Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.
Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.

(07/01/2001, 08:30 GMT)

Βρετανία: Πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση για το "Σύνδρομο των Βαλκανίων"
Αυξάνονται οι πιέσεις που δέχεται η βρετανική κυβέρνηση για να υποβάλει σε ιατρικές εξετάσεις τους βρετανούς στρατιώτες που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας του βρετανικού κοινοβουλίου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει υπ' όψιν τις ανησυχίες που έχουν εκφρασθεί διεθνώς και να υποβάλει προληπτικά σε ιατρικές εξετάσεις όλους τους Βρετανούς στρατιώτες που υπηρέτησαν στη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο. Στο μεταξύ, το υπουργείο άμυνας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι, πριν από 10 χρόνια, κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Περσικό Κόλπο, είχε προειδοποιήσει τους στρατιώτες για τους κινδύνους από το απεμπλουτισμένο ουράνιο: η συμβουλή που είχε δοθεί εμπιστευτικά στους στρατιώτες ήταν πως έπρεπε να χρησιμοποιούν μάσκες για να μην εισπνέουν τη σκόνη από τις οβίδες, αν και οι αξιωματούχοι επέμεναν τότε, ότι οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι. Την διεξαγωγή ερευνών για τους κινδύνους του απεμπλουτισμένου ουρανίου ζήτησαν και οι βετεράνοι του πολέμου στον Περσικό. Η Βρεττανική κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσης χθές ότι βλήματα πυροβολικού με κεφαλές ουρανίου χρησιμοποιήθηκαν και σε πεδία βολής εντός των συνόρων της χώρας. Η επίσημη κυβερνητική θέση παραμένει ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, όμως ειδική εξεταστική επιτροπή της βουλής πρόκειται να ερευνήσει το θέμα περαιτέρω.

Πορτογάλοι επιστήμονες αποδεικνύουν την μόλυνση στο Κοσσυφοπέδιο
Πορτογάλοι επιστήμονες επισκέφθηκαν την περιοχή Κλίνα, στο δυτικό Κοσσυφοπέδιο όπου έχουν αναπτυχθεί οι Πορτογάλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης, και μέτρησαν τις ποσότητες ραδιενέργειας στο έδαφος. Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε να ερευνηθούν πλήρως οι κίνδυνοι από το απεμπλουτισμένο ουράνιο. Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι οι κίνδυνοι είναι μηδαμινοί, αλλά ο κ. Γκουτέρες δήλωσε ότι δεν είναι πλέον απολύτως σίγουρος για τις διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ ότι το απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ασφαλές. Η Πορτογαλία κάλεσε τους στρατιώτες που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια και παρουσιάζουν ασυνήθιστα συμπτώματα να υποβληθούν αμέσως σε ιατρικές εξετάσεις. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη εκφράσει ανησυχίες για τις περιπτώσεις λευχαιμίας μεταξύ των στρατιωτικών που μπορεί να έχουν σχέση με τη χρήση απεμπλουτισμένου ουρανίου. 16 στρατιώτες 6 χωρών, που υπηρέτησαν στα Βαλκάνια, έχουν πεθάνει από λευχαιμία. Εκπρόσωπος της διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο παραδέχτηκε ότι οι περιοχές που είχαν πληγεί από οβίδες απεμπλουτισμένου ουρανίου δεν έχουν "σφραγισθεί", παρά τις συστάσεις επιστημόνων του ΟΗΕ.
Ομάδα Πορτογάλων επιστημόνων έχει αρχίσει στο Κοσσυφοπέδιο τις μετρήσεις ραδιενέργειας σε περιοχές όπου το ΝΑΤΟ έρριξε  βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο. Το λεγόμενο σύνδρομο των Βαλκανίων απασχολεί έντονα τις χώρες στρατιώτες των οποίων έχουν υπηρετήσει στα Βαλκάνια. Συνολικά δεκαέξι πρώην ειρηνευτές, από έξι διαφορετικές χώρες έχουν ήδη πεθάνει από λευκαιμία.

