Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η αστυνομία ερευνά τον τόπο της επίθεσης για στοιχεία
Η αστυνομία ερευνά τον τόπο της επίθεσης για στοιχεία

(1/1/2001, 2200 GMT)

Τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Ισραήλ
Βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στην παραλιακή πόλη του Ισραήλ Νετάνια τραυματίζοντας τουλάχιστον 30 άτομα, ένα εκ των οποίων σοβαρά. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία που πιστεύει ότι ο βαριά τραυματίας είναι ο ίδιος ο βομβιστής. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε καθώς η παλαιστινιακή διοίκηση συζήτησε στη Γάζα τις διευκρινήσεις για τις αμερικανικές προτάσεις ειρήνευσης με το Ισραήλ. Οπως έγινε γνωστό ο παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ θα μεταβεί την Τρίτη στην Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Κλίντον.

Πλοίο με λαθρομετανάστες βυθίζεται στα παράλια της Τουρκίας
Πάνω από 50 άτομα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κοντά στα νότια παράλια της Τουρκίας, όταν πλοίο στο οποίο επέβαιναν λαθρομετανάστες βυθίστηκε. Σύμφωνα με τους διασωθέντες στο πλοίο επέβαιναν περίπου 80 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Οι αρχές έχουν περισυλλέξει έξη πτώματα και έχουν διασώσει περί τους 30 ναυαγούς. Οπως λένε δεν υπάροχυν πολλές ελπίδες να βρουν άλλους επιζώντες. Το υπό γεωργιανή σημαία πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από το Ισραήλ στην Ελλάδα. Ο πλοίαρχος και μέλη του πληρώματος είναι έλληνες.

Ελεύθεροι οι σέρβοι απαχθέντες
Απελευθερώθηκαν οι έξη σέρβοι που είχαν απαχθεί την Κυριακή από αλβανούς στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Σέρβοι επίσημοι λένε ότι οι έξη είναι καλά στην υγεία τους και ότι για την απελευθέρωσή τους βοήθησαν οι ενέργειες των σερβικών αρχών, του ΟΗΕ και της υπό νατοϊκή διοίκηση πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.

Η Ελλάδα στη ζώνη του Ευρώ
Η Ελλάδα είναι πλέον η 12η χώρα της ζώνης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος αφού πληροί όλα τα κριτήρια που είχαν τεθεί για ένταξη. Ωστόσο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίμ Ντούϊζεμπεργκ προειδοποίησε ότι η Ελλάδα έχει πολύ δουλειά να κάνει για να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες και να ελέγξει τον πληθωρισμό.

Ερευνες για την πυκαγιά στην Ολλανδία
Η ολλανδική αστυνομία και οι εμπειρογνώμονες της πυροσβεστικής ερευνούν πληροφορίες ότι οι έξοδοι κινδύνου σε καφέ-μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ήταν αποκλεισμένες και ότι τα παράθυρα ήταν φραγμένα. Οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν, ορισμένα σοβαρά.

Ενταση στην τηλεόραση της Τσεχίας
Καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το διορισμό νέου διευθυντή στην κρατική τηλεόραση της Τσεχίας, αυτός, με συνοδεία αστυνομικών και σωματοφυλάκων, μπήκε στα στούντιο στην Πράγα τα οποία έχουν καταλάβει δημοσιογράφοι, προκειμένου να διαπιστώσει τις ταυτότητες των διμαρτυρομένων. Την τελευταία εβδομάδα οι δημοσιογράφοι μεταδίδουν δικά τους δελτία ειδήσεων και ζητούν παραίτηση του νέου διευθυντή επειδή, όπως λένε, έχει στενές σχέσεις με ένα δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.