Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους
Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους

(27/12/2000, 1130 GMT)

Νέα Σύνοδος Κορυφής για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ηγέτες του Ισραήλ, της Αιγύπτου και των Παλαιστινίων πρόκειται να συναντηθούν αύριο καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για την Μέση Ανατολή. Η ισραηλινή ραδιοφωνία μετέδωσε ότι η πραγματοποίηση της συνόδου συμφωνήθηκε χθες τη νύχτα κατά την συζήτηση που είχε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Μπάρακ, με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Γασέρ Αραφάτ και ότι η σύνοδος θα γίνει στο θέρετρο Σαρμ ελ-Σείχ της Αιγύπτου. Οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για να διαμορφώσουν τις θέσεις τους έναντι των τελευταίων συμβιβαστικών προτάσεων του προέδρου Κλίντον. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν φόρμουλες για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, το μέλλον των Παλαιστινίων προσφύγων και τα σύνορα ενός μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους.

Ενοπλος σκοτώνει επτά στην Βοστώνη των ΗΠΑ
Στις Ηνωμένες Πολιτείες η αστυνομία συνέλλαβε τον Μάικλ Μακντέρμοντ ο οποίος προσάγεται σήμερα στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι άρχισε χθες να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των συναδέλφων του σε μία εταιρεία συμβούλων στη Μασαχουσέτη με αποτέλεσμα να σκοτώσει επτά άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία τα κίνητρα του δράστη είχαν σχέση με την δουλειά. Ο ανταποκριτής του BBC στην Ουάσινγκτον αναφέρει ότι οι ένοπλες επιθέσεις σε χώρους εργασίας γίνονται ολοένα και πιό συχνές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σφαγή στη Σαουδική Αραβία
Πληροφορίες από την Σαουδική Αραβία αναφέρουν ότι ένας άνδρας δολοφόνησε ένδεκα μέλη της οικογένειας του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Ο διοικητής της αστυνομίας στη Μέκα είπε στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ότι ο σαραντάχρονος δράστης σκότωσε την πρώην σύζηγο του, τις τρείς θυγατέρες του καθώς και επτά στενούς συγγενείς του. Σύμφωνα με τον Σαουδάραβα αξιωματικό ο δράστης απήγαγε δύο παιδιά και απείλησε ότι θα τα σκοτώσει, όμως στο τέλος δεν υλοποίησε την απειλή του και αυτοκτόνησε.

Εκατοντάδες νεκροί από πυρκαγιά στην Κίνα
Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν ότι και τα 309 θύματα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε πολυώροφο εμπορικό κέντρο στη πόλη Λουογιάνγκ της κεντρικής Κίνας ήταν θαμώνες νυχτερινού κέντρου. Η κυβέρνηση διέταξε να κλείσουν όλα τα κέντρα που λειτουργούν χωρίς άδεια ή χωρίς συστήματα ελέγχου πυρκαγιών. Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε ότι η φωτιά προκλήθηκε λόγω αμέλειας κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου και η αστυνομία συνέλλαβε αρκετά άτομα.

Και προϊόντα γάλακτος θα παράγει η Κόκα Κόλα
Η Κόκα Κόλα επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλους τομείς. Ο αμερικανικός κολοσσός αποφάσησε να ξεκινήσει την παραγωγή γαλακτοκομικών προιόντων που κυρίως θα απευθύνονται σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Η εφημερίδα Wall Street Journal αποκαλύπτει ότι η Κόκα Κόλα θα ξεκινήσει την παραγωγή 5 διαφορετικών προιόντων γάλακτος τα οποία θα κυκλοφορήσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη και στην Λατινική Αμερική - όπου παραδοσιακά η κατανάλωση γάλακτος είναι υψηλή.

Αμερικανός Γερουσιαστής επικρίνει την πολιτική έναντι της Κολομβίας
Ο Γερουσιαστής Paul Wellstone κάλεσε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπούς, να αναθεωρήσει την πολιτική της Ουάσινγκτον έναντι της Κολομβίας. Ο κ. Wellstone, ο οποίος επισκέφθηκε την χώρα τον περασμένο μήνα, είπε ότι δεν είναι σωστό η Ουάσινγκτον να παρέχει οικονομική βοήθεια στις ένοπλες δυνάμεις της Κολομβίας εφ'οσον αυτές συνεργάζονται με δεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία με τον διαστημικό σταθμό Μιρ
Ρώσοι επιστήμονες του κέντρου ελέγχου αποστολής του Μιρ στη Μόσχα προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες που προκάλεσαν την διακοπή κάθε επικοινωνίας επί 20 ώρες την Δευτέρα και την Τρίτη με τον διαστημικό σταθμό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από την Γη. Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν πως η τροχιά του Μιρ παρέμεινε στο διάστημα αυτό σταθερή και δεν υπήρξε κανένας κίνδυνος να πέσει ο διαστημικός σταθμός στον πλανήτη μας. Τον περασμένο μήνα η Ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να παροπλίσει τον Μιρ - ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τη γή τα τελευταία 14 χρόνια - και να επικεντρώσει την προσοχή της στην ανάπτυξη του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

Καμμία αλλαγή στην πολιτική της Ινδίας στο Κασμίρ
Η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της στο Κασμίρ παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις αυτονομιστικών οργανώσεων που απέρριψαν την εκεχειρία του Δελχί. Κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι οι επιθέσεις δεν πρόκειται να ωθήσουν την κυβέρνηση να επανεξετάσει την ειρηνευτική διαδικασία. Χθες 4 στρατιώτες έχασαν την ζωή τους σε συγκρούσεις με Μουσουλμάνους αυτονομιστές στο τμήμα του Κασμίρ που διοικείται από την Ινδία.

Αναβάλλεται η ανάκριση του Πινοσέτ
Το Ανώτατο δικαστήριο της Χιλής ανέβαλλε την ανάκριση του πρώην δικτάτορα της χώρας στρατηγού Αυγούστου Πινοσέτ που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα, εώς ότου ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται για να διαπιστωθεί αν η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει την προσαγωγή του σε δίκη.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.