Ανησυχία και μέτρα για τις τρελλές αγελάδες
Αγορανομικοί υπάλληλοι αρχίζουν σήμερα στην Ιρλανδία τη θανάτωση όλων των κοπαδιών που δεν έχουν εξεταστεί για την ασθένεια των τρελλών αγελάδων. Με το μέτρο αυτό πρόκειται να θανατωθούν έως και εξακόσιες χιλιάδες αγελάδες, σε μια προσπάθεια να επανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινούο στην κτηνοτροφική παραγωγή της χώρας. Την ίδια στιγμή στη Γαλία τα συνδικάτα που εκπροσωπούν τη βιομηχανία κρέατος έχουν αποκλείσει δρόμους σε όλη τη χώρα διαμαρτυρόμενα για την αποτυχία, όπως λένε, της κυβέρνησης να δώσει αποτελεσματική λύση στην κρίση που έχει ξεσπάσει μετά τη δημοσιοποίηση των κρουσμάτων της ασθένειας και στη Γαλλία.

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Ακτή Ελεφαντοστού
Απόπειρα πραξικοπήματος βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ακτή Ελεφαντοστού από τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Η κυβέρνηση της χώρας λέει τώρα ότι η κατάσταση είναι υπό τον έλεγχό της, όμως οι τελευταίες ειδήσεις μιλούν για σποραδικά πυρά στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας το Αμπιτζάν. Οι συγκρούσεις επικεντρώνονται όπως φαίνεται στον έλεγχο του κτιρίου της ραδιοτηλεόρασης, το οποίο νωρίτερα είχε καταληφθεί από  στασιαστές στρατιωτικούς, που μετέδωσαν μάλιστα και μήνυμά τους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι στασιαστές κρατούν ομήρους.Στη χώρα επικρατεί πολιτική αστάθεια τον τελευταίο χρόνο. Στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου ηττήθηκε μεν ο πραξικοπηματίας στρατηγός Ρόμπερτ Γκουέϊ, πολλοί όμως θεωρούν ότι ο ίδιος ενορχηστρώνει τώρα την επιστροφή του.

Διαμαρτυρία Αρτεμίου στην ειρηνευτική δύναμη
Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο, αρχιεπίσκοπος Αρτέμιος, διαμαρτυρήθηκε εχθές με επιστολή του στο διοικητή της K-For, για την απόφαση να ανατεθεί η ευθύνη φύλαξης των εκκλησιών στον ΟΗΕ και την αστυνομία του Κοσυφοπεδίου. Ο Αρτέμιος εξέφρασε την ανησυχία του, επισημαίνοντας ότι περισσότερες από εκατό εκκλησίες έχουν καταστραφεί ενώ βρίσκονταν υπό την επιτήρηση της ειρηνευτικής δύναμης.

Κινητικότητα στο μεσανατολικό
Ο Πρόεδρος Κλίντον στέλνει σήμερα στη Μέση Ανατολή τον ειδικό απεσταλμένο Ντένις Ροςς, σε μια ακόμη προσπάθεια να εξασφαλίσει μια ειρηνευτική συμφωνία πριν αναχωρήσει από την προεδρία. Ο κύριος Ροςς αναμένεται να συναντηθεί με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Έχουντ Μπάρακ και τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ. Εξάλλου, και ο Κόλιν Πάουελ, που θα ορκιστεί υπουργός εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση Μπους, έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η αμερικάνικη προσπάθεια για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης θα συνεχιστεί και μετά την κυβερνητική αλλαγή. Ο κ.Πάουελ έχει ήδη επικοινωνήσει με εκπροσώπους των Παλαιστινίων, αποκάλυψε ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Εντωμεταξύ, ο επικεφαλής της CIA Τζωρτζ Τένετ συναντήθηκε εχθές με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους υπευθύνους ασφαλείας, σε μυστική τοποθεσία στην Αίγυπτο. Συζητήθηκαν τρόποι για την αποκλιμάκωση της βίας- σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση η συνάντηση διήρκεσε επτά ώρες.

