Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Την εισροή ξένων εργαζομένων θέλει να προλάβει ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ
Την εισροή ξένων εργαζομένων θέλει να προλάβει ο γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ


(18/12/2000, 1930 GMT)

Μέτρα για την εσωτερική μετανάστευση μετά τη διεύρυνση της ΕΕ προτείνει το Βερολίνο
Η Γερμανία υποστηρίζει ότι οι εργαζόμενοι από τις υποψήφιες προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρες θα πρέπει να περιμένουν 7 χρόνια μετά την είσοδο της χώρας τους στην Κοινότητα πριν αποκτήσουν το δικαίωμα εργασίας στις υπόλοιπες χώρες μέλη. Η γερμανική πρόταση έγινε από τον ίδιο τον καγκελάριο της χώρας, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Καθώς η προοπτική εισροής στη Γερμανία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων -κυρίως απο την Πολωνία και την Τσεχία- είναι υπαρκτή, έχει αναγνωρισθεί εδώ και καιρό ότι κάποια μεταβατική περίοδος είναι απαραίτητη. Είναι η πρώτη φορά όμως που επίσημα προτείνεται τέτοιο χρονοδιάγραμμα για τους εργαζόμενους από τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Ισραηλινή Βουλή: Ναί στην επάνοδο Νετανιάχου, όχι σε βουλευτικές εκλογές
Στο Ισραήλ τα σχέδια του κόμματος Λικούντ για άμεση αποπομπή του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος δέχθηκαν πλήγμα μετά την απόφαση του κόμματος "Σας" των ορθοδόξων Εβραίων να καταψηφίσει πρόταση για τη διάλυση της Βουλής και την προκύρηξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.  Η Κνεσέτ πάντως, έδωσε το πράσινο φως στον ηγέτη του Λικούντ Μπινιαμίν Νετανιάχου να θέσει υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία της χώρας ως αντίπαλος του Εχούντ Μπαράκ στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν μόνο για το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Στην Ουάσινγκτον ο Τζορτζ Μπους
Ο εντολοδόχος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζόρτζ Μπους ο νεώτερος, άρχισε συνομιλίες με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον. Ο κ. Μπους συναντήθηκε αρχικά με τον διοικητή της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρήνσπαν. Κοινός στόχος των δύο ανδρών είναι να  συνεχισθεί η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας. Όπως είπε όμως ο κ. Μπους μετά τη συνάντηση υπάρχουν φόβοι για επικείμενη ύφεση. Στην προεκλογική του εκστρατεία ο κ. Μπους υποσχέθηκε μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο κ. Γκρήνσπαν προτιμά να χρησιμοποιηθεί το αμερικανικό πλεόνασμα για την αποπληρωμή χρεών του δημόσιου τομέα και όχι για φορολογικές απαλλαγές.

Βόμβα στον καθεδρικό ναό του Μιλάνο
Η αστυνομία του Μιλάνο ανακάλυψε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στον εξώστη του Ντουόμο, του περίφημου καθεδρικού ναού της πόλης. Οι αστυνομικές αρχές τόνισαν ότι στη βόμβα υπήρχε ωρολογιακός μηχανισμός και είχε προγραμματισθεί να πυροδοτηθεί τρείς ώρες μετά την ανακάλυψή της, ενώ περιείχε ένα κιλό εκρηκτικής ύλης.

Νατοϊκή ανακοίνωση για τα αιματηρά επεισόδια στο Κοσσυφοπέδιο
Oι Βέλγοι στρατιώτες που βρέθηκαν στο κέντρο των ταραχών μεταξύ Σέρβων και της δύναμης Κ-For στην πόλη Λεπόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου το περασμένο Σαββατοκύριακο, κρατήθηκαν αιχμάλωτοι για τρείς ώρες, ενώ τούς αφαιρέθηκε και μέρος του οπλισμού τους, σύμφωνα με Νατοϊκό εκπρόσωπο. Η ίδια πηγή λέει ότι οι 6 Βέλγοι στρατιωτικοί και ένας πολιτικός υπάλληλος της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης περικυκλώθηκαν από 200 διαδηλώτες. Στο τέλος αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από διαπραγματεύσεις του Βέλγου διοικητή τους με το πλήθος, αλλά κατά τη διάρκεια των ταραχών έχασαν δύο όπλα και μερικά πολεμοφόδια.

Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας εκατοντάδων κρατουμένων στην Τουρκία
Συνεχίζονται οι απεργίες πείνας εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων σε πολλές τουρκικές φυλακές, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική επίλυσης της κρίσης. Ορισμένοι κρατούμενοι δεν έχουν λάβει τροφή εδώ και 60 ημέρες ενώ οι γιατροί που τους παρακολουθούν λένε ότι μερικοί από αυτούς βρίσκονται στα πρόθυρα του θανάτου. Οι 250 κρατούμενοι που συμμετέχουν στην απεργία πείνας διαμαρτύρονται ενάντια στα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης να τους μετακινήσει από ομαδικές πτέρυγες των φυλακών σε μικρά κελιά του ενός ατόμου.

Ψήφισμα για κατάργηση της θανατικής ποινής
Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αννάν παρέλαβε ψήφισμα με τρισήμισι εκατομμύρια υπογραφές που ζητά την κατάργηση της θανατικής ποινής. Η εσχάτη των ποινών ισχύει σε πάνω από 90 χώρες, αν και οι πολέμιοι της τονίζουν ότι η εφαρμογή της δεν συμβάλλει στη μείωση της εγκληματικότητας.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.