Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Αρχείο Ειδήσεων του BBC - Real Audio


Η κατεστραμένη εκκλησία της Santa Ana
Η κατεστραμένη εκκλησία της Santa Ana

(14/01/2001,  0730 GMT)
 

Καταστροφικός σεισμός στην Κεντρική Αμερική
Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ απήυθυνε έκκληση γιά βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα, μετά τον ισχυρώτερο εδώ και 20 χρόνια σεισμό που έπληξε τη χώρα. Κατασταση εκτάκτου ανάγκης έχει κυρηχθεί στη χώρα, όπου ο σεισμός προκάλεσε ευρύτατες καταστροφές και πολλά θύματα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφοριες έχουν βρεί τον θάνατο πάνω από 100 άτομα, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Η περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι τα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, όπου μιά τεράστια κατολίσθηση λάσπης έθαψε τουλάχιστον τετρακόσια σπίτια, σε ένα και μόνον μέρος. Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό και πόσιμο νερό, ενώ οι κυριώτερες οδικές αρτηρίες στη χώρα έχουν κλείσει λόγω των κατολισθήσεων. Ο πρόεδρος της χώρας είπε ότι ο σεισμός αυτός ήταν χειρότερος από τον τελευταίο μεγάλο σεισμό που έπληξε τη χώρα το 1986, και κατά τον οποίο βρήκαν τον θάνατο πάνω από 1500 άτομα.

Εντείνεται η πίεση γιά συμφωνία στην Μέση Ανατολή
Εντείνεται η πίεση γιά κάποια συμφωνία στην Μέση Ανατολή, πριν την αποχώρηση του προέδρου Κλίντον από την εξουσία,και την διεξαγωγη΄εκλογών στο Ισραήλ. Ενας κρίσιμος γύρος συνομιλιών ολοκληρώθηκε χθές το βράδυ, με επικεφαλής των αντιπροσωπειών, τον Γιασέρ Αραφάτ και τον πρώην πρωθυπουργο του Ισραήλ, Σιμόν Πέρεζ. Το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές παραμένει μεγάλο, και το μόνο που συμφωνήθηκε είναι η συνέχιση των επαφών στις προσεχείς ημέρες.
Σε μιά άλλη εξέλιξη...δύο Παλαιστίνιοι εκτελέσθηκαν στα Παλαιστινιακά εδάφη, έχοντας καταδικασθεί γιά συνεργασία με το Ισραήλ. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές οι εκτελέσεις αυτές θεωρούνται μέρος μιάς απόπειρας του Γιασέρ Αραφάτ να δείξει ότι τηρεί σκληρή στάση έναντι του Ισραήλ. Εκπρόσωποι οργανώσεων γιά τα ανθρώπινα δικαιώματα υποστηρίζουν ότι η δίκη των  εκτελεσθέντων δεν ήταν αμερόληπτη, ενώ οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι δικαιολογουνται από το γεγονός ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι  εμπόλεμη.

Δυσφορία Φίσερ για Ιρανικές ποινές
Ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών, Γιόσκα Φίσερ, θα συναντηθεί σήμερα με τον Ιρανό πρέσβη στο Βερολίνο για έκτακτες συνομιλιες αναφορικά με τις βαριές ποινές φυλάκισης που επέβαλε το Ιράν σε μοντερνιστές διανοούμενους που παρακολούθησαν  συνέδριο για το μέλλον του Ιραν πέρυσι στο Βερολίνο . Ο Γιόσκα Φίσερ ειναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την φυλάκιση δύο συνέδρων για δέκα χρόνια και άλλων τεσσάρων για τέσσερα χρόνια. Η Ιρανική αντιπολίτευση είχε χρησιμοποιήσει το συνέδριο για να ασκήση έντονη κριτική στο υφιστάμενο καθεστώς της χώρας.

Πρώτες ενδείξεις πολιτικής του Μπούς
O εντολοδόχος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζώρτζ Μπους, υποσχέθηκε ότι θα αναθεωρήσει, και πιθανόν θα αντριστρέψει, βασικά σημεία της πολιτικής του προκατόχου του, μετα την ανάληψη της εξουσίας, το Σάββατο. Σε συνέντευξή του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο κ. Μπους είπε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει την οικονομική βοήθεια προς τη Ρωσία, εκτός εάν ο κ Πούτιν λάβει μέτρα γιά την πάταξη της διαφθοράς και προχωρήσει σε νομικές μεταρρυθμίσεις. Επίσης είπε ότι θα αναθεωρήσει τη νομοθεσία βάσει την οποίας προστατεύονται μεγάλες δασικές περιοχές από οικιστική εκμετάλλευση και  ότι θα θεσπίσει δεκαετές πρόγραμμα γιά την μείωση των φόρων.

Οικολόγοι : Παγκόσμια καταστροφή στα επόμενα 50 χρόνια
Οικολόγοι στις Ηνωμενες Πολιτείες προειδοποιούν για παγκόσμια καταστροφή στα επόμενα πενήντα χρόνια αν οι κυβερνήσεις δεν λάβουν μέτρα αποφυγής κλιματολογικών αλλαγών και αύξησης του παγκοσμίου πληθυσμού.

Προεδρικές εκλογές στην Πορτογαλία
Οι Πορτογάλοι προσέρχονται στις κάλπες σήμερα για τη εκλογή Προέδρου. Ο νύν πρόεδρος, Χόρχε Σαμπάιο προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 60 τις εκατό στις προτιμήσεις των ξηφοφόρων.

Αμερικανικές ανθρωπιστικές οργανώσεις στο Ιράκ
Δύο ομάδες απο στελέχη αμερικανικών ανθρωπιστικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Υπουργος δικαιοσύνης, Ράμσει Κλάρκ, έφτασαν στην Βαγδάτη με ανθρωπιστική βοήθεια. Εκπροσωπος των ομάδων είπε ότι θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους με την δεδηλωμένη πρόθεση του νέου προέδρου των Ηνωμενων Πολιτειών, Τζορτζ Μπούς, για ακόμα σκληρότερη σταση έναντι του Ιράκ.

Αναρρωνύει ο Ρέιγκαν μετά από κάταγμα του ισχίου
Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρόναλντ Ρέιγκαν, αναρρώνυει μετά απο εγχείρηση αποκατάστασης κατάγματος του ισχίου.
 
 

© BBC

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.