Δηλώσεις Πούτιν για το σοβιετικό χρέος
Να αποπληρώσει όλο το χρέος της τέως Σοβιετικής Ένωσης προς τη Δύση, που ανέρχεται σε περίπου 48 δισεκατομμύρια δολλάρια- υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Πούτιν, μιλώντας κατά το τέλος της επίσκεψης του Γερμανού Καγκελάριου Σρέντερ στη Μόσχα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη ρωσική πρωτεύουσα, δεν είναι σαφές πότε θα γίνει αυτή η αποπληρωμή, τη στιγμή μάλιστα  που όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, η ρωσσική κυβέρνηση σκοπεύει ήδη να καθυστερήσει την πληρωμή της πρώτης δόσης, ενάμιση δισεκατομμυρίου δολλαρίων, προς το Παρισινό κλαμπ των πιστωτριών-χωρών.

Συλλήψεις για την κλοπή των Ρέμπραντ
Στη Σουηδία η αστυνομία συνέλαβε δύο ακόμη ανθρώπους που κατηγορούνται ότι σχετίζονται με την κλοπή τριών πινάκων ζωγραφικής του Ρέμπραντ και του Ρενουάρ από το Εθνικό Μουσείο της Στοκχόλμης. Οι πίνακες, που ακόμα δεν έχουν βρεθεί, κλάπηκαν στις 22 Δεκεμβρίου από οπλισμένους μασκοφόρους που διέφυγαν με πλεούμενο μέσω των καναλιών της πόλης. Η αξία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τα τριάντα εκατομμύρια δολλάρια. (Συνολικά έχουν γίνει οκτώ συλλήψεις μέχρι στιγμής.)

Ταϋλάνδη: Ήττα του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές
Η Εφορευτική επιτροπή της Ταϋλάνδης ανέβαλλε την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων μέχρι να διερευνηθούν οι καταγγελίες για παρατυπίες σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες, σύμφωνα όμως με τα ανεπίσημα αποτελέσματα ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών είναι το κόμμα της αντιπολίτευσης, Τάϊ Ρακ Τάϊ, που ιδρύθηκε μόλις πριν από 18 μήνες από τον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία Τακσίν Σιναουάτρα , και το οποίο κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή. Εν τω μεταξύ έχουν αρχίσει συζητήσεις με μικρότερα κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ο κύριος Σιναουάτρα όμως είναι πιθανόν να αποκλειστεί από την πρωθυπουργία, αν το Συνταγματικό Δικαστήριο αποδεχθεί τις καταγγελίες εναντίον του για απόκρυψη εισοδήματος.

Ιράν : Ολοκληρώνεται η δίκη για τους φόνους αντικαθεστωτικών
Μόνο δύο από τους 18 κατηγορούμενους για ανάμειξη στις δολοφονίες αντικαθεστωτικών και διανοουμένων εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι καθώς ολοκληρώνεται η δίκη τους κεκλεισμένων των θυρών στην Τεχεράνη. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι πρώην αξιωματούχοι του Υπουργείου Ασφάλειας που παραδέχθηκαν ότι έδωσαν εντολή για τους φόνους. Οι συγγενείς των θυμάτων απέχουν από την δίκη η οποία πιστεύουν ότι έγινε για να μην αποκαλυφθεί πως την ευθύνη φέρουν ακόμη πιο υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του Ιράν.

Επίθεση αντικαθεστωτικών στην Τεχεράνη
Η Ιρανική αντικαθεστωτική οργάνωση Μουτζαχεντίν Καλκ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επίθεση με οβίδες εναντίον των κεντρικών γραφείων των δυνάμεων ασφαλείας στην τεχεράνη. Τουλάχιστον 5 εκκρήξεις ακούστηκαν το απόγευμα στο βόρειο τμήμα της ιρανικής πρωτεύουσας αλλά μέχρις στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Η ανακοίνωση της οργάνωσης έγινε στο Ντουμπάι μετά τις εκκρήξεις.

Εληξε η προθεσμία για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις ο Πινοσέτ
Ο πρώην δικτάτορας της Χιλής, στρατηγός Αουγκούστο Πινοσέτ δεν υπάκουσε στην εντολή του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας και δεν υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να δικαστεί για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο στρατηγός έχει επίσης κληθεί να καταθέσει την Τρίτη ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στην Χιλή είναι πλέον μάλλον απίθανο ότι εμφανιστεί. Η άρνηση του στρατηγού Πινοσέτ να συνεργαστεί σημαίνει ότι μπορεί να συλληφθεί με την κατηγορίατης προσβολής των δικαστικών αρχών.

