Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ο Βενιαμίν Νετανιάχου
Ο Βενιαμίν Νετανιάχου


(19/12/2000, 06 40 GMT)

Σε δύο επίπεδα η πιθανότητα λύσης για το Μεσανατολικό
Ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων συνεχίζονται, το ενδιαφέρον πλέον για την πιθανότητα εξεύρεσης λύσης εστιάζεται σε δύο επίπεδα. Καταρχήν, στις εκλογές που θα γίνουν στο Ισραήλ στις 6 Φεβρουαρίου για την ανάδειξη νέου Πρωθυπουργού, αλλά και στις διαβουλεύσεις που έχουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι στην Washington στην τελευταία διπλωματική προσπάθεια της κυβέρνησης του Μπιλ Κλίντον να βρεθεί μια λύση στην κρίση των τελευεταίων μηνών στη Μέση Ανατολή.

Πρώτη μέρα του προέδρου
Tην πρώτη του ημέρα ως Αμερικανός πρόεδρος πέρασε χθες στην Ουάσινγκτον o Τζορτζ Μπους ο νεότερος. Ο κ. Μπους πραγματοποίησε αρκετές συναντήσεις με σκοπό την άμεση υλοποίηση της προεκλογικής του εξαγγελίας για μεγάλη περικοπή φόρων, αλλά και προσπαθώντας να επουλώσει ορισμένα από τα τραύματα που έφερε στο Αμερικανικό πολιτικό τοπίο η δικαστική αντιπαράθεση μετά από τις εκλογές. Σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον απερχόμενο πρόεδρο Κλίντον και τον μεγάλο αντίπαλό του στην κούρσα για τιον Λευκό Οίκο, αντιπρόεδρο Αλ Γκορ. Ο κ.Μπους προχωρεί στον καταρτισμό της κυβέρνησής του όπου ήδη έχει ορίσει ως υπουργό Εξωτερικών τον Κόλιν Πάουελ.

Εκρηξη ηφαιστείου στο Μεξικό
Εξερράγη, πριν από λίγες ώρες, το ηφαίστειο Ποποκατεπετλ, που βρίσκεται 60χλμ. από την Πόλη του Μεξικούσ. Δεν υπάρχουν, προς το παρόν, πληροφορίες για θύματα. Εικόνες που μεταδίδει η μεξικανικη τηλεόραση δείχνουν τη λάβα να εκτοξεύεται στον αέρα. Την Παρασκευή οι Αρχές είχαν προσπαθήσει να απομακρύνουν, προληπτικά, 10.000 κατοίκους από την περιοχή, ωστόσο πολλοί χωρικοί είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, φοβούμενοι λεηλασίες.

"Ελληνική αγωνία για την ένταξη στη ζώνη του ευρώ" γράφουν οι Φαϊνανσιαλ Τάιμς
"Ανήσυχοι οι Ελληνες όσο πλησιάζει η ημερομηνία για την ένταξη στο ευρώ". Με αυτό τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα "Φαϊνανσιαλ Τάιμς", στο σημερινό της φύλλο, αναφέρεται στην Ελληνική οικονομία 13 μέρες πριν από την ένταξη στη ζώνη του ευρώ. Η εφημερίδα γράφει ότι η αισιοδοξία στην Ελλάδα για τη μείωση του πληθωρισμού και του ελλείματος στον προϋπολογισμό αντικαθίσταται από αγωνία για το αν η Ελληνική οικονομία θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τις άλλες χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ.

Αρνηση των ΗΠΑ για συμμετοχή σε νέο περιβαντολλογικό συνέδριο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αρνούνται να συμμετέχουν σε νέα περιβαντολλογική συνάντηση στη Νορβηγία ώστε να συζητήσουν με τους υπουργούς περιβάλλοντος της ΕΕ, την πολιτική αντιμετώπισης του φαινόμενου του θερμοκηπίου και την αλλαγή του κλίματος. Ύστερα από την αποτυχία της διεθνούς συνόδου για το περιβάλλον στη Χάγη, να γεφυρώσει τις διαφορές Ευρώπης -Αμερικής για το ποσοστό μειωσης των αμερικανικών ρύπων, η Νορβηγία πρότεινε να διοργανώσει νέο συνέδριο σε μια απόπειρα να συμβιβαστούν οι δύο πλευρές- απόπειρα που όπως εκτιμούν οι αναλυτές μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει αποτύχει.

Διεθνής ενεση  στην οικονομία της Αργεντινή
Οικονομική ενίσχυση ύψους 40 εκατομμυρίων δολλαρίων θα δεχθεί η Αργεντινή, από το διεθνές νομισματικό ταμείο και την παγκόσμια τράπεζα σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομία της χώρας ύστερα από δύο χρόνια έντονης ύφεσης.

Με υποβρύχια η μεταφορά ναρκωτικών στην Κολομβία
Υποβρύχια και ένα ολόκληρο κινητό χωριό, κατασκευασμένο πάνω σε ρόδες χρησιμοποιούσε ο Πάμπλο Εσκομπάρ, πρώην αρχηγός του καρτέλ ναρκωτικών Μεντελίν στην Κολομβία για να εξαπατά τις αρχές και να διακινεί ναρκωτικά, κυρίως κοκαϊνη στο εσωτερικό της Κολομβίας αλλά και σε άλλες χώρες.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.