Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Μπάρακ και Νετανιάχου
Μπάρακ και Νετανιάχου

(18/12/2000, 08.22 GMT)
 

Τελευταία προσπάθεια Κλίντον στη Μέση Ανατολή
Την τελευταία διπλωματική προσπάθειά του ως απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος για να επιτύχει ειρηνευτική συμφωνία στη Μέση Ανατολή ξεκινάει σήμερα ο Μπιλ Κλίντον. H τελευταία σύνοδος για το Μεσανατολικό - τον Ιούλιο στο Camp David - έληξε χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία και τώρα, παρά την συνεχιζόμενη βία στην περιοχή, Ισραηλινοί και Παλαιστίνοοι ξεκινούν νέο κύκλο ξεχωριστών διαβουλεύσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους για να συζητήσουν την πιθανότητα να ξεκινήσουν και πάλι οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

Εναντίον της Αμερικανικής στρατιωτικής εμπλοκής σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο η νέα σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Μπους
Ο νέος αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους ο νεότερος - όρισε την Κοντολίζα Ράις ως σύμβουλό του για θέματα Εθνικής Ασφαλείας. H κ. Ράις, που είναι ειδική στα θέματα της Ρωσίας εργάστηκε στο Λευκό Οίκο επί προεδρίας του πατέρα Τζορτζ Μπους. Σημειώνεται ότι στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η κ. Ράις είχε εκφράσει κριτική στην στρατιωτική εμπλοκή της χώρας της στη Βοσνία και στο Κοσσυφοπέδιο λέγοντας, μάλιστα, ότι οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως η αστυνομία του πλανήτη.

Σαββατοκύριακο τρόμου για την Αλγερία
 Σαββατοκύριακο τρόμου ήταν αυτό που πέρασε για την Αλγερία με πάνω από 30 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους από επιθέσεις ενόπλων. Το Σάββατο τη νύχτα ένοπλοι εισέβαλλαν σε ένα σχολείο στη πόλη Μεντέα και σκότωσαν τουλάχιστον 15 έφηβους μαθητές και ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου. Όλοι τους κοιμόντουσαν ή διάβαζαν την ώρα της εισβολής των ενόπλων. Και χθες σε μια άλλη επίθεση άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου σκοτώνοντας 14 επιβάτες.

Ψήφισμα για την κατάργηση της θανατικής ποινής
Ψήφισμα με περισσότερες από 2.7 εκατομμύρια υπογραφέςγια την κατάργηση της θανατικής ποινής δίνεται σήμερα στο γενικό γραματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν. Το ψήφισμα αναφέρει ότι η θανατική ποινή έρχεται σε σύγκρουση με το παγκόσμιο δικαίωμα της ζωής. Αναφέρει επίσης ότι η θανατική ποινή κάνει τον κόσμο μας απάνθρωπο γιατί θέτει ως προτεραιότητα την εκδικηση. Παρόλο που πολλές χώρες έχουν καταργήσει τη θανατική ποινή, εκτελέσεις πραγματοποιούνται ακόμη σε 92 χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Νέο κρούσμα ασθένειας τρελών αγελάδων στην Γερμανία
Δεύτερο κρούμα της ασθένειας των τρελών αγελάδων, επιβεβαίωσαν οι ιατρικές αρχές στη Γερμανία. Το ζώο που είχε προσβληθεί ήταν 5 ετών και σφαγιάσθηκε μετά τη διάγνωση την προηγούμενη εβδομάδα. Tο μολύσμένο ζώο εντοπίσθηκε κατά τη διάρκεια των περισσότερο επισταμένων  ιατρικών ελέγχων που άρχισαν να εφαρμόζονται στη Γερμανια από τον προηγούμενο μήνα όταν παρουσιάστηκε το πρώτο κρούσμα της ασθένειας. Οι ιατρικοί έλεγχοι συνεχίζονται στη Γερμανία και ερευνούνται άλλες δύο περιπτώσεις βοοειδών που ενδέχεται να έχουν επίσης προσβληθεί από την ασθένεια.

Στον Καναδά ο Πούτιν
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στον Καναδά σε μια προσπάθεια προωθησης των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων. Ο κ. Πούτιν θα επιχειρησει να πέισει επίσης τον καναδό πρωθυπουργο Ζαν Κρετιέν να αντιταχθεί στα αμερικανικά σχέδια για αμυντικό πυραυλικό σύστημα.

Παγετός μετά τους τυφώνες στις ΗΠΑ
Δύο ημέρες μετά τους χειρότερους τυφώνες που έπληξαν την Αλαμπάμα εδώ 70 χρόνια, ένα κύμα παγετού ρίχνει τη θερμοκρασία στους 7 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν και δημιουργεί περισσότερα προβλήματα για την Αμερικανική αυτή Πολιτεία. Οι τύφωνες του Σαββάτου στέρησαν τη ζωή σε 10 ανθρώπους, δεκάδες τραυματίστηκαν, πολλά σπίτια καταστράφηκαν και χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Συμβόλαιο δολοφονίας στο Διαδίκτυο
Οι αρχές στη νότιο Κορέα ξεκίνησαν έρευνες για ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο που ενθαρρύνουν την αυτοκτονία ή τους βοηθούν τους ανθρώπους που θέλουν να πεθάνουν να βρουν άτομα πρόθυμα να τους δολοφονήσουν. Οι έρευνες ακολουθούν τη σύλληψη ενός άνδρα που κατέθεσε ότι άλλος άνδρας, που γνώρισε στο Διαδίκτυο, τον πλήρωσε 800 δολλάρια για να τον δολοφονήσει. Οι αρχές είπαν ότι πρόκειται για την πρώτη γνωστή περίπτωση συμβολαίου δολοφονίας που κλείνεται στο Διαδίκτυο.
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.