Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio

Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.
Γάλλοι στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο.

(08/01/2001,13:00 GMT)

Ερευνες γιά το απεμπλουτισμένο ουράνιο
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας απέστειλε ομάδα ειδικών στο Κοσσυφοπέδιο, επειδή δεν ήταν ικανοποιημένη από τις διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ ότι τα βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο είναι ασφαλή. O Πορτογαλικός τομέας είναι κοντά στα κατεστραμμένα Σερβικά τεθωρακισμένα, που μπορεί να κτυπήθηκαν από βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου. Αντίστοιχες μετρήσεις έχει κάνει και ομάδα των Ηνωμένων Εθνών, σε έντεκα περιοχές στο Κοσσυφοπέδιο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ομάδας του ΟΗΕ, οι οκτώ από τις έντεκα αυτές περιοχές ήταν μολυσμένες.

Ανησυχία και μέτρα για τις τρελές αγελάδες
Υπάλληλοι της αγορανομίας αρχίζουν σήμερα στην Ιρλανδία τη θανάτωση όλων των κοπαδιών που δεν έχουν εξεταστεί για την ασθένεια των τρελών αγελάδων. Με το μέτρο αυτό πρόκειται να θανατωθούν έως και εξακόσιες χιλιάδες αγελάδες, σε μια προσπάθεια γιά την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στο ιρλανδικό βοδινό κρέας. Εν τω  μεταξύ μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούν σημερα σε ολοκληρη τη Γαλλια, οι εργαζομενοι στη βιομηχανία κρεατός, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που εχει λάβει η κυβέρνηση μετά τις αποκαλύψεις για τα μολυσμένα με τη νοσο των τρελών αγελάδων κρέατα.

Αδιέξοξο στο Μεσανατολικό
Το Ισραήλ επανέλαβε ότι εγκρίνει το Αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο ως βάση για την συνέχεια των διαπραγματεύσεων την ίδια στιγμή που οι Παλαιστίνιοι φαίνεται ότι το απορρίπτουν. Ο υφυπουργός Άμυνας του Ισραήλ προέβη σε αυτή τη δήλωση μετά από τις δηλώσεις δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων των Παλαιστινίων με τις οποίες εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για το σχέδιο.

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Ακτή του Ελεφαντοστού
H κυβέρνηση στη Ακτή του Ελεφαντοστού ανακοίνωσε ότι στρατιώτες που παραμένουν αφοσιωμένοι στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο έχουν ανακτήσει τον έλεγχο μετά την χθεσινή απόπειρα πραξικοπήματος. Οι υπουργοί Αμυνας και Εσωτερικών υπογράμμισαν ότι το πραξικόπημα απέτυχε. Η σχετική ανακοίνωση μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο αμέσως μετά την απομάκρυνση των στασιαστών στρατιωτών από το κτίριο της κρατικής ραδιοφωνίας.

Διάγγελμα του προέδρου της Χιλής
Σε διάγγελμα του πρός το λαό της Χιλής, ο πρόεδρος Ρικάρντο Λάγκος παραδέχθηκε ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να μη γίνει γνωστή η αλήθεια γιά την τύχη εκατοντάδων αντιφρονούντων που συνελήφθησαν στη δεκαετία  του 1970 όταν στην εξουσία ήταν ο στρατηγός Πινοσέτ. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της επίσημης έρευνας γιά τους αγνοούμενους , ο πρόεδρος Λάγκος είπε ότι εκατοντάδες άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της δικτατορίας από τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ινδονησία: Eξαφάνιση πολεμικού αεροσκάφους 
Στην Ινδονησία, πολεμικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν ανώτατοι αξιωματούχοι εξαφανίσθηκε σε ορεινή περιοχή της επαρχίας Ιρίαν Τζάγια. Ανάμεσα στου επιβάτες του αεροσκάφους είναι ο στρατιωτικός διοικητής της επαρχίας καθώς και ο αρχηγός της αστυνομίας. Στην Ιρίαν Τζάγια συνεχίζουν τη δράση τους αυτονομιστές αντάρτες, μεταδίδουν οι ανταποκριτές. Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία έχουν ήδη αρχίσει οι έρευνες γιά την ανεύρεση του αεροσκάφους.

Πρώτο κόμμα το Ρακ Θακσίν στην Ταυλάνδη
Στην Ταυλάνδη ο επιχειρηματίας Θακσίν Σιναουάτρα το κόμμα του οποίου συγκέντρωσε την πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές του Σαββάτου είπε ότι ελπίζει μέχρι την Πέμπτη να είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού. Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα το κόμμα του Ρακ Θάι θα έχει 255 έδρες στην Κάτω Βουλή επί συνόλου 500 εδρών. 

Τσεχία: Συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο της κρατικής τηλεόρασης 
Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η διαμάχη γιά τον έλεγχο της κρατικής τηλεόρασης στην Τσεχία. Σήμερα συνέρχεται το διοικητικό συμβούλιο του σταθμού γιά να συζητήσει το μέλλον του κ. Γίρι Χόντατς του οποίου ο διορισμός στη γενική διεύθυνση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων.

Στην τελευταία φάση η δίκη γιά το Λόκερμπι
Η δίκη των δύο Λίβυων που κατηγορούνται ότι είναι υπεύθυνοι γιά τη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της PAN AM  πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας φθάνει στο τέλος της. Μετά την επανάληψη της ακροαματικής διαδικασίας στην Ολλανδία, η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων είπε ότι δεν προτίθεται να παρουσίασει νέα στοιχεία. Οι δικηγόροι της υπεράσπισης είπαν ότι η Συρία αρνήθηκε να επιτρέψει την πρόσβαση σε έγγραφα που θα στήριζαν το επιχείρημα ότι την ευθύνη γιά την επίθεση το 1988 φέρουν εξτρεμιστές Παλαιστίνιοι.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.