Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οπαδοί των δύο υποψηφίων περιμένουν με αγωνία την απόφαση
Οπαδοί των δύο υποψηφίων περιμένουν με αγωνία την απόφαση

(12/12/2000, 17:00 GMT)

Αμερικανικές εκλογές : Αναμένεται η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο  αμερικανικός λαός αναμένει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, στην Ουάσινγκτον, που μπορεί να κρίνει και την τελική έκβαση των προεδρικών εκλογών. Οι δικηγόροι των δύο υποψηφίων για το ανώτατο αξίωμα της χώρας, Τζόρτζ Μπους και Αλ Γκόρ,  ανέπτυξαν χθες στο Δικαστήριο τα επιχειρήματά τους για την επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων στην Φλόριδα: ο Αλ Γκορ ζητά τη συνέχισή τους, ενώ ο Τζορτζ Μπους λέει όχι. Σήμερα η Φλόρδα, όπως και οι άλλες πολιτείες, θα πρέπει να υποβάλουν τους καταλόγους με τα ονόματα των εκπροσώπων τους στο σώμα των εκλεκτόρων που θ'αναδείξουν, με την ψήφο τους, τον νέο πρόεδρο της χώρας.

Επίσκεψη του προέδρου Κλίντον στην Ιρλανδία
Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπιλ Κλίντον άρχισε σήμερα τριήμερη επίσκεψη στην Ιρλανδική Δημοκρατία, την Βόρεια Ιρλανδία και την Αγγλία, με πρώτο σταθμό το Δουβλίνο. Οπως επισημαίνουν πολλοί παρατηρητές, θα είναι η τελευταία επίσκεψη που πραγματοποιεί στο εξωτερικό ως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.  Στόχος της επίσκεψής του είναι να συμβάλει στην άρση του αδιεξόδου στο Βορειο-ρλανδικό και στη συνέχιση έτσι της ειρηνευτικής διαδικασίας. Μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Ιρλανδικής Δημοκρατίας, Μπέρτι Αχέρν, ο κ. Κλίντον θα εκφωνήσει λόγο σε μία πόλη στα σύνορα της Ιλανδικής Δημοκρατίας με τη Βόρεια Ιρλανδία όπου αναμένεται να καταδικάσει τους αντιφρονούντες του ΙΡΑ που εξακολουθούν να αρνούνται ν'αποκηρύξουν τη βία.

Eλλάδα - Ολυμπιακοί αγώνες
Η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου δήλωσε  σήμερα στη Λωζάνη ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στην προετοιμασία των αγώνων. Η κυρία Αγγελοπούλου είπε ότι  η ομάδα για την προετοιμασία των Ολυμπιακών αγώνων εργάζεται μόνο για το σκοπό αυτό, πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια μέρα και σημείωσε πως οι αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα θα είναι πολύ καλοί. Σημείωσε ακόμα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμεύσει κονδύλι ύψους ενός δισεκατομυρίου λιρών για την υποδομή που χρειάζεται, όπως η κατασκευή δρόμων. Το μέλος της συντονιστικής επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Αλεξ Γκιλέϊντι ανέφερε ότι η Αθήνα δεν πρέπει να πάει πίσω στις παλιές άσχημες, όπως τις χαρακτήρισε μέρες, προσθέτοντας ότι εάν τα έργα συνεχιστούν με τον τρόπο που εκτελούνται τώρα, οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα θα είναι καλοί.

Σύνοδος για την αντιμετώπιση του εγκλήματος
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν κάλεσε όλες τις χώρες να αντιδράσουν προκειμένου να καταπολεμηθεί το συνοριακό έγκλημα. Ο κ. Ανάν μιλούσε κατά την έναρξη των εργασιών της διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιείται στο Παλέρμο της Σικελίας με στόχο την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος. Οι υπουργοί δικαιοσύνης εκατόν πενήντα και πλέον χωρών θα υπογράψουν τη συνθήκη, που ενέκρινε τον περασμένο μήνα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η οποία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη λήψη αυστηρών μέτρων εναντίον εκείνων που διακινούν παράνομα μετανάστες ή ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.

Yραντλίες χρησιμοποίησε η τουρκική αστυνομία για να διαλύσει διαδηλωτές στην Αγκυρα
Ειδικές μονάδες της αστυνομίας χρησιμοποίησαν υδραντλίες για να διαλύσουν εκατό περίπου διαδηλωτές στην Αγκυρα που συμμετείχαν σε συγκέντρωση συμπαράστασης για τους κρατούμενους των φυλακών που έχουν κατέβει σε απεργία πείνας. Εξάλλου στην Κωνσταντινούπολη, δύο χιλιάδες αστυνομικοί πραγματοποίησαν πορεία ζητώντας καλύτερη προστασία από τις επιθέσεις των ανταρτών.  Χθες τη νύχτα, δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίσθηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν δέχθηκε επίθεση.

Σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και Βορείου Κορέας
Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα συνάψει διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρειο Κορέα για πρώτη φορά από την δημιουργία του κομουνιστικού αυτού κράτους, πριν από πενήντα και πλέον χρόνια. Η ανακοίνωση έγινε ύστερα από το τέλος των συνομιλιών στο Λονδίνο που κράτησαν πέντε περίπου μέρες μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων του Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και αντιπροσωπείας της Βορείου Κορέας.

Συνέντευξη του τέως προέδρου της Γιουγκοσλαβίας
Ο τέως πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλομποταν Μιλόσεβιτς στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε από τον Οκτώβριο οπότε και αναγκάστηκε να φύγει από την εξουσία, δήλωσε ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του για τα χρόνια που διετέλεσε ως πρόεδρος της χώρας. Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Μιλόσεβιτς χαρακτήρισε την προεδρία του ως αγώνα για ειρήνη. Ο Μιλόσεβιτς, ο οποίος έχει παραπεμφθεί στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, επανήλθε στην πολιτική ζωή της Γιουγκοσλαβίας αφού επενεξελέγη αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Υπογραφή συμφωνίας για ειρήνη μεταξύ Αιθιοπίας - Ερυθραίας
Η Αιθιοπία και η Ερυθραία υπέγραψαν σήμερα στην Αλγερία ειρηνευτική συμφωνία. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Ιούνιο, τερμάτισε τις συγκρούσεις που διήρκησαν δύο περίπου χρόνια μεταξύ των δύο χωρών. Η ειρήνη μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας επιτεύχθηκε ύστερα από τη μεσολάβηση του προέδρου της Αλγερίας και με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ηνωμένων Εθνών.

Ρώσος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης συνελήφθη στην Ισπανία
Συνελήφθη στην Ισπανία ο Ρώσος μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Βλαντιμίρ Γκουσίνσκι. Την περασμένη εβδομάδα, εκδόθηκε ενταλμα για τη σύλληψή του, επειδή δεν είχε παρουσιασθεί στις αρχές στη Μόσχα για να ανακριθεί σχετικά με ορισμένες καταγγελίες για διαφθορά.

Κίνδυνος εξαφάνισης των κοραλλιογενών υφάλων
Ομάδα παρατηρητών της διεθνούς κοινότητας προέβλεψε ότι το 60% των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως θα εξαφανισθούν μέσα στα επόμενα τριάντα χρόνια εάν δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία τους. Η ομάδα η οποία αντιπροσωπεύει κυβερνήσεις και διάφορα ιδρύματα σε ογδόντα περίπου χώρες ανά τον κόσμο, ανέφερε ότι περισσότερα από το ένα τέταρτο των κοραλλιογενών υφάλων παγκοσμίως έχουν ήδη χαθεί, κυρίως λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας της θάλασσας ως αποτέλεσμα του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Αθλητική συμφωνία ρεκόρ
Ο αμερικανός παίχτης του μπειζμπολ Άλεξ Ροντρίγκες έγινε ο πλέον ακριβοπληρωμένος παίκτης στον κόσμο στην ιστορία του αθλητισμού. Ο 25χρόνος Ροντρίγκες υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο με την ομάδα Τέξας Ρειντζερς, συμβόλαιο που του εξασφαλίζει 252 εκατ. δολλάρια.

100 χρόνια γιορτάζει σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία Μερσεντές
Τα 100 της χρόνια γιορτάζει σήμερα η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία Μερσεντές. Πρίν  από ενα αιώνα το πρώτο αυτοκίνητο Μερσέντες παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ο οποίος έδωσε στο αυτοκίνητο το όνομα της κόρης του Μερσέντες. Τα πρώτα αυτοκίνητα που είχαν τη τιμή να φέρουν το σήμα της θρυλικής αυτοκινητοβιομηχανίας,  στοίχιζαν περίπου 100 χιλιάδες δολλάρια. Απο το πρώτο εκείνο αυτοκίνητο μέχρι σήμερα, η Μερσεντες έχει κατασκευάσει 19 εκατομμύρια αυτοκίνητα και πρίν δύο χρόνια συγχωνεύθηκε με την Αμερικανική Κράισλερ, με στόχο την κατακτηση της παγκόσμιας αγοράς.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.