Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετά τα πλήθη
Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρετά τα πλήθη


(14/12/2000, 0800 GMT)

Ο Τζορτζ Μπους νέος πρόεδρος των ΗΠΑ
Επειτα από πέντε εβδομάδες δικαστικών αγώνων, ο υπόψηφιος των Δημοκρατικών Αλ Γκορ παρεδέχθη την ήττα του και συνεχάρη τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Τζορτζ Μπους τον νεότερο για την εκλογή του. Ο ίδιος ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος περιγράφει τον εαυτό του ως έναν διαφορετικό Ρεπουμπλικανό, συντηρητικό μεν αλλά διαλλακτικό. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν έχει μεγάλη πείρα στην εξωτερική πολιτική, αλλά υπογραμμίζουν ότι ο Τζορτζ Μπους είχε ασκήσει κριτική εναντίον των αμερικανικών επεμβάσεων στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον νέο Αμερικανό πρόεδρο έχουν ήδη στείλει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο πρόεδρος της Κίνας και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας.

Ο Μπιλ Κλίντον συναντά τη βασίλισσα Ελισάβετ
Ο Μπιλ Κλίντον πρόκειται να πραγματοποιήσει συνομιλίες με τη Βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αγγλία και την Ιρλανδία. Στο πανεπιστήμιο Warwick αναμένεται να εκφωνήσει τον τελευταίο του λόγο για την εξωτερική πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Μπιλ Κλίντον αναμένεται να αναφερθεί στο αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα σε πλουσίους και φτωχούς, αλλά και στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του AIDS.

Δηλώσεις Κουκ για τη δολοφονία Σόντερς
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ρόμπιν Κούκ, απαντώντας στην προκήρυξη της 17 Νοέμβρη, δήλωσε ότι πρόκειται για "μία απόπειρα της οργάνωσης να δικαιολογήσει τη δολοφονία του Στίβεν Σόντερς". Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο Στίβεν Σόντερς δεν είχε παίξει κανέναν απολύτως ρόλο στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ κατά του Κοσσυφοπεδίου.

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν τον σύνδεσμο ανάμεσα στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και την προτεινόμενη δύναμη ταχείας επεμβάσεως της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλλες υπογραμμίζει ότι η Γαλλία και η Τουρκία φαίνεται να καθυστερούν τις διαδικασίες, κάθε μία για τους δικούς της λόγους.

Επίσκεψη Πούτιν στην Κούβα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έφθασε πριν από λίγο στην Κούβα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη - την πρώτη του είδους μετά τη σοβιετική εποχή. Ο κ. Πούτιν διαβεβαιώνει ότι θέλει να αποκαταστήσει τους δεσμούς της Ρωσίας με την κομμουνιστική Κούβα.

Στοιχεία για τις τρελές αγελάδες στη Γαλλία
Νέες έρευνες αποκαλύπτουν ότι η ασθένεια των τρελών αγελάδων στη Γαλλία έχει λάβει σοβαρότερες διαστάσεις από εκείνες που παραδέχονται οι επίσημες αρχές. Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature, από το 1987 και μετά τουλάχιστον χίλιες διακόσιες αγελάδες στη Γαλλία έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.