Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

  • Ο Κόλιν Πάουελ και ο Τζορτζ Μπους
  • (16/12/2000, 08.00 GMT)

    Τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ σχηματίζει σήμερα ο Τζόρτζ Μπους
    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα τα ονόματα των στενών συνεργατών του στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος αναμένεται να διορίσει τον πρώτο μαύρο υπουργό Εξωτερικών στα χρονικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Πηγές προσκείμενες στον Τζορτζ Μπους αναφέρουν ότι τη θέση του υπουργού Εξωτερικών αναμένεται να καταλάβει ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ.

    Νέα προσπάθεια Κλίντον για ειρήνευση στη Μέση Ανατολή
    O Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον φαίνεται αποφασισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, να διασφαλίσει μία ειρηνευτική συμφωνία για το Μεσανατολικό, πριν εγκαταλείψει τα καθήκοντά του τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι συνομιλίες ενδέχεται να πραγματοποιηθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ εξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Μέσα σε έντεκα εβδομάδες συγκρούσεων ο αριθμός των νεκρών προσεγγίζει τους 330, με περισσότερα θύματα από την πλευρά των Παλαιστινίων. Την ίδια στιγμή ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Αμπού Σανάμπ προειδοποιεί τον Γιασέρ Αραφάτ να μην συναντηθεί με τον Εχούντ Μπαράκ.

    Η εκλογή Μπους στις ΗΠΑ δεν επηρεάζει τις σχέσεις με τη Ρωσία, λέει ο Πούτιν
    Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε από την Κούβα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι η εκλογή του Τζορτζ Μπους του νεότερου στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία.

    Δεν τα βρήκε το ΝΑΤΟ για την δύναμη ταχείας επεμβάσεως της ΕΕ
    Στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για τους δεσμούς της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας με την υπό διαμόρφωση δύναμη ταχείας επεμβάσεως της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Τουρκία εμμένει στις απόψεις της, διεκδικώντας να συμμετέχει στη λήψη αποφάσεων για την αμυντική δύναμη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Επίσκεψη Χάιντερ στο Βατικανό
    Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην Ρώμη μετά τις διαδηλώσεις εκατοντάδων ατόμων που διαμαρτύρονται για την επίσκεψη του ακροδεξιού Αυστριακού πολιτικού, Γιορκ Χάιντερ στο Βατικανό. Ο Γιορκ Χάιντερ επισκέπτεται την Ιταλία με σκοπό να δωρήσει στον Πάπα ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο από την αυστριακή επαρχία της Καρινθίας, της οποίας είναι κυβερνήτης.

    Νέα βομβιστική επίθεση στη Σαουδική Αραβία
    Στη Σαουδική Αραβία, πραγματοποιήθηκε και νέα έκρηξη σε αυτοκίνητο Βρετανού πολίτη. Πρόκειται για την τρίτη επίθεση εναντίον Βρετανού μέσα σε ένα μήνα.

    Και απολύσεις λόγω του e-mail
    Πέντε δικηγόροι μιας βρετανικής εταιρείας κινδυνεύουν να απολυθούν επειδή διακίνησαν ένα e-mail - ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - με σεξουαλικό περιεχόμενο. Το μήνυμα έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε λίγες ημέρες.

    Βιβλίο για τη θητεία του Μπλ Κλίντον στο Λευκό Οίκο γράφει η Χίλαρι
    Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών και γερουσιαστής πλέον της Νέας Υόρκης, η Χίλαρι Κλίντον, αναμένεται να γράψει ένα βιβλίο για την οκταεκτή θητεία του συζύγου της στο Λευκό Οίκο. Ηδη, αμερικανικός εκδοτικός οίκος προσέφερε οκτώ εκατομμύρια δολάρια στην κ. Κλίντον για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του βιβλίου.

    © BBC

    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.