Αποκαλύψεις για τα γεγονότα της πλατείας Τιανανμέν
Εγγραφα που διέρρευσαν προς τη Δύση εξηγούν λεπτομερώς με ποιούς τρόπους η τότε ηγεσία της Κίνας είχε διατάξει την καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, που γίνονταν το 1989 στην πλατεία Τιανανμέν του Πεκίνου. Τα έγγραφα αυτά καταγράφουν τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου που γίνονταν κατά τη διάρκεια της κρίσεως, και δείχνουν πώς ο σκληροπυρηνικός Λι Πενγκ έπεισε τον γηραιό ηγέτη της Κίνας, Ντενγκ Χσιάο Πινγκ, πως ήταν αναγκαία η λήψη αυστηρών μέτρων και πώς ο κ. Λι απεμάκρυνε τον φιλελεύθερο γενικό γραμματέα του κόμματος, Ζιάο Ζι Γιανγκ, από την εξουσία. Ο κ. Ντενγκ, όπως αποκαλύπτεται, επέμενε πως δεν έπρεπε να σκοτωθεί κανείς στην πλατεία Τιανανμέν.  Μετά την επέμβαση του στρατού, ο κ. Λι δήλωσε πως 200 πολίτες σκοτώθηκαν στη γύρω περιοχή. Τα έγγραφα, που αναμένεται να δημοσιευθούν στο έγκυρο αμερικανικό περιοδικό "Foreign Affairs", έχουν εξετασθεί από ειδικούς οι οποίοι είναι πεπεισμένοι για τη γνησιότητά τους.

Ορκίστηκε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Γκάνα
Στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Άκκρα, έγινε σήμερα η τελετή ορκομωσίας του νέου προέδρου της χώρας, Τζων Κουφουόρ. Ο κύριος Κουφουόρ, που επικράτησε του απερχόμενου αντιπροέδρου της χώρας Τζων Άττα Μιλς στις εκλογές του περασμένου μηνός, διαδέχεται έναν από τους πιο χαρισματικούς Αφρικανούς ηγέτες, τον Τζέρυ Ρόουλινγκς. Η κυβερνητική αλλαγή δεν αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση των στρατιωτικών, καθώς, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, υπό την εικοσαετή ηγεσία του Ρόουλινγκς η Γκάνα απέκτησε μια σχετική πολιτική σταθερότητα και ο ίδιος ο κ. Ρόουλινγκς κάλεσε τις ένοπλες δυνάμεις να παραμείνουν πιστές στην νέα κυβέρνηση.

Το Πολισάριο κατηγορεί το Μαρόκο για παραβίαση της εκεχειρίας
Σύμφωνα με διεθνείς παρατηρητές χιλιάδες μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης Μέτωπο του Πολισάριο, εγκατέλειψαν τα στρατόπεδα τους στην νότια Αλγερία και κατευθύνονται προς την διαφιλονικούμενη περιοχή της Δυτικής Σαχάρας. Το Πολισάριο ισχυρίζεται ότι παραβιάζεται η 10ετής εκεχειρία και απείλησε να αρχίσει ξανά τον πόλεμο κατά του Μαρόκου επειδή τα αυτοκίνητα που πέρνουν μέρος στο ράλι Παρίσι - Ντακάρ θα περνούσαν από την διαφιλονικούμενη περιοχή. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι αγωνιζόμενοι οδηγοί και η συνοδεία τους πέρασαν χωρίς επεισόδια από την περιοχή και έφθασαν στο σημείο ελέγχου Σμάρα όπου θα μείνουν την νύχτα πριν ξεκινήσουν αύριο για τα σύνορα με την Μαυριτανία και το τέρμα στο Ντακάρ..

Κοσσυφοπέδιο: Βρετανοί στρατιώτες συλλαμβάνουν Αλβανούς αντάρτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κοσσυφοπέδιο Βρετανοί στρατιώτες μέλη της ειρηνευτικής δύναμης, συνέλλαβαν 9 ένοπλους Αλβανούς που πιστεύεται ότι είναι αντάρτες. Οι ένοπλοι συνελλήφθησαν το Σάββατο καθώς περνούσαν τα σύνορα της νότιας Σερβίας με το Κοσσυφοπέδιο.

Τανζανία : Επίθεση σε επιβατικό φέρυ
Σύμφωνα με τις αρχές της Τανζανίας 6 ένοπλοι κατέλαβαν πριν από 4 μέρες φέρυ στην λίμνη Τανγκανίκα.Οι ένοπλοι σκότωσαν 2 άτομα και διέταξαν 20 επιβάτες να πηδήξουν στην λίμνη. Στη συνέχεια λήστευσαν τους επιβάτες και διέφυγαν με δύο αλιευτικά πέρνοντας μαζί τους ομήρους.

Ερευνες για Ουκρανούς "εγκληματίες πολέμου" που ζουν στη Βρετανία
Οι πολωνικές αρχές ερευνούν τις πληροφορίες ότι Ουκρανοί - πρώην μέλη μιάς ναζιστικής στρατιωτικής μονάδας των SS, της επονομαζόμενης "Μεραρχίας της Γαλικίας", ζουν στη Βρετανία, η οποία τους έδωσε άσυλο μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Οπως υποστηρίζει ντοκιμαντέρ που θα μεταδοθεί την Κυριακή στη βρετανική τηλεόραση, πιστεύεται ότι ζουν ακόμη στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 1500 Ουκρανοί οι οποίοι κατηγορούνται πως διέπραξαν θηριωδίες όχι μόνο στην Πολωνία, αλλά επίσης στην Ουκρανία και τη Σλοβακία.

Αύξηση των κρουσμάτων μολυβδίασης στην Κίνα
Μεγάλη έρευνα για να διαπιστωθούν οι αιτίες της μολυβδίασης σε παιδιά, τα κρούσματα της οποίας αυξάνονται επικίνδυνα, ξεκίνησε στην Κίνα. Η μολυβδίαση που ως αιτία έχει τη μολυσμένη ατμόσφαιρα και τα αέρια των χημικών βιομηχανιών, πλήττει το κεντρικό νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει νοητική καθυστέρηση. Τα παιδιά είναι η πλέον ευάλωττη στην ασθένεια κατηγορία, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα αποδίδεται στην ταχεία οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη των τελευταίων ετών.

Αρχίζουν οι εορτές του Κουμπ Μελά στην Ινδία
Εκατοντάδες χιλιάδες Ινδουϊστές προσκυνητές άρχισαν σήμερα να συρρέουν στη βόρεια ινδική πόλη Αλλαχαμπάντ για τις εορτές του Κουμπ Μελά που λαμβάνουν χώρα κάθε δώδεκα χρόνια. Κατά τη διάρκειά τους εκατομμύρια πιστοί λούονται στα νερά του Γάγγη ώστε να καθαρθούν από τις αμαρτίες τους. Για τη διαμονή και διατροφή του πλήθους που αναμένεται να συρρεύσει, οι αρχές έχουν στήσει μια ολόκληρη λυόμενη πολιτεία, ενώ έχουν ενταθεί τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή. Οι προηγούμενες εόρτες του Κουμπ έχουν καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η πολυπληθέστερη σύναξη της ανθρώπινης ιστορίας.

Τηλεοπτικό διάγγελμα Σαντάμ Χουσεϊν
Η ιρακινή τηλεόραση μετέδοσε διάγγελμα του προέδρου, Σαντάμ Χουσεϊν, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο των ενόπλων δυνάμεων και επανέλαβε την πρότασή του για την αποστολή εκατομμυρίων εθελοντών που θ'αναλάβουν να βοηθήσουν τους Παλαιστινίους στον αγώνα τους κατά του Ισραήλ.  Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC στη Μέση Ανατολή, είναι προφανές ότι η Βαγδάτη θέλει να δείξει ότι είναι καλή η κατάσταση της υγείας του προέδρου, παρά τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης ότι υπέστη την περασμένη εβδομάδα εγκεφαλικό. Στην τηλεοπτική του εμφάνιση, ο πρόεδρος του Ιράκ έδειχνε να είναι καλά στην υγεία του.

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.