Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Οι οπαδοί του Τζορτζ Μπους πανηγυρίζουν
Οι οπαδοί του Τζορτζ Μπους πανηγυρίζουν

(13/12/2000, 0800 GMT)

Απεφάνθη το Ανώτατο Δικαστήριο στις ΗΠΑ
Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την απόφασή του, η οποία κατά τα φαινόμενα αποτελεί πλήγμα για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Αλ Γκορ. Το δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Φλόριντας για την δια χειρός ανακαταμέτρηση των αποτελεσμάτων. Ο Αλ Γκορ και οι δικηγόροι του εξετάζουν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και αναμένεται να προβούν σε δηλώσεις αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ομως, ο Αλ Γκορ δέχεται πιέσεις να παραδεχθεί την ήττα του ακόμη και από στελέχη του κόμματός του. Εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών από την άλλη πλευρά δήλωσε ότι η δικαστική απόφαση αναγνωρίζει την εκλογική νίκη του Τζορτζ Μπους.

Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί στη Γάζα
Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν στη Γάζα ανάμεσα σε παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας και ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρεις Παλαιστίνοι αστυνομικοί σκοτώθηκαν. Οι συμπλοκές πραγματοποιήθηκαν ενώ ο ηγέτης των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ ολοκλήρωνε τις συνομιλίες στο Μαρόκο με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος. Στο Ισραήλ, το δεξιό κόμμα Λικούντ αναμένεται να αποφασίσει εάν ο υποψήφιος του κόμματος για τη θέση του πρωθυπουργού θα είναι ο Βενιαμίν Νετανιάχου ή ο Αριέλ Σαρόν.

Ανησυχίες του ΟΗΕ για τις συγκρούσεις στη Γουϊνέα
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, έστειλε ειδικό απεσταλμένο στη Γουϊνέα της Αφρικής για να διερευνήσει τα αίτια των συγκρούσεων ανάμεσα στα κυβερνητικά στρατεύματα και τους αντάρτες. Εξαιτίας των συγκρούσεων δεκάδες χιλιάδες άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Προτάσεις και προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει σήμερα μέτρα κατά του καπνίσματος, ασκώντας πιέσεις στις καπνοβιομηχανίες να αναγράφουν μεγαλύτερες προειδοποιήσεις για την υγεία στα πακέτα των τσιγάρων. Εάν ψηφισθεί η πρόταση, αυτό σημαίνει ότι οι καπνοβιομηχανίες θα υποχρεωθούν να παραχωρήσουν το 35% του μπροστινού μέρους του πακέτου και το 50% του πίσω μέρους σε προειδοποιήσεις κατά του καπνίσματος.

Την πρώτη του συνέντευξη παραχωρεί ο Μιλόσεβιτς
Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη από τότε που έχασε την εξουσία παρεχώρησε ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι η σημερινή κατάσταση της χώρας βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση μετά τις εκλογές και την ανάδειξη του Βόισλαβ Κοστούνιτσα. Ο κ. Μιλόσεβιτς καταφέρθηκε ακόμη μία φορά εναντίον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο ως γνωστόν έχει εκδώσει ένταλμα για τη σύλληψή του.

Στη Βόρειο Ιρλανδία ο Κλίντον
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον θα μεταβεί σήμερα στη Βόρειο Ιρλανδία. Ο Μπιλ Κλίντον και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες με τους ηγέτες των κομμάτων που διατηρούν ηγετικό ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.