχθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νικητής των προεδρικών εκλογών και γίνεται έτσι για τρίτη φορά πρόεδρος της χώρας. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΒΒC το κριτήριο των Ρουμάνων στις προεδρικές εκλογές  ήταν ήταν "το μη χείρον βέλτιστον". Προτίμησαν, δηλαδή τον Ιλιέσκου που γνώριζαν παρά τον εξτρεμιστή υποψήφιο που δεν γνωρίζουν, δηλαδή τον εθνικιστή Κορνέλιου Βάντιμ Τούντορ.

Σε δύο εβδομάδες η τελική δικαστική απόφαση για τον Πινοσέτ
Νέες προσπάθειες γίνονται στη Χιλή ώστε να προσέλθει στη δικαιοσύνη ο πρώην δικτάτορας Αγκούστο Πινοσέτ, παρά την απόφαση εφετείου τη Δευτέρα να απορρίψει προηγουμενη πρόταση του δικαστή Χουάν Γκούζμαν  για σύλληψη του Πινοσέτ με τις κατηγορίες για απαγωγές και δολοφονίες. Αμέσως μετά την απόφαση του εφετείου τη Δευτέρα κορυφαίοι δικηγόροι που εκπροσωπούν τις οικογένειες των θυμάτων και οργανωσεις υπέρ της προστασίας των ανρθωπίνων δικαιωμάτων κατέθεσαν με τη σειρά τους έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χιλής, το οποίο και αναμένεται να εκδόσει την οριστική απόφαση για τον Αγκούστο ΠΙνοσέτ σε δύο εβδομάδες.

Τελευταία επίσημη επίσκεψη Κλίντον
Ο πρόεδρος Κλίντον πραγματοποιεί την τελευταία του επίσημη επίσκεψη πριν αποχωρήσει από το Λευκό Οίκο. Μεταβαίνει σήμερα στο Μπέλφαστ σε μια προσπάθεια να επισπεύσει την ειρηνευτική διαδικασία στη Β. Ιρλανδία 

Σύνοδος για την αντιμετώπιση του εγκλήματος
Υπουργοί δικαιοσύνης από 160 χώρες πραγματοποιούν σήμερα συνάντηση στη Σικελία για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος σε όλο τον κόσμο.

"Ιάπωνας πολίτης" ο Φουτζιμόρι
Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας αποφάσισε ότι ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουτζιμόρι είναι Ιάπωνας πολίτης και συνεπώς μπορεί να παραμείνει στη χώρα όσο επιθυμεί. Η απόφαση αυτή απομακρύνει την πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης κατά του κ. Φουτζιμόρι από τις δικαστικές αρχές του Περού ώστε να λογοδοτήσει στη Δικαιοσύνη για υποθέσεις διαφθοράς, πώλησης όπλων και ναρκωτικών.

Αθλητική συμφωνία ρεκορ
Ο αμερικανός παίχτης του μπειζμπολ Άλεξ Ροντρίγκες έγινε ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο στην ιστορία του αθλητισμού. Ο 25χρόνος Ροντρίγκες υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο με την ομάδα Τέξας Ρειντζερς, συμβόλαιο που του εξασφαλίζει 252 εκατ. δολλάρια.

Επιστρέφει το Εντέβορ
Το διαστημικό λεωφορείο Εντέβορ επέστρεψε στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του να προσθέσει δηλαδή 2 τεράστιους ηλικακούς συλλέκτες στο διεθνή διαστημικο σταθμό που βρίσκεται υπό κατασκευή. Οι ηλιακοί συλλέκτες θα εξασφαλίσουν ενέργεια για τη λειτουργία του σταθμού, που είναι ορατός με γυμνό μάτι από τη Γη και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2006.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.