Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Ανδρες του τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην Αγκυρα
Ανδρες του τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην Αγκυρα

(21/12/2000, 0600 GMT)

Σύγχιση στις τουρκικές φυλακές
Σύγχιση επικρατεί για την κατάσταση στις φυλακές της Τουρκίας παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης της χώρας ότι η επιχείρηση ολοκληρώθηκε. Από την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας σε 20 φυλακές της χώρας - όπου κρατούμενοι πραγματοποιούσαν απεργία πείνας εδώ και περίπου 2 μήνες διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο σωφρονιστικό σύστημα της χώρας - από την επέμβαση αυτή, 19 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, οι 17 από τους οποίους ήταν κρατούμενοι. Οι αρχές είπαν ότι οι περισσότεροι από τους κρατουμένους που έχασαν την ζωή τους αυτοπυρπολήθηκαν, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μεγαλύτερος. Παράλληλα, οι περίπου 800 κρατούμενοι που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αρνούνται να σταματήσουν την απεργία πείνας και υπάρχουν καταγγελίες ότι το υπουργείο Υγείας διέταξε τους γιατρούς να τους αναγκάσουν να φάνε έστω και δια της βίας.

Ο Μπούς επιλέγει τους υπουργούς του
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επέλεξε τον υπουργό των Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση. Πρόκειται γιά τον κ. Πολ Ο Νήλ - τον πρόεδρο της τεράστιας εταιρείας αλουμινίου Alcoa. Αλλά μέλη της κυβέρνησης Μπους θα είναι η κα. Αν Βένεμαν που αναλαμβάνει το υπουργείο Γεωργίας και ο κ. Ντον Εβανς - επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Μπους - που διορίζεται υπουργός Εμπορίου. Εξάλλου , η κα. Μελ Μαρτίνεζ - πρώην πρόσφυγας από την Κούβα - τοποθετείται στο υπουργείο Στέγασης και Ανάπτυξης των Πόλεων.

Ενημερώθηκε ο Μπιλ Κλίντον γιά τη Μέση Ανατολή
O πρόεδρος Κλίντον συναντήθηκε με παλαιστίνιους και ισραηλινούς διαπραγματευτές στο Λευκό Οίκο στα πλαίσια των προσπαθειών να επαναρχίσει η ειρηνευτική διαδικασία γιά τη Μέση Ανατολή. Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι στόχος της συνάντησης ήταν ο πρόεδρος Κλίντον να εκτιμήσει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και να παράλληλα να αντιληφθεί αν είναι δυνατό να σημειωθεί πρόοδος στις προσπάθειες γιά την αποκατάσταση της ειρήνης. Σημειώνουμε ότι μετά από συνομιλίες διάρκειας δύο ημερών σε αεροπορική βάση κοντά στην Ουάσιγκτον , ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπροσωπείας - ο υπουργός των Εξωτερικών Σλόμο μπεν Αμί - είπε ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας αν οι δύο πλευρές επιδείξουν πνεύμα καλή θελήσεως.

Γερμανία: Προειδοποίηση γιά τα λουκάνικα 
Η Γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το καταναλωτικό κοινό να σταματήσει τα τρώει ορισμένα είδη λουκάνικα που περιέχουν κρέας από τη σπονδυλική στήλη των ζώων. Με ανακοινωσή του, το υπουργείου Υγείας παρωτρύνει τους παραγωγούς να αποσύρουν  αμέσως από την αγορά τα προιόντα που περιέχουν κρέας από τη ραχοκοκαλιά των ζώων. Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τις προειδοποιήσεις από την πλευρά ινστιτούτου που ειδικεύεται στην κτηνιατρική  και παράλληλα φροντίζει γιά την προστασία του καταναλωτή. Το ινστιτούτο αυτό θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος ορισμένα λουκάνικα στην αγορά να είναι μολυσμένα με την ασθένεια των τρελλών αγελάδων.

Κοσσυφοπέδιο: Συνομιλίες γιά τις επιθέσεις των Αλβανοφώνων
Στο Κοσσυφοπέδιο, η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ έκανε γνωστό ότι σημειώθηκε πρόοδος στις προσπάθειες που γίνονται για να σταματήσουν οι επιθέσεις των Αλβανοφώνων ανταρτών κατά μήκος των συνόρων με την Σερβία. Η ειρηνευτική δύναμη του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί συνομιλίες για το θέμα με τις αρχές της Σερβίας. Όμως, ορισμένοι Αλβανόφωνοι του Κοσσυφοπεδίου λένε ότι η πίεση στα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης να αναλάβουν δράση για το θέμα συνδέεται με τις κοινοβουλευτικές εκλογές του Σαββάτου στη Σερβία.

Ιταλία: Ερευνες γιά τους ειρηνευτές που πέθαναν από λευχαιμία 
Πλήθος ερωτηματικών έχει εγείρει στην Ιταλία η υπόθεση στρατιωτών της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο που πάσχουν από λευχαιμία. Οι αρχές της Ιταλίας έχουν διατάξει έρευνα για να διαπιστώσουν αν τα περιστατικά οφείλονται στις βόμβες με κεφαλές απεμπλουτισμένου ουρανίου που είχε ρίξει το ΝΑΤΟ κατά τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πέρεζ κατεβαίνει στις εκλογές
Στο Ισραήλ ο παλαίμαχος πολιτικός Σιμόν Πέρεζ - στον οποίον έχει απονεμηθεί το νόμπελ ειρήνης - ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητας στις εκλογές του Φεβρουαρίου.

Τη σύλληψη το Μοντεσίνος επιδιώκει ο ντε Κουεγιάρ
Ο πρωθυπουργός του Περού , Χαβιέ Περέζ ντε Κουεγιάρ , ζήτησε από την  κυβέρνηση της Βενεζουέλας να συλλάβει τον φυγόδικο πρώην  αργηγό των περουβιανών μυστικών υπηρεσιών Βλαντίνιρο Μοντεσίνος.

 
 
 
 
 